Tältä näyttää Wear OS 3 Montblancin kellossa

Janne Yli-Korhonen

Tältä näyttää Wear OS 3 Montblancin kellossa
Montblanc julkaisi hiljattain Summit 3 -älykellon, joka käyttää Wear OS 3 -käyttöjärjestelmää. Tähän asti kyseinen käyttöjärjestelmä on ollut käytössä vain Samsungin Galaxy Watch4 -kellossa.

Uudistetun Wear OS -käyttöjärjestelmän päälle Samsung kuitenkin käyttää omaa One UI Watch -käyttökokemusta. Tämän myötä käyttöliittymä näyttää hieman erilaiselta kuin niin sanottu puhdas Wear OS 3.

Nyt Montblanc on julkaissut YouTube-kanavallaan kymmenen videota, jotka paljastavat, miltä Wear OS 3 näyttää, kun kyseessä on muu kuin Samsungin kello.

Montblancin kellossa on kolme painiketta, joista yksi on pyörivä kruunupainike.

Kruunupainiketta painamalla avautuu valikko kaikista kellon sovelluksista. Samsungin kellossa valikko avautuu, kun pyyhkäisee näytöllä alhaalta ylös.Sovellusvalikon avaaminen Montblanc Summit 3 kellossa
Sovellusvalikko avautuu painamalla kruunupainiketta


Vastaava pyyhkäisy Montblancin kellossa avaa ilmoitukset. Tältä osin ero on merkittävin, sillä One UI Watch -käyttöliittymässä ilmoitukset tulevat esille, kun pyyhkäisee kellon oikeaa reunaa.

Summit 3 -kellon kruunupainikkeen kaksoisnapautus avaa Google Payn, kun taas Galaxy Watch4:n paluunäppäimen pitämisen hetken pohjassa avaa Samsung Payn.

Kummassakin käyttöliittymässä pikapaneeli avautuu pyyhkäisemällä ylhäältä alaspäin. Samsungin kellossa pikapaneelissa on kuusi vaihtoehtoa ja lisää saa näkyviin pyyhkäisemällä sivulle. Montblancin pikapaneelissa on yhdeksän painiketta.

pikapaneeli Montblancin kellossa
Montblancin kellon pikapaneelissa on 9 painiketta


Lisäksi pientä eroa löytyy laattojen muokkaamisen osalta.Montblanc Summit 3 -kellossa on 1,28-tuumainen pyöreä AMOLED-näyttö 416 x 416 pikselin tarkkuudella.

Suorituskykyä antaa Snapdragon Wear 4100+ -piiri, käyttömuistia on yksi gigatavu ja tallennustilaa on kahdeksan gigatavua.

Laitteessa on myös sykemittari, mikrofoni, Bluetooth 5.0, Wifi ja NFC. Puhelimeen asennetaan kaveriksi Montblanc Summit -sovellus ja Androidilla kello tukee Fast Pair -teknologiaa eli kellon saa yhdistettyä nopeasti pitämällä kelloa puhelimen lähellä.


Summit 3 -kello on kuitenkin suunnattu vain tietynlaisille käyttäjille, sillä hinta yltää peräti 1300 euroon. Galaxy Watch4 -kelloa saa noin 200 eurolla.

Lähde: Android Authority.

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -22%

Oppo A77 5G
286 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 367 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.