Android 14 yllätys: Mistä tahansa kännykästä tietokoneen webcam

Petteri Pyyny

Android 14 yllätys: Mistä tahansa kännykästä tietokoneen webcam
Pöytätietokoneissa kameroita ei kaikilla ole ja läppäreidenkin kamerat ovat usein tasoa "peruna", etenkin jos niitä vertaa nykyaikaisten kännyköiden kameroiden laatuun.

Uudessa Android 14-käyttöjärjestelmän betaversiossa on kuitenkin lisätty ilahduttava uudistus mukaan. Jatkossa mitä tahansa Android-kännykkää voi käyttää tietokoneen webbikamerana, vaikkapa sitten videopuheluita varten.

Toteutus pohjautuu avoimeen USB Video Class -standardiin ja sen pitäisi toimia käytännössä automaattisesti moderneissa käyttöjärjestelmissä, yleensä jopa ilman erillisiä ajureita. Toiminto saadaan käyttöön kytkemällä Android-puhelin tietokoneeseen USB-johdolla. Tämän jälkeen puhelimessa ponnahtaa tarjolle valikko - kuten yleensäkin - jossa voi valita, mitä käyttötarkoitusta varten puhelin on tietokoneeseen liitettynä.

Aiempien valintojen (mm. tiedostojen siirto) lisäksi tarjolla on Android 14 myötä myös vaihtoehto Webcam. Tämän jälkeen Androidin kamera toimii kuten mikä tahansa USB-liitäntään kytketty, tavallinen tietokoneen kamera. Puhelimen asetusten kautta voi myös säätää sitä, mitä puhelimen kameroista käytetään, millä laadulla, jne. Eli halutessaan käyttöön voi ottaa myös vaikkapa parempaa laatua tarjoavan takakameran, perinteisen selfie-kameran sijaan.Uudistus on osa viimeistä Android 14 -kokeiluversiota ennen käyttöjärjestelmän virallista julkaisua ensi viikolla. Aiheesta uutisoi mm. XDA.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M4 5G – hinta laskenut -37%

Xiaomi Poco M4 5G
146 € CDON
228 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Nokia C02 – hinta laskenut -15%

Nokia C02
74 € Hobby Hall
105 € Proshop
107 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.