Nokia haastoi OnePlussan emoyhtiön oikeuteen patenttien loukkaamisesta

Petteri Pyyny

Nokia haastoi OnePlussan emoyhtiön oikeuteen patenttien loukkaamisesta
Nokia on haastanut OnePlussan emoyhtiön Oppon oikeuteen useissa eri maissa. Haasteen taustalla ovat Nokian patentit, joiden lisensointisopimus Oppon kanssa on umpeutunut - ja uutta lisensointisopimusta ei ole saatu solmittua.

Aktiivisena osapuolena on siis nimenomaan "emo-Nokia", ei Nokian brändillä kännyköitä valmistava HMD. Nokia itse omistaa käytännössä kaikki patentit, joita se on kehittänyt vuosikymmenten aikana: myös aikana, jolloin yhtiö itse valmisti vielä kännyköitä. Nokian patenttisalkku matkapuhelinten saralla on edelleen yksi maailman suurimmista.

Nokia ja Oppo solmivat lisenssisopimuksen Nokian patenteista vuonna 2018, mutta sopimus on nyt umpeutunut ilman uutta sopimusta. Nokia on haastanut Oppon oikeuteen ainakin Ranskassa, Saksassa, Iso-Britanniassa ja Intiassa. Asiasta uutisoi FOSSPatents-verkkosivusto, joka seuraa alan patenttiriitoja.Nokia sai viime vuonna patenttien lisensseistä 1,4 miljardin euron liikevaihdon, josta voittoa jäi kassaan 1,16 miljardia euroa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -47%

Oppo Reno 5 Lite
323 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
741 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy S10 Lite
593 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 957 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -36%

Realme X50 5G
340 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 528 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.