Google luopuu Pixelien latureista, Pixel 5a jää viimeiseksi

Matti Robinson

Google luopuu Pixelien latureista, Pixel 5a jää viimeiseksi
Google julkaisi juuri uuden keskihintaisen Pixel 5a -älypuhelimen, mutta jo nyt yhtiöltä odotetaan kädet syyhyten syksyn uutta huippupuhelinta, Pixel 6:tta.

Vaikka tuleva Pixel 6 on todennäköisesti liki kaikilla osa-alueilla hiljattain esiteltyä Pixel 5a:ta parempi, niin yhden suhteen Pixel 5a on parempi. Pixel 5a:n pakkauksessa on mukana laturiadapteri USB-johdolle, ja näin ei tiettävästi ole Pixel 6:n kanssa.

The Vergen mukaan Google on vahvistanut, että Pixel 5a jää viimeiseksi Pixel-puhelimeksi, jonka mukana toimitetaan kyseinen adapteri. Tulevien Pixelien omistajat joutuvat siten keksimään laturit muualta, joskin todennäköisesti adaptereita on lojumassa laatikoiden pohjilla.

Googlen ratkaisu ei ole kovinkaan yllättävä, sillä Applen johdolla yhtiöt ovat pikku hiljaa vähentäneet laturien ja muun oheisroinan määrää myyntipaketeissa. Onko tähän syynä ympäristöystävällisyys, säästöt, oheislaitteiden toivottu myynti, vai jokin näiden kombinaatio, sitä voi jokainen spekuloida ja vastaus voi vaihdella yhtiökohtaisesti.Tämä kuitenkin saattaa avata hieman Googlen akku- ja latausstrategiasta Pixel 6:n suhteen. Jos mukana ei toimiteta uutta ja parempaa laturia, niin lienee epätodennäköistä, että latausnopeus tulee kasvamaan kovinkaan paljoa.

Akun kapasiteetista tämä ei tietysti kerro, mutta huhujen mukaan akku kasvaa n. 4600 ja 5000 milliampeerituntiin.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
141 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy A14 (4G)
89 € Power
132 € BIGBOX.FI
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 132 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G24
114 € BIGBOX.FI
142 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.