Kommentti: Äänekäs vähemmistö valittaa kännyköiden ominaisuuksista - mutta eivät suostu maksamaan niistä

13
Petteri Pyyny

Kommentti: Äänekäs vähemmistö valittaa kännyköiden ominaisuuksista - mutta eivät suostu maksamaan niistä
Jos olet koskaan sattunut seuraamaan mitään kännyköihin liittyvää keskustelualuetta, Facebook-ryhmää tai vaikka paikallisen huoltoaseman kahvipöytäkeskustelua, olet todennäköisesti törmännyt johonkin näistä valituksen aiheista. Nykypäivän kännykät ovat liian isoja. 3,5mm kuulokeliitäntä pitäisi saada takaisin. Muistikorttipaikka pitäisi olla puhelimessa. Ja niin edelleen.

Androidissa tietenkin pitäisi olla myös mahdollisimman vähän ryönää ja sen pitäisi olla mahdollisimman lähellä "puhdasta" Androidia.

Tuttua?

Jännä kyllä, sellaisia puhelimia löytyy.

Android-puolella tarjontaa olisi: Sony Xperia 5 III tarjoaa itse asiassa kaiken mitä edellä lueteltiin. Huippupuhelin, joka on selkeästi kilpailijoitaan sirompi ja puhelimesta löytyy 3,5mm kuulokeliitäntä sekä muistikorttipaikka. Myös Sonyn Android on yksi markkinoiden keveimmistä.

Sama pätee myös Asus Zenfone 8 osalta: se on vielä Sonyakin pienempi, edullisempi, todella kevyellä Androidilla varustettu - ja 3,5mm kuulokeliitäntäkin löytyy.Kumpikaan malleista ei ole kuitenkaan noussut millään tavalla myyntilistojen kärkeen - tai edes kärjen tuntumaan.

Myös Applella on tarjota vaatimuksiin jotain. Ei toki kaikkea, mutta yhtiöltä löytyy todella pikkuriikkinen versio uusimmasta iPhonestaan: iPhone 13 mini. Siinä on täsmälleen sama suoritin kuin isommissa malleissakin ja hintakin on satasen edullisempi kuin toiseksi pienimmällä fyysisellä koolla varustetussa iPhonessa.

Myöskään saatavuus ei ole ongelma: iPhone 13 miniä on tarjolla kaikissa elektroniikkakaupoissa, jopa ihan kädessä kokeiltavaksi asti.

Tästä huolimatta analyytikkojen arvioissa iPhone 13 mini on ollut kehnoimmin myynyt iPhone 13 -malleista ja huhut ovat pyörineet sen ympärillä, että Apple lakkauttaa koko mini-mallin tulevien iPhone-julkaisujen yhteydessä.

Lopputuloksena voitaneen sanoa, että asiasta isointa meteliä pitävät kuluttajat eivät ole lopulta valmiita maksamaan haluamistaan ominaisuuksista. Tai sitten kyseessä onkin vain pieni, mutta erittäin äänekäs vähemmistö.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -11%

Realme 11 Pro
410 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 462 €

Xiaomi 12 – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12
399 € Telia
439 € Hobby Hall
472 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 447 €

Kommentit (13)

kane_k
kane_k

2

Xperia Z5C:n kanssa pärjäsi viitisen vuotta ja puolitoista vuotta sitten ostin Xperia 5 II:n. Toivottavasti sillä pärjäilisi vähintään myös viisi vuotta niin ei tarttisi hetkeen valittaa.

Vastaa
volkkari1
volkkari1

3

HMD:n Nokiat olivat juuri tuota kirjoituksessa mainittua linjaa ja tulin ostaneeksi niitä lupausten saattelemana. Oli puhdasta androidia ja paljon päivityksiä. Valitettavasti päivitykset tulivat auttamattomasti myöhässä lupausten vastaisesti. Omalla kodalla juurikin tästä syystä merkki vaihtui eikä tuo Nokia-nostalgia enää auta.

Vastaa
horhhe
horhhe

4

Itsellä oli HMD:n Nokia juuri tuosta syystä, puhdas Android. Ihan hyvä peruskäyttöpuhelin, mutta käyttispäivitykset jäi turhan vähäisiksi, puhelin eli sen viisi vuotta, mutta päivityksiä ei viimeiseen pariin vuoteen ollut ja joitain oleellisia ominaisuuksia ilman, kuten double tap avaaminen. Uuden luurin ostin tarjouksesta, Samsung Galaxy A52s 5G, ja on heti käytettävyydeltään Nokiaa parempi, hinta sama noin 280 euroa. Eli aina se mitä haluaa, ei olekaan parempi.

Vastaa
tommylii
tommylii

5

Itse olen joskus ajatellut että olisi 100-150 euroa oleva pienempi puhelin sopiva lapsille. Sopisi paremmin taskuun eikä olisi älyttömän hintainen kun kuitenkin näyttö hajoaa jossain vaiheessa. En ole valmis maksamaan 600-700 euroa ala-aste ikäisenä puhelimesta kun en maksa sellaista summaa omastakaan. Moneen lasten puhelimeen näytön vaihtanut joten mitä halvempi sen parempi.

Vastaa
jartar
jartar

6

Itsellä Sony Xperia ja yhtenä kriteerinä pieni koko. Jos kuitenkin katsoo kännyn ominaisuuksia ja etenkin ohjelmistotukea, niin on pakko lähteä Sonyn leiristä pois. Kahden vuoden tietoturvapäivitykset ja Android päivitykset on huono vitsi, kun katsoo laitteen hintaa.

Vastaa
Excobet
Excobet

7

Mistä lähtien yli viiden tuuman puhelimet ovat olleet pieniä tai siroja? Vanha Samsung S2 oli aikanaan sopivan kokoinen 4,7" näytöllään.

Vastaa
jkij
jkij

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Excobet:

Mistä lähtien yli viiden tuuman puhelimet ovat olleet pieniä tai siroja? Vanha Samsung S2 oli aikanaan sopivan kokoinen 4,7" näytöllään.

nykyisin jopa yli kuuden tuuman laitteet on pienempiä ulkomitoiltaan kuin tämä sinun 4.7".
Voit vertailla mittoja esim. gsmarenassa jossei laatikkoon ole jäänyt.

Vastaa
pkaksp
pkaksp

9

Uusi puhelin muistikorttipaikalla, 3,5mm plugilla ja sirona on vähän niinku uus auto cd- ja kasettisoittimella. Ei niitä oikeasti enää kukaan kaipaa.

Vastaa
keskonen
keskonen

10

Se mitä oikeasti kaipais vanilla-Androidin lisäksi olis 16:9 kuvasuhteen näyttö. Olisin valmis maksamaan ihan setelirahaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Lihamureke (vahvistamaton)

11

Vaihtoehtoja toki löytyy. Harmi, että niiden hinta on tuplat omaan kipurajaan verrattuna.

Vastaa
volkkari1
volkkari1

12

Jos kaikki olisi samassa paketissa niin ehkä voisin maksaa max. 300 mutta kun tämä puhelinhässäkkä on kääntynyt siihen, että tehdään neljä-viisi kännykkää per vuosi, joista jokainen maksaa luokkaa 500 ja jokaisesta puuttuu yksi tai kaksi ominaisuutta. Ymmärrän busineksen mutta eihän tässä ole mitään järkeä. Ja sama uudelleen vuoden sisään. Mutta jos jollain on se rahapuu takapihalla niin mikä ettei...Joten sinällään tämä kirjoitus siitä, ettei olisi halua maksaa, ei kohtaa sitä, mistä on järkevää maksaa. Latureiden poisjättäminen alkaa olla järkevää mutta jakin jättäminen ei. Ja siksi, ettei ole mitään järkeä ostaa 300 euroa maksavia langattomia kuulokkeita "jopa kahden tunnin käytöllä".

Vastaa
pkaksp
pkaksp

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti volkkari1:

Jos kaikki olisi samassa paketissa niin ehkä voisin maksaa max. 300 mutta kun tämä puhelinhässäkkä on kääntynyt siihen, että tehdään neljä-viisi kännykkää per vuosi, joista jokainen maksaa luokkaa 500 ja jokaisesta puuttuu yksi tai kaksi ominaisuutta. Ymmärrän busineksen mutta eihän tässä ole mitään järkeä. Ja sama uudelleen vuoden sisään. Mutta jos jollain on se rahapuu takapihalla niin mikä ettei...Joten sinällään tämä kirjoitus siitä, ettei olisi halua maksaa, ei kohtaa sitä, mistä on järkevää maksaa. Latureiden poisjättäminen alkaa olla järkevää mutta jakin jättäminen ei. Ja siksi, ettei ole mitään järkeä ostaa 300 euroa maksavia langattomia kuulokkeita "jopa kahden tunnin käytöllä".

Mulla on Jabrat 7,5h akunkestolla. Kotelolla joku 20h lisää. Eipä oo vielä kertaakaan loppunut kesken. Hintaa oli muistaakseni 200 euron luokkaa joskus pari vuotta takaperin. Kannattais tutustua tuohon nykyvalikoimaan kuulokkeissa. Saatat jopa yllättyä positiivisesti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.