Balmuda Phone - erilainen Android-kännykkä firmalta, joka tunnetaan leivänpaahtimistaan

Petteri Pyyny

Leivänpaahtimista tunnetulta firmalta Android-luuri - joka vaikuttaa mielenkiintoiselta
Jos suomalaiset ovat hurahtaneet Moccamasteriin kahvinkeitinten osalta, on japanilaisilla samanlainen suhtautuminen leivänpaahtimiin. Balmudan valmistamat leivänpaahtimet (ja voileipägrillit) ovat saarivaltiossa kulttimainetta niittäviä. Yhtiön voileipägrillejä pitää usein jonottaa kuukausien ajan, jos sellaisen itselleen haluaa.

Mutta nyt Balmuda on tehnyt hieman erikoisen siirron ja päättänyt julkaista myös oman kännykän. Yksinkertaisesti Balmuda Phone -nimellä kulkeva Android-puhelin kuitenkin poikkeaa monin tavoin tyypillisestä Android-kännykästä.

Aivan ensinnäkin, puhelin on pieni. Siis nykypäivän mittasuhteilla lähes hämmästyttävän pieni. Näyttö on ainoastaan 4,9 tuumainen ja kun näytön kehyksetkin ovat kapeat, on puhelin todella pikkuinen valtaosaan muita puhelimia verratessa. Puhelimen ulkomitat ovatkin ainoastaan 12,3 x 6,9 x 1,37 cm, painoa taas löytyy 138 grammaa. Puhelin on siis merkittävästi perusluureja paksumpi, mutta takaa puhelimen muotoilu on hieman saippuakoteloa muistuttava.Sisältä löytyy Qualcommin Snapdragon 765 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua keskusmuistia sekä 128 gigatavua tallennustilaa. Takaa löytyy 48 megapikselin kamera ja etupuolella on 8 megapikselin kamera. Akku on suhteellisen vaatimaton, vain 2500 mAh.

Käyttöjärjestelmänä on Android 11, jonka päälle Balmuda on kehittänyt itse omat, yhtiön mielestä tärkeimmät sovellukset: kalenteri, kamerasovellus ja mm. muistiinpanosovellus ovat kaikki Balmudan itsensä kehittämiä.

Hintaa erikoisuudella onkin sitten varsin reippaasti: Japaniin myyntiin tuleva versio maksaa noin 800 euroa. Lisää puhelimesta löytyy yhtiön virallisilta sivuilta, mutta vain japaniksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Motorola Razr 40 – hinta laskenut -24%

Motorola Razr 40
682 € CDON
894 € Verkkokauppa.com
899 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 894 €

Nokia XR21 – hinta laskenut -21%

Nokia XR21
399 € DNA
454 € Dustin Home
506 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 506 €

Motorola Edge 30 – hinta laskenut -20%

Motorola Edge 30
222 € Proshop
227 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 283 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.