Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google Pixel 6 ja Pixel 6 Pro julkaistiin - tekniset tiedot, hinnat ja saatavuus

Petteri Pyyny

Google Pixel 6 ja Pixel 6 Pro julkaistiin - tekniset tiedot, hinnat ja saatavuus
Google julkaisi uusimman omaa brändiään kantavan lippulaivakännykkänsä hetki sitten. Malleja tuli tällä kertaa odotetusti kaksi: Google Pixel 6 sekä kalliimpi Google Pixel 6 Pro. Jo ennestään laitteista tiedettiin paljon, sillä Google esitteli näitä puhelimia jo pari kuukautta sitten.Molemmat uutuudet ovat iso irtiotto Googlen aiemmista malleista, sillä tällä kertaa kännyköiden ytimessä on Googlen itsensä suunnittelema järjestelmäpiiri, Google Tensor, jonka kerrotaan olevan jopa 80 prosenttia suorituskykyisempi kuin viime vuoden Snapdragon 765G. Myös malliston ulkoasua uudistettiin reippaalla kädellä aiempiin nähden.

Puhelinten ulkonäkö onkin varsin villi: kameramoduuli vie nyt rohkeasti koko puhelimen takaosan leveyden ja on aseteltu vaakatasoon nykyisen pystymuotoisten kameramodulien trendin vastaisesti.

Google Pixel 6
Google Pixel 6


Kamerapuolella molemmista kännyköistä löytyy 50 megapikselin pääkamera, 12 megapikselin selfie-kamera sekä 12 megapikselin ultralaajakulmakamera. Pro-mallista löytyy näiden lisäksi myös 48 megapikselin telekamera. Tallennustilaa on Pro-mallissa tarjolla joko 128, 256 tai 512 gigatavua. Vastaavasti perusmallissa tallennustilaa on tarjolla joko 128 tai 256 gigatavua.

Latausnopeuden osalta Google ei vieläkään hötkyile trendien perässä, vaan molemmat mallit tukevat ainoastaan 30W pikalatausta. Langaton lataus on Pro-mallissa 23W ja perusversiossa 21W.

Google Pixel 6 Pro
Google Pixel 6 Pro


Käyttöjärjestelmänä toimii useita uudistuksia saanut Android 12. Uudet Pixelit saavat vähintään kolme käyttöjärjestelmäpäivitystä sekä viisi vuotta tietoturvapäivityksiä.

Tarkemmin mallien välisiä teknisiä eroja voi vertailla täällä: Vertailussa Google Pixel 6 vs Google Pixel 6 Pro.

Kumpikin puhelin jää tälläkin kertaa suomalaisten ulottumattomiin virallisten kanavien kautta. Mutta todennäköisesti useammatkin jälleenmyyjät tuovat puhelinta harmaatuontina Suomeen - ainakin Verkkokauppa.com on useiden vuosien ajan myynyt Googlen luureja myös Suomessa.Virallinen eurohinta Google Pixel 6 on 649 euroa ja Pixel 6 Prolle 899 euroa. Isompi tallennustila on tarjolla kumpaankin malliin, joka luonnollisesti nostaa pykälän verran hintaa.

Tutustu mallien tekniikkaan tarkemmin linkeistämme:

Google Pixel 6 tiedot

Google Pixel 6 Pro tiedot


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.