Wear OS 3 saapuu päivityksenä vain muutamalle älykellolle

Janne Yli-Korhonen

Wear OS 3 saapuu päivityksenä vain muutamalle älykellolle
Google on vahvistanut uuden, Samsungin kanssa yhteistyössä kehitetyn Wear OS -alustan käyttävän nimeä Wear OS 3. Huono puoli uudistetussa alustassa on se, että sitä varten täytyy käytännössä ostaa täysin uusi kello, kun sellaisia tulee saataville.

Wear OS 3 -päivityksiä tullaan jakamaan vain muutamille älykelloille ja näillekin se saapuu vasta vuoden 2022 puolivälin paikkeilla.

Googlen tukisivuilla julkaistun päivityksen mukaan yhteensopivat kellot tälle päivitykselle ovat vain Mobvoin TicWatch Pro 3 GPS, TicWatch Pro 3 Cellular/LTE, TicWatch E3 ja tulevat TicWatch-kellot sekä Fossil Groupin seuraavan sukupolven kellot, jotka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Google myös kertoo, että päivitys vaatii tehdasasetusten palauttamisen, joka pyyhkii kaikki tiedot älykellosta. Lisäksi päivitys saattaa vaikuttaa negatiivisella tavalla käyttökokemukseen.Viisas päätös tällä hetkellä on siis jättää nykyiset Wear OS -kellot kauppojen hyllyille ja jäädä odottamaan uusien vaihtoehtojen saapumista, mikäli haluat päästä kokemaan Wear OS 3:n tuomat uudistukset.

Vanhempaa Wear OS -alustaa käyttäville kelloille aiotaan kuitenkin tuoda päivityksiä esimerkiksi tietoturvaan vähintään kahden vuoden ajan kellon julkaisusta.

Ensimmäisen Wear OS 3 -alustaan perustuvan älykellon julkaisun odotetaan tapahtuvan varsin pian Samsungin toimesta, sillä seuraava Galaxy Unpacked -tilaisuus pidetään 11. elokuuta.

Uudistettu alusta tarjoaa parempaa suorituskykyä, pidempää akunkestoa sekä parempia sovelluksia kelloille.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € CDON
230 € Proshop
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G72 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G72
339 € ComputerSalg
339 € CDON
340 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 404 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.