Samsung Galaxy S21 FE on peruttu

Petteri Pyyny

Fanien odottama Samsungin kännykkä peruttu - Syy jälleen sirupula
Korealaislähteiden mukaan Samsungin pitkään ja hartaasti odotettu Samsung Galaxy S21 FE on peruttu. Kyseinen malli olisi ollut jatkoa Samsungin "Fan Edition" -sarjalle, joka löi itsensä läpi isolla kädellä vuosi sitten.

Viime vuonna julkaistu Samsung Galaxy S20 FE oli Samsungilta kova ryntäys "huippupuhelin, mutta halvemmalla"-kategoriaan, jossa se onnistui varsin mainiosti haastamaan jopa OnePlussan ja Xiaomin vastaavat laitteet.

Nyt korealaisten medioiden mukaan Galaxy S21 FE on päätetty perua. Syynä ovat jälleen kerran globaalit vaikeudet piirien saatavuudessa.

Samsung Galaxy S21 FE piti käyttäää samaa Qualcomm Snapdragon 888-järjestelmäpiiriä, jota käytännössä kaikki muutkin tämän vuoden huippu-Androidit käyttävät. Mutta Samsung joutui ilmeisesti toteamaan, että kyseisen piirin saatavuudesta ei ole niin paljoa takeita, että SGS21FE uskallettaisiin julkaista.Samsung käyttää samaa piiriä myös Samsung Galaxy S21 -sarjassa, joka tulee on yhtiön nykyinen huippumallisto. Ja myös yhtiön taittuvanäyttöinen Samsung Galaxy Z Fold 3 on myynyt odotettua enemmän - ja sekin käyttää samaa piiriä.

Joten Samsung joutui vaikean paikan eteen - ja päätti, että budjetti-huippumalli jätetään nyt julkaisematta ja huolehditaan piirien riittävyydestä kahdelle kalliimmalle mallilla.

Päätös voi tietysti vielä muuttua, jos sirupulaan tuleekin helpotusta, mutta toistaiseksi mikään ei viittaa sellaiseen muutokseen. Tietojen mukaan SGS21 FE ehti jo mennä tuotantoon asti, kunnes piirisarjojen saatavuusongelmat tulivat liian ilmeiseksi ja tuotantolinja päätettiin pysäyttää.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € CDON
230 € Proshop
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G72 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G72
339 € ComputerSalg
339 € CDON
340 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 404 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.