Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Halpispiirien valmistajan uutuus haastaa jopa Applen ja Qualcommin huippunopeat piirit

Matti Vähäkainu

Halpispiirien valmistajan uutuus haastaa jopa Applen ja Qualcommin huippunopeat piirit
Mobiilisuoritinvalmistajien saralla tunnetuimmat nimet ovat länsimaissa erityisesti korkeamman hintaluokan laitteista löytyvät Qualcomm, Samsung sekä Apple omilla piireillään.

Volyymissa mitattuna tämä nimekäs kolmikko kuitenkin kalpenee monille todennäköisesti tuntemattomamman taiwanilaisen MediaTekin rinnalla, joka tuottaa eniten älypuhelinpiirejä maailmassa.

MediaTekin piirit tosin löytyvät pääosin halvemmista puhelimista, jolloin ne eivät välttämättä kerää yhtä paljon palstatilaa tai nk. mindsharea.

Nyt MediaTek on julkaisemassa uutta lippulaivapiiriä, jolla se toivoo pääsevänsä paremmin käsiksi arvokkaampien puhelinten markkinoihin.

Uusi Dimensity 9000 -piiri tarjoaa yhtiön mukaan niin paljon tehoja, että se päihittää Android-puolen kilpailijat ja haastaa jopa Applen suorityskyvyssä.

Yhtiön julkaisemien benchmark-tulosten perusteella jotain perää väitteissä voi ollakin.AnTuTu-testissä pisteet ovat kuta kuinkin samat Qualcommin uuteen Snapdragon 8 gen 1 -alustaan verrattuna reilulla miljoonalla pisteellä. Geekbench 5 -testissä kuitenkin Dimensity 9000 päihittää Snapdragonin moniydinosiossa, jossa pisteet menevät sille selkeästi (4324 vs 3837). PCmark-testissä pisteet menevät melkoisen tasan.

Kaikilta osin uusi Dimensity ei kuitenkaan pärjää Qualcommin parhaalle. Grafiikkapuolella suorituskyky ei ollut Snapdragonin vertaista, joka tarkoitti, että kaikissa GFXBenchin testeissä tuli niukka häviö.

Kaikkiaan Dimensity 9000 vaikuttaa olevan melkoisen lähellä Snapdragon-parhaimmistoa, mutta se jää kyllä Applen tahdista edelleen. Niinpä valmistajan lupausten lunastamiseen vaaditaan vielä testituloksia parempaa todellista suorituskykyä.

Dimensity 9000 on kuitenkin saapumassa tietojen mukaan useisiin kiinalaisvalmistajien (mm. Oppo ja Xiaomi) lippulaivatason laitteisiin, joten nähtäväksi jää, miten niiden suorituskyky vertautuu markkinoiden johtaviin nimiin.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.