Apple antaa korjata iPhonet jatkossa myös omin päin

Petteri Pyyny

Helvetti jäätyi: Apple antaa korjata iPhonet jatkossa myös omin päin
Apple on ollut vuosien ajan laitteiden korjattavuutta arvostelevan iFixit -sivuston ja monien korjauspajojen silmätikkuna. Yhtiön tuotteita on ollut lähes mahdoton korjata kotikonstein ja yhtiö on käytännössä pakottanut tekemään korjaukset yhtiön omissa liikkeissä.

Nyt tähän on tulossa iso muutos, kun Apple kertoi muuttavansa suuntaa täysin. Uusi Self Service Repair eli itsekorjausohjelma mahdollistaa alkuperäisten Applen varaosien ostamisen, huolto-ohjekirjojen tilaukset ja korjauksiin vaadittavien työkalujen hankinnan kenelle tahansa asiasta kiinnostuneelle.

Palvelu keskittyy aluksi iPhone 12 ja iPhone 13 -malleihin ja niiden yleisimpiin korjauskohteisiin. Käytännössä korjaussarjat tarjotaan kyseisten mallistojen akun vaihtoon, näyttökorjauksiin sekä kameramoduulien korjauksiin.

Hintaa varaosille ja työkaluille ei ole toistaiseksi kerrottu, mutta lähettämällä vioittuneet osat korjauksen jälkeen takaisin Applelle kierrätystä varten, on mahdollista saada osa varaosien hinnasta palautuksena Applelta. iPhonejen jälkeen korjausohjelman on tarkoitus laajentua M1 -järjestelmäpiiriä käyttäviin Mac-tietokoneisiin.Korjausohjelma avautuu vuoden 2022 alkupuolella ja kattaa aluksi vain Yhdysvallat. Euroopan Unionin tahtotilana on ollut laitteiden käyttöiän pidentäminen ja Saksa on jo ottanut askeleita tähän suuntaan lainsäädännön kautta.

Myös Yhdysvalloissa kuluttajien oikeus korjata itse omat laitteensa on noussut isoksi teemaksi kierrätyksen ja kestävien arvojen noustessa pinnalle. Tästä näkökulmasta Applen päätös on fiksu: parempi toimia ajoissa kuin joutua lainsäätäjien pakottamana liikkeelle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
99 € Power
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -25%

Honor Magic Vs
1199 € DNA
1599 € Power

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G – hinta laskenut -15%

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G
169 € DNA
219 € Gigantti
229 € Ykköspalvelu

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.