Googlen taittuvanäyttöisen Pixel Foldin korjaus ei ole ihan halpaa: pelkkä päänäyttö maksaa 900 euroa, ei sisällä asennusta

Petteri Pyyny

Googlen taittuvanäyttöisen Pixel Foldin korjaus ei ole ihan halpaa: pelkkä päänäyttö maksaa 900 euroa, ei sisällä asennusta
Ilahduttavaa kyllä, Googlen toukokuussa julkistetulle taittuvanäyttöiselle puhelimelle, Google Pixel Foldille löytyy varsin hyvin varaosia verkon suurimmista varaosia myyvistä kaupoista.

Kenties tunnetuin varaosia ja korjausoppaita tarjoava palvelu, iFixIt, on nyt listannut vuoren Pixel Foldille tarkoitettuja varaosia sivuilleen. Osat ovat saatavissa myös Euroopassa, joten sinänsä saatavuustilanne on varsin mainio.

Mutta... Taittunäyttöisten puhelinten suurin ongelma korjauksen osalta on niiden taittuva näyttö, joka on kaikkea muuta kuin halpa ja tavanomainen. Pixel Foldin tapauksessa 7,6-tuumainen näyttöelementti maksaa iFixItiltä varaosana tilattuna hulppeat 909 euroa.

Pelkästä näytöstä puhuminen on tavallaan hieman harhaanjohtavaa, sillä tilattava paketti sisältää käytännössä kaiken Pixel Foldin "sisäpuolelta" löytyvän sisällön, eli näytön, näytön kehykset, saranan, jne. Ja kuten mainittua, hulppea hinta varaosalle tarkoitta vielä sitä, että näyttö pitäisi osata asentaa myös paikoilleen. Tätä helpottaakseen iFixIt on myös listannut varsin kattavan korjausoppaiden valikoiman Google Pixel Foldille.Puhelinta ei vieläkään saa Suomesta, ei oikein edes epävirallisia kanavia pitkin. Mutta Verkkokauppa.com on lupaillut sitä myyntiin syksyn mittaan. Hintalappu vaikuttaa asettuvan noin 2500 euron tasolle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
660 € Proshop
951 € CDON
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -35%

Honor 90 Smart
149 € Telia
179 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.