Googlen taittuvanäyttöisen Pixel Foldin korjaus ei ole ihan halpaa: pelkkä päänäyttö maksaa 900 euroa, ei sisällä asennusta

Petteri Pyyny

Googlen taittuvanäyttöisen Pixel Foldin korjaus ei ole ihan halpaa: pelkkä päänäyttö maksaa 900 euroa, ei sisällä asennusta
Ilahduttavaa kyllä, Googlen toukokuussa julkistetulle taittuvanäyttöiselle puhelimelle, Google Pixel Foldille löytyy varsin hyvin varaosia verkon suurimmista varaosia myyvistä kaupoista.

Kenties tunnetuin varaosia ja korjausoppaita tarjoava palvelu, iFixIt, on nyt listannut vuoren Pixel Foldille tarkoitettuja varaosia sivuilleen. Osat ovat saatavissa myös Euroopassa, joten sinänsä saatavuustilanne on varsin mainio.

Mutta... Taittunäyttöisten puhelinten suurin ongelma korjauksen osalta on niiden taittuva näyttö, joka on kaikkea muuta kuin halpa ja tavanomainen. Pixel Foldin tapauksessa 7,6-tuumainen näyttöelementti maksaa iFixItiltä varaosana tilattuna hulppeat 909 euroa.

Pelkästä näytöstä puhuminen on tavallaan hieman harhaanjohtavaa, sillä tilattava paketti sisältää käytännössä kaiken Pixel Foldin "sisäpuolelta" löytyvän sisällön, eli näytön, näytön kehykset, saranan, jne. Ja kuten mainittua, hulppea hinta varaosalle tarkoitta vielä sitä, että näyttö pitäisi osata asentaa myös paikoilleen. Tätä helpottaakseen iFixIt on myös listannut varsin kattavan korjausoppaiden valikoiman Google Pixel Foldille.Puhelinta ei vieläkään saa Suomesta, ei oikein edes epävirallisia kanavia pitkin. Mutta Verkkokauppa.com on lupaillut sitä myyntiin syksyn mittaan. Hintalappu vaikuttaa asettuvan noin 2500 euron tasolle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M4 5G – hinta laskenut -37%

Xiaomi Poco M4 5G
146 € CDON
228 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Nokia C02 – hinta laskenut -15%

Nokia C02
74 € Hobby Hall
105 € Proshop
107 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.