Androidin oletushakukoneen valintaan muutos: tarjolle enemmän vaihtoehtoja

Janne Yli-Korhonen

Androidin oletushakukoneen valintaan muutos: tarjolle enemmän vaihtoehtoja
Vuonna 2019 Google kertoi muutoksesta Androidin oletushakukoneen valintaan, kun uutta Android-laitetta ottaa käyttöön. Muutoksen myötä käyttäjä pystyy valitsemaan oletushakukoneen Google-hakukoneen lisäksi kolmen muun vaihtoehdon joukosta.

Nyt Google on kertonut uudesta muutoksesta tähän liittyen. Syyskuusta alkaen vaihtoehtoja tulee näkymään aloituksen yhteydessä jopa 12 kappaletta. Lisäksi muutoksen myötä hakukoneiden ei enää tarvitse maksaa päästäkseen tähän listaan.

Googlen mukaan listalle viisi suosituinta hakukonetta valitaan StatCounterin tilastojen perusteella ja ne näkyvät listan ylimpänä satunnaisessa järjestyksessä.

Loput jopa 7 hakukonetta näkyvät näiden viiden jälkeen myös satunnaisessa järjestyksessä. Järjestyksen kerrotaan olevan aina erilainen jokaisella käyttäjällä.Suomen suosituimpia hakukoneita ovat Google, Bing, Yahoo!, DuckDuckGo ja Ecosia.

Androidin asetuksista voi myös myöhemmin vaihtaa valitun hakukoneen.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.