Koronavilkusta uusi versio: sisältää toimintaohjeet rokotetuille altistusilmoituksen saaneille

Janne Yli-Korhonen

Koronavilkusta uusi versio: sisältää toimintaohjeet rokotetuille altistusilmoituksen saaneille
Koronavilkku-sovellus päivittyi torstaina 17. kesäkuuta uuteen versioon. Tämä versio sisältää uudet kansallisen koronavirusohjeistuksen mukaiset toimintaohjeet altistumisilmoituksen saaneille rokotetuille tai koronavirustaudin sairastaneille henkilöille. Lisäksi sovellukseen on lisätty saavutettavuusseloste.

Jatkossa sovellus antaa yleisten ohjeiden lisäksi kohdennettuja ohjeita henkilöille, jotka ovat jo saaneet yhden tai kaksi annosta rokotetta tai jotka ovat sairastaneet koronavirustaudin aikaisemmin.

Ohjeistuksessa on otettu huomioon Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen muuttuneet karanteenikäytännöt oireettomilla rokotetuilla ja taudin sairastaneilla.

Esimerkiksi kahden rokoteannoksen saaneiden oireettomien henkilöiden, joiden viimeisestä rokoteannoksesta on kulunut vähintään viikko, ei tarvitse jäädä karanteeniin altistumisilmoituksen saamisen jälkeen.

Sovellus päivittyy useimmilla puhelimilla automaattisesti. Kannattaa kuitenkin varmistaa Android-puhelimella Google Play -sovelluskaupassa ja Applen laitteella App Storesta, että sovellus on ajan tasalla.Koronavilkku on saatavilla myös Huawein AppGalleryn kautta, mutta uusin päivitys saapuu sinne myöhemmin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Samsung Galaxy Note20 Ultra – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy Note20 Ultra
599 € Teleoutlet
945 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 966 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -28%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
97 € Hobby Hall
103 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 95 €

Motorola Defy (2021) – hinta laskenut -21%

Motorola Defy (2021)
232 € CDON
329 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 293 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.