Samsung Galaxy S21 FE on peruttu

Petteri Pyyny

Fanien odottama Samsungin kännykkä peruttu - Syy jälleen sirupula
Korealaislähteiden mukaan Samsungin pitkään ja hartaasti odotettu Samsung Galaxy S21 FE on peruttu. Kyseinen malli olisi ollut jatkoa Samsungin "Fan Edition" -sarjalle, joka löi itsensä läpi isolla kädellä vuosi sitten.

Viime vuonna julkaistu Samsung Galaxy S20 FE oli Samsungilta kova ryntäys "huippupuhelin, mutta halvemmalla"-kategoriaan, jossa se onnistui varsin mainiosti haastamaan jopa OnePlussan ja Xiaomin vastaavat laitteet.

Nyt korealaisten medioiden mukaan Galaxy S21 FE on päätetty perua. Syynä ovat jälleen kerran globaalit vaikeudet piirien saatavuudessa.

Samsung Galaxy S21 FE piti käyttäää samaa Qualcomm Snapdragon 888-järjestelmäpiiriä, jota käytännössä kaikki muutkin tämän vuoden huippu-Androidit käyttävät. Mutta Samsung joutui ilmeisesti toteamaan, että kyseisen piirin saatavuudesta ei ole niin paljoa takeita, että SGS21FE uskallettaisiin julkaista.Samsung käyttää samaa piiriä myös Samsung Galaxy S21 -sarjassa, joka tulee on yhtiön nykyinen huippumallisto. Ja myös yhtiön taittuvanäyttöinen Samsung Galaxy Z Fold 3 on myynyt odotettua enemmän - ja sekin käyttää samaa piiriä.

Joten Samsung joutui vaikean paikan eteen - ja päätti, että budjetti-huippumalli jätetään nyt julkaisematta ja huolehditaan piirien riittävyydestä kahdelle kalliimmalle mallilla.

Päätös voi tietysti vielä muuttua, jos sirupulaan tuleekin helpotusta, mutta toistaiseksi mikään ei viittaa sellaiseen muutokseen. Tietojen mukaan SGS21 FE ehti jo mennä tuotantoon asti, kunnes piirisarjojen saatavuusongelmat tulivat liian ilmeiseksi ja tuotantolinja päätettiin pysäyttää.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.