Apple Watch soitti hälytysnumeroon huvipuistossa, Apple selitti törmäystunnistusta

Matti Robinson

Apple Watch soitti hälytysnumeroon huvipuistossa, Apple selitti törmäystunnistusta
Applen älykello on vuosi toisensa jälkeen pyrkinyt profiloitumaan paitsi hyvänä liikuntakumppanina niin myös turvallisuuslaitteena. Yhtiö on esitellyt vuosien saatossa Apple Watchille mm. sydänfilmiominaisuuden.

Vuotta myöhemmin Apple Watchiin lisättiin kaatumistunnistus, joka on erityisen tärkeä ominaisuus vanhemmalle väelle. Apple on tilaisuuksissaan muistuttanut katsojia, että ominaisuudet pelastavat elämiä joka vuosi, joka on tietysti loistava asia – erityisesti, kun kyse on vain älykellosta.

Uusin turvallisuusominaisuus Apple Watch Series 8 -älykellossa on törmäystunnistus. Tämä mahdollistaa automaattisen tunnistuksen, kun Apple Watch -käyttäjä on autokolarissa. Valitettavasti ominaisuuden testaus ei ole ollut aivan täydellistä, sillä hiljattain Yhdysvalloista saapui raportteja vääristä hälytyksistä.Useat Apple Watchin käyttäjät ovat laukaisseet törmäystunnistuksen ollessa huvipuistossa, jonka johdosta Apple Watch on tämän jälkeen soittanut hälytysnumeroon.

Tietämättä näistä tulevista vääristä hälytyksistä, TechCrunch haastatteli Applea ominaisuudesta hiljattain. Siinä Apple kertoo kuinka hälytys laukaistaan.Applen mukaan hälytykseen käytetään pääasiallisesti kiihtyvyysanturia, joka kertoo käyttäjään kohdistuvat G-voimat. Tämän lisäksi yhtälössä on mukana myös muita antureilta saatavia tietoja. TechCrunchin haastattelussa teknisiin yksityiskohtia käydään läpi syvemmin.

Applen tuotepomo Kaiann Drance kertoi, että esimerkiksi pieni peräänajo ei laukaissut hänen hälytystään. Tämä on myös tarkoituksellista, koska henkilövahinkoja tällaisessa ei tule, eikä hälytyskeskusta haluta ruuhkauttaa.

Aivan putkeen rajanveto ei kuitenkaan selkeästi ole mennyt, sillä huvipuistossa G-voimat ja muut anturitiedot ovat täyttyneet, todennäköisesti varsin turvallisissa olosuhteissa. Huomioitavaa on tosin, että käyttäjä voi peruttaa soiton ennen sen tapahtumista, mikäli huomaa, että törmäysominaisuus on aktivoitunut.

Nähtäväksi jää, kuinka Apple aikoo reagoida tapahtumaan, vai jätetäänkö ne vain omaan arvoonsa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 498 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
99 € Elisa
139 € Gigantti
139 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Honor Magic6 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic6 Lite
295 € Power
299 € Gigantti
399 € Ykköspalvelu

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.