Android 12 Go edition tekee edullisista puhelimista nopeampia

Janne Yli-Korhonen

Android 12 Go edition tekee edullisista puhelimista nopeampia
Google julkaisi täysiverisen, paljon uudistuksia tuovan Android 12 -käyttöjärjestelmäversion lokakuun aikana, jonka jälkeen se alkoi saapua ensimmäisille puhelimille. Nyt Google on esitellyt Android 12 Go edition -version, joka tulee saataville puhelimille vuoden 2022 aikana.

Go edition -versio on kevyempi versio normaalista käyttöjärjestelmästä ja se on suunnattu edullisiin puhelimiin, joissa on RAM-muistia 2 gigatavua tai vähemmän.

Googlen mukaan Android 12 Go edition nopeuttaa sovellusten avaamista jopa 30 prosentilla ja samalla tekee animaatioista sulavampia. Go-versio kykenee säästämään tallennustilaa ja akunkestoa siirtämällä käyttämättömät sovellukset lepotilaan.Paremman suorituskyvyn lisäksi uusi Go-versio parantaa myös tietoturvaa. Normaalin version yksityisasetusten keskus saapuu Go-versioon ja se osaa myös näyttää näytön yläreunassa, mikäli sovellus käyttää parhaillaan kameraa tai mikrofonia. Tietenkin myös Android 12:n Material You -uudistukset tulevat Go-versioon.Android 12 Go edition saapuu ensimmäisille laitteille vuoden 2022 aikana, mutta tarkkaa päivämäärää ei tästä annettu. Ensimmäinen Go-versio julkaistiin vuonna 2017 ja Googlen mukaan Go-versiota hyödyntäviä laitteita on käytössä yli 200 miljoonaa.

Lue myös:


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -11%

Realme 11 Pro
410 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 462 €

Xiaomi 12 – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12
399 € Telia
439 € Hobby Hall
472 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 447 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.