HMD: Haluamme Nokian kännykät etenkin firmojen käyttöön, huippumalleihin ei ole resursseja

Petteri Pyyny

HMD: Haluamme Nokian kännykät etenkin firmojen käyttöön, huippumalleihin ei ole resursseja
HMD Global on valmistanut nyt jo viiden vuoden ajan Nokia-brändättyjä älypuhelimia. Suomalaislähtöinen HMD Global on koettanut hakea itselleen kilpaillulla Android-markkinalla omaa lokeroaan, siinä kuitenkaan täysin onnistumatta.

HMD Globalin Ranskan yksikön johtaja Rémi Girault on antanut laajan haastattelun (ranskaksi) ranskalaiselle verkkomedialle Les Numeriquesille, jossa hän kertoo oman näkemyksensä Nokian älypuhelinten nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Giraultin mukaan yhtiöllä ei ole valitettavasti resursseja nykyisellään taistella tuhannen euron hintaluokassa kisaavien mobiilijättien kanssa. Yhtiön tämän hetken kallein malli onkin noin 400 euroa maksava Nokia XR20. Girault toteaa Nokian kännyköiden olevan vahvimmillaan noin 100 ja 200 euron hintahaarukassa, johon HMD Global panostaa merkittävästi.HMD Globalin strategiaan kuuluu jatkossa etenkin yritysasiakkaisiin keskittyminen. Tässä Giraultin mukaan auttaa HMD Globalin tiivis yhteistyö Googlen kanssa sekä ndroid Enterprise Recommended (AER) -suositus, joka Nokian laitteilla on. Kyseinen suositus on tärkeä etenkin suurille yritysasiakkaille, sillä AER-ohjelmaan kuuluvat laitemallit ovat Googlen bisneskäyttöön suosittelemia Android-laitteita.

Girault myöntää kuitenkin, että myös yritysmyynnissä HMD Globalilla on parannettavaa: yhtiöllä ei ole lainkaan omaa suuriin yritysasiakkaisiin keskittyvää myyntiosastoa. Mutta tämän suhteen HMD Global aikoo parantaa toimintaansa vuonna 2022 ja Giraultin mukaan yritysasiakkaat ovatkin HMD Globalin "iso fokus" tulevalle vuodelle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Motorola Moto G54 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G54
149 € Gigantti
179 € Veikon Kone
179 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 177 €

Nothing Phone (2) – hinta laskenut -14%

Nothing Phone (2)
499 € Gigantti
579 € Bigbox
599 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 579 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.