OnePlus: Yhtiömme on kuollut, tuhkasta nousee Oppon sisaryhtiö, uusi OnePlus 2.0

Petteri Pyyny

OnePlus: Yhtiömme on kuollut, tuhkasta nousee Oppon sisaryhtiö, uusi OnePlus 2.0
OnePlus on nyt linjannut miltä yhtiön tulevaisuus jatkossa näyttää. Yhtiö on nyt virallisesti siirretty toimimaan emoyhtiönsä Oppon kanssa tiiviissä yhteistyössä, joka tulee näkymään jatkossa yhä selvemmin.

Käytännössä isoin muutos tulee olemaan se, että OnePlussan oma Android OxygenOS tulee yhdistymään lopullisesti Oppon oman Androidin ColorOS:n kanssa.

Yhtiön toimitusjohtaja Pete Liu painotti, että muutos ei tule muuttamaan OnePlussan filosofiaan millään tavalla, vaan yhtiö pyrkii jatkossakin pitämään käyttöjärjestelmänsä "ytimessä ja DNA:ssa kaiken sen, mitä käyttäjät OxygenOS:ssä rakastavat".

Mielenkiintoisena - ja monen fanin kannalta loistavana - uutisena yhtiö myös vannoi, että jatkossakin OnePlussan käyttöjärjestelmä ja bootloader ovat avoimia. Ilmoitus on isolle osalle kuluttajista merkityksetön, mutta harrastelijoille se tarkoittaa sitä, että OnePlussaan voi jatkossakin asentaa vapaasti myös vaihtoehtoisia Android-käyttöjärjestelmiä, kuten vaikkapa LineageOS:n. Lisäksi avoimen bootloaderin ansiosta kännyköille voidaan tarjota epävirallisia päivityksiä vielä vuosia alkuperäisen tuen päättymisen jälkeenkin.Uusi ColorOS:n ja OxygenOS:n yhdistävä Android tullaan näkemään ensimmäistä kertaa seuraavassa OnePlussan huippumallissa, joka on yhtiön mukaan vuonna 2022 julkaistava OnePlus 10.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 8 – hinta laskenut -38%

Realme 8
194 € CDON
278 € Proshop
297 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 315 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -38%

Realme 9 Pro
199 € Verkkokauppa.com
271 € Proshop
319 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 319 €

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Apple iPhone Xs Max
350 € Teleoutlet
389 € Multitronic
459 € Swappie

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.