Galaxy Watch4 -kellot päivittyvät monipuolisemmalla unen seurannalla jo monilla muilla ominaisuuksilla

Janne Yli-Korhonen

Galaxy Watch4 -kellot päivittyvät monipuolisemmalla unen seurannalla jo monilla muilla ominaisuuksilla
Samsung tuo Wear OS -käyttöjärjestelmään perustuville Galaxy Watch4- ja Galaxy Watch4 Classic-kelloille uuden päivityksen 9. helmikuuta alkaen.

Samsung myös lupaa tuoda kelloille pitkään päivityksiä. Huippupuhelimien lisäksi myös kelloille tuodaan neljän vuoden ajan päivityksiä.

Päivityksen myötä kellot saavat monipuolisemman unen seurannan, joka auttaa käyttäjää kehittämään parempia nukkumistottumuksia.

Samsungin mukaan kello seuraa käyttäjän unirytmiä seitsemän päivän ajan, jonka jälkeen kello nimeää käyttäjälle jonkin kahdeksasta eläimestä kuvaamaan käyttäjän unityyppiä.

Tämän jälkeen kello opastaa käyttäjää neljän tai viiden viikon ajan erilaisilla tehtävillä, uneen liittyvillä artikkeleilla ja meditaatioon liittyvillä ohjeilla, joiden avulla käyttäjän unen laatua pyritään parantamaan.Lisäksi uneen liittyen kellot sammuttavat Samsung SmartThings-laitteet automaattisesti, kun kello tunnistaa käyttäjän nukahtaneen.

Toinen päivityksen tuoma merkittävä uudistus liittyy treenaamiseen.

Samsung Health -sovellukseen tulee tarkempaa tietoa käyttäjän terveydestä ja sen edistymisestä. Juoksijoille ja pyöräilijöille tuodaan uusi intervallitavoiteominaisuus, joka antaa käyttäjälle mahdollisuuden asettaa etukäteen harjoituksen keston, matkan ja sarjojen määrän. Näiden avulla kello osaa myös opastaa parempaan harjoitteluun.

Lisäksi päivitys tuo mukanaan uusia kellotauluja ja kelloille voi myös hankkia uusia rannekkeita.

Google Assistant ei vieläkään päivityksen mukana kelloille saavu, mutta Samsung kertoo sen tulevan seuraavien kuukausien aikana.

Kaikki päivityksen tuomat uudistukset Samsungin mukaan

 • Elävä taustakuva -kellotaulupäivitys Galaxy S22:n taustakuviin.
 • Uusien rannekkeiden kanssa yhteensopivia uusia kellotauluja lisätty. Lisää mukauttamisvaihtoehtoja, kuten värejä ja kellojen fontteja, lisätty olemassa oleviin kellotauluihin.
 • Antaa tietoa ulkona tehtyjen juoksuharjoitusten jälkeisestä nesteen menetyksestä ja saannin tarpeesta elimistön tasapainon ja liikunnan tehokkuuden varmistamiseksi.
 • Tukee intervalliharjoittelua juoksu- ja pyöräilyharjoituksissa.
 • Kun liikuntasuoritus on lopussa, kello mittaa sykkeen palautumisen. Tarkista Galaxy Watchilla, onko sykkeesi palautunut kunnolla tauon aikana.
 • Voit nyt nähdä henkilökohtaisen kuormituksesi juoksun aikana. Tarkista kuormituksesi ja säädä sitä reaaliajassa (tämä arvo näyttää prosenttiosuuden maksimaalisen hapenottokyvyn arvosta).
 • Voit nyt nähdä kellolla mitatut sykkeet ja kalorit puhelimesi näytöltä. Käytä tätä tehdäksesi pyöräilystä turvallisempaa.
 • Voit nyt määrittää henkilökohtaisia tavoitteita kehonkoostumusanalyysillesi. Määritä henkilökohtaiset tavoitteesi, niin saat vinkkejä ja kunniamerkkejä, joiden avulla saavutat tavoitteesi.
 • Antaa valittavaksi kahdeksan erilaista henkilökohtaista univalmennusta, jotka perustuvat kellon mittaamiin nukkumista koskeviin tietoihin.
 • Luo parempia nukkumistottumuksia unirytmisi kanssa yhteensopivan 4-5 viikon valmennuksen avulla.
 • Kun kello havaitsee, että käyttäjä on unessa, SmartThings voi määrittää älylaitteille toimintoja, jotka luovat hyvän nukkumisympäristön.
 • Suunnan asetukset lisätty, jotta kelloa voidaan käyttää halutussa ranteessa kummin päin tahansa. Voit vapaasti muuttaa kellon ja Galaxy Wearable -sovelluksen kautta sitä, kummin päin käytät kelloasi.
 • Antaa käyttöön laajemman valikoiman Bixby-puhekomentoja. Bixby-puhekomentosi voi lukea ilmoituksia, vastata ja säätää mediaohjaimien äänenvoimakkuutta.
 • Jos yhdistät puhelimesi ja kellosi ensimmäistä kertaa, sovellukset, joita käytät nykyisellä puhelimellasi ja muilla Android-laitteilla usein, asennetaan automaattisesti myös kelloosi (vain ne sovellukset, jotka ovat käytettävissä kellossa).Katso kaikki Galaxy Watch 4 -mallit:


Juttu julkaistu alkuperäisesti 8.2.2022. Päivitetty 10.2. Päivitys saatavilla myös Suomessa, lisätty Samsungin kertomat tiedot uudistuksista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -18%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1216 €

Xiaomi Redmi Note 12S – hinta laskenut -15%

Xiaomi Redmi Note 12S
187 € CDON
192 € Proshop
219 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.