Wear OS 3 saapuu päivityksenä vain muutamalle älykellolle

Janne Yli-Korhonen

Wear OS 3 saapuu päivityksenä vain muutamalle älykellolle
Google on vahvistanut uuden, Samsungin kanssa yhteistyössä kehitetyn Wear OS -alustan käyttävän nimeä Wear OS 3. Huono puoli uudistetussa alustassa on se, että sitä varten täytyy käytännössä ostaa täysin uusi kello, kun sellaisia tulee saataville.

Wear OS 3 -päivityksiä tullaan jakamaan vain muutamille älykelloille ja näillekin se saapuu vasta vuoden 2022 puolivälin paikkeilla.

Googlen tukisivuilla julkaistun päivityksen mukaan yhteensopivat kellot tälle päivitykselle ovat vain Mobvoin TicWatch Pro 3 GPS, TicWatch Pro 3 Cellular/LTE, TicWatch E3 ja tulevat TicWatch-kellot sekä Fossil Groupin seuraavan sukupolven kellot, jotka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Google myös kertoo, että päivitys vaatii tehdasasetusten palauttamisen, joka pyyhkii kaikki tiedot älykellosta. Lisäksi päivitys saattaa vaikuttaa negatiivisella tavalla käyttökokemukseen.Viisas päätös tällä hetkellä on siis jättää nykyiset Wear OS -kellot kauppojen hyllyille ja jäädä odottamaan uusien vaihtoehtojen saapumista, mikäli haluat päästä kokemaan Wear OS 3:n tuomat uudistukset.

Vanhempaa Wear OS -alustaa käyttäville kelloille aiotaan kuitenkin tuoda päivityksiä esimerkiksi tietoturvaan vähintään kahden vuoden ajan kellon julkaisusta.

Ensimmäisen Wear OS 3 -alustaan perustuvan älykellon julkaisun odotetaan tapahtuvan varsin pian Samsungin toimesta, sillä seuraava Galaxy Unpacked -tilaisuus pidetään 11. elokuuta.

Uudistettu alusta tarjoaa parempaa suorituskykyä, pidempää akunkestoa sekä parempia sovelluksia kelloille.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
99 € Power
129 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.