Tubettaja muutti Samsungin taittuvan Z Fold 4:n Windows Phoneksi

1
Matti Robinson

Tubettaja muutti Samsungin taittuvan Z Fold 4:n Windows Phoneksi
YouTuben sisällöntuottaja Mark Spurrell on työstänyt outoa projektia hiljattain. Hän on laittanut uuden Samsung Galaxy Z Fold 4:n hieman epätyypillisempään testiin, nimittäin asentanut siihen Windows Phone -käyttöjärjestelmän.

Tämä projekti käynnistyi, kun hän osti 100 satunnaista, rikkonaista puhelinta. Yksi näistä oli Microsoft Lumia 640, joka toimi vielä jonkin aikaa Spurrellin käytössä. Tästä hän sai idean, että yrittäisi tehdä Z Fold 4:stä Windows-puhelimen.

Tässä hän onnistuikin, jopa jokseenkin hyvin. Puhelimen ulkoinen näyttö toimii, kuten Lumia-puhelinten Metro-käyttöliittymä ja Windows-nappia painettaessa isompi näyttö tarjoaa Windows-työpöytänäkymän. Se jopa toimiin niin kuin Windowsin olettaisi: Käynnistä-valikosta voi siirtää ikoneja työpöydälle, tehtäväpalkin kalenteri, pikavalinnattoimivat ja haku toimivat, ja jopa avattava ilmoituskeskus toimii normaalisti.

Kyseessä ei kuitenkaan ole aito Windows, vaan taustalla on edelleen Android. Tämä näkyy jo valittaessa vaikkapa Bluetooth-asetukset Windows-työpöydän pika-asetusvalinnoista, jolloin laite siirtyy Samsungin laitteista tuttuihin asetuksiin.



Androidin päällä pyöritetään kahta Android-käynnistäjää (launcher), joista ulkonäytöstä huolehtii Square Home ja suremmasta sisänäytöstä puolestaan Win-X Launcher. Vaikka käynnistäjien asentaminen ei ole varsinaisesti vaikeaa, niin niiden säätäminen toimimaan jokseenkin loogisesti olikin hieman hankalampaa. Square Home piti saada käynnistymään vain kun laite suljetaan, joka vaati Bixby-rutiinien käyttöä.

Vaikka Spurrell esittelee myös bugeja käytössä, niin kyseessä on yllättävän hyvä yritys tuoda Windowsin estetiikka moderniin Android-puhelimeen.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

jkij
jkij

1

aika harhaanjohtava otsikko.
Jokainen voi asentaa launcherin laitteeseensa.
Ei kuitenkaan mitään tekemistä windows phone käyttiksen kanssa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.