Microsoftin johtaja: Kännykkäbisneksen alasajon olisi voinut hoitaa paremmin

Petteri Pyyny

Microsoftin toimitusjohtaja myöntää: Nokialta ostetun kännykkäbisneksen tappaminen on virhe
Microsoftin nykyisen toimitusjohtajan Satya Nadellan yksi isoimmista päätöksistä toimitusjohtajakautensa alkuvaiheessa oli lakkauttaa Nokialta ostettu kännykkäliiketoiminta.

Nadellan edeltäjä Steve Ballmer osti Nokian kännykkäbisneksen Microsoftille vuonna 2013. Vain neljä vuotta myöhemmin, vuonna 2017, Microsoft päätti lopettaa Windows Phonen kehityksen ja kertoi asiakkailleen, että on aika siirtyä muihin käyttöjärjestelmiin.

Business Insiderin haastattelussa Nadella kuitenkin katsoo, että mobiililiiketoiminta tuli ajettua turhan hätäisesti alas.Nadellan mukaan, jälkiviisaasti pohtien, mobiililiiketoiminnalle olisi saattanut löytyä mahdollisuuksia jossain tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden välimaastossa.

Tokihan Windows Mobile ja sitä seurannut Windows Phone olivat hävinneet kisan markkinaosuuksista jo tuossa vaiheessa. Mutta sittemmin Microsoft on pariinkin kertaan kokeillut siipiään myös kännykkävalmistajana, sen Surface Duo -laitteiden muodossa.

Mutta vaikka mobiilissa voikin riittää jossiteltavaa, on Microsoft Nadellan toimitusjohtajakauden aikana onnistunut huikeassa kasvussa. Nadellan aloittaessa yhtiön pomona, oli Microsoftin markkina-arvo noin 300 miljardia dollaria. Nyttemmin Microsoftin markkina-arvo on kivunnut noin 2,5 biljoonaan dollariin - eli karkeasti arvioiden yhtiön arvo on kahdeksankertaistunut viimeisen vajaan 10 vuoden aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M4 5G – hinta laskenut -37%

Xiaomi Poco M4 5G
146 € CDON
228 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Nokia C02 – hinta laskenut -15%

Nokia C02
74 € Hobby Hall
105 € Proshop
107 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.