Tältä näyttää Wear OS 3 Montblancin kellossa

Janne Yli-Korhonen

Tältä näyttää Wear OS 3 Montblancin kellossa
Montblanc julkaisi hiljattain Summit 3 -älykellon, joka käyttää Wear OS 3 -käyttöjärjestelmää. Tähän asti kyseinen käyttöjärjestelmä on ollut käytössä vain Samsungin Galaxy Watch4 -kellossa.

Uudistetun Wear OS -käyttöjärjestelmän päälle Samsung kuitenkin käyttää omaa One UI Watch -käyttökokemusta. Tämän myötä käyttöliittymä näyttää hieman erilaiselta kuin niin sanottu puhdas Wear OS 3.

Nyt Montblanc on julkaissut YouTube-kanavallaan kymmenen videota, jotka paljastavat, miltä Wear OS 3 näyttää, kun kyseessä on muu kuin Samsungin kello.

Montblancin kellossa on kolme painiketta, joista yksi on pyörivä kruunupainike.

Kruunupainiketta painamalla avautuu valikko kaikista kellon sovelluksista. Samsungin kellossa valikko avautuu, kun pyyhkäisee näytöllä alhaalta ylös.Sovellusvalikon avaaminen Montblanc Summit 3 kellossa
Sovellusvalikko avautuu painamalla kruunupainiketta


Vastaava pyyhkäisy Montblancin kellossa avaa ilmoitukset. Tältä osin ero on merkittävin, sillä One UI Watch -käyttöliittymässä ilmoitukset tulevat esille, kun pyyhkäisee kellon oikeaa reunaa.

Summit 3 -kellon kruunupainikkeen kaksoisnapautus avaa Google Payn, kun taas Galaxy Watch4:n paluunäppäimen pitämisen hetken pohjassa avaa Samsung Payn.

Kummassakin käyttöliittymässä pikapaneeli avautuu pyyhkäisemällä ylhäältä alaspäin. Samsungin kellossa pikapaneelissa on kuusi vaihtoehtoa ja lisää saa näkyviin pyyhkäisemällä sivulle. Montblancin pikapaneelissa on yhdeksän painiketta.

pikapaneeli Montblancin kellossa
Montblancin kellon pikapaneelissa on 9 painiketta


Lisäksi pientä eroa löytyy laattojen muokkaamisen osalta.Montblanc Summit 3 -kellossa on 1,28-tuumainen pyöreä AMOLED-näyttö 416 x 416 pikselin tarkkuudella.

Suorituskykyä antaa Snapdragon Wear 4100+ -piiri, käyttömuistia on yksi gigatavu ja tallennustilaa on kahdeksan gigatavua.

Laitteessa on myös sykemittari, mikrofoni, Bluetooth 5.0, Wifi ja NFC. Puhelimeen asennetaan kaveriksi Montblanc Summit -sovellus ja Androidilla kello tukee Fast Pair -teknologiaa eli kellon saa yhdistettyä nopeasti pitämällä kelloa puhelimen lähellä.


Summit 3 -kello on kuitenkin suunnattu vain tietynlaisille käyttäjille, sillä hinta yltää peräti 1300 euroon. Galaxy Watch4 -kelloa saa noin 200 eurolla.

Lähde: Android Authority.

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
161 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Samsung Galaxy A05s – hinta laskenut -17%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.