Sony Xperia Pro-I julkaistiin, 1800 euron ammattikuvaajan kännykkänä

Petteri Pyyny

Sonylta hurja lähes kahden tuhannen euron kamerakännykkä - tai kamera kännykän kuorissa
Sony on julkaissut jatkoa viime vuoden kuvauksen ammattilaisille tarkoitetulle Sony Xperia PRO -mallilleen. Uutuus kulkee nimellä Sony Xperia Pro-I.

Sony Xperia Pro-I on oikeastaan kamera, joka nyt sattuu olemaan vain kännykän muotoinen. Uutuuspuhelin lainaa tekniset tietonsa pitkälti Sonyn huippumallista Sony Xperia 1 III:sta, mutta nykäisee takakamerat täysin uudelle tasolle.

Uutuuden pääpiirre tuleekin selville jo puhelimen kuvia katsoessa: taakse on lätkäisty hurjan kokoinen pääkamera, jossa on täyden tuuman halkaisijaltaan oleva kenno. Kenno on napattu itse asiassa suoraan Sonyn RX100 VII -kamerasta ja vain mukautettu mahtumaan kännykän runkoon. Valtavan kennon ansiosta kameran hämäräkuvauksen kerrotaan olevan aivan uudella tasolla aiempaan verrattuna.

Sony Xperia Pro-I takakameratMegapikselikisaan Sony ei totuttuun tapaan kuitenkaan lähde: pääkamera nappaa 12 megapikselin kuvia ja samoin tekevät kaksi muutakin takaa löytyvää kameraa: ultralaajakulmakamera sekä telekamera.

Pienenä pettymyksenä Sony on päättänyt jättää telekamerastaan erikoisen periskooppilinssin pois, joka löytyy sekä Xperia 1 III että Xperia 5 III -malleista. Periskooppilinssin ansiosta telekameralla on kaksi polttoväliä (kaksi eri "zoomitasoa"). Videokuvaus onnistuu 4K -tarkkuudella 120fps kuvanopeudella - ensimmäisenä kännykkänä maailmassa.

Lisävarustevalikoima palvelee, kuten ymmärrettävää on, juurikin ammattikuvaajia. Tarjolla on mm. 3,5 tuuman lisänäyttö.

Tekniikan osalta - kuten mainittua - uutuus noudattelee Sony Xperia 1 III speksejä eli tarjolla on 12 gigatavua käyttömuistia, 512 gigatavua tallennustilaa, fyysinen kuulokeliitin, muistikorttipaikka ja 30W langallinen pikalataus. Speksivertailua voi tehdä täältä: Sony Xperia Pro-I vs Sony Xperia 1 III. Julkaisuhetkellä uutuus tulee myyntiin Android 11 -käyttöjärjestelmällä.

Uutuus tulee myyntiin Suomessa joulukuussa ja hintaa on hulppeat 1799 euroa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Motorola Moto E32s – hinta laskenut -18%

Motorola Moto E32s
129 € CDON
134 € Proshop
154 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.