Ensimmäinen Snapdragon 8 Gen 1 -piirillä toimiva puhelin julkaistiin Motorolan toimesta

Janne Yli-Korhonen

Ensimmäinen Snapdragon 8 Gen 1 -piirillä toimiva puhelin julkaistiin Motorolan toimesta
Qualcomm julkisti uuden Snapdragon 8 Gen 1 -tehopiirin vasta viikko sitten, mutta jo nyt ensimmäinen sitä käyttävä puhelin on julkaistu. Tämä tapahtui Motorolan toimesta edge X30 -puhelimen muodossa. Tämä malli on tarkoitettu Kiinan markkinoille, mutta puhelin ilmeisesti tulossa globaalisti myyntiin seuraavan vuoden puolella edge 30 Ultra -nimellä.

Uutuudessa käytetään 6,7-tuumaista Full HD+ -näyttöä nopealla 144 hertsin virkistystaajuudella. Etukameraan on panostettu peräti 60 megapikselin voimin. Lisäksi puhelimesta on saatavilla erikoisversio, jossa etukamera on laitettu näytön alle.

Taakse on saatu 50 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakaimella ja 50 megapikselin ultralaajakulma. Kolmas kamera on turhahko 2 megapikselin syvyystunnistus.

Virtaa antaa 5000 mAh akku, jota saa ladattua 68 watin teholla langallisesti. Ohjelmiston osalta suoraa paketissa saa Android 12 -version.Laitteen hinta alkaa 3 199 Kiinan juanista, joka on noin 444 euroa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.