Signal saa käyttäjänimet - puhelinnumeron voi piilottaa

1
Petteri Pyyny

WhatsAppin superturvalliseen kilpailijaan, Signaliin, saapuu odotettu ominaisuus: puhelinnumeron saa pois käytöstä
Signal on tunnettu äärimmäisen vahvasta salauksestaan. Päästä-päähän salauksen lisäksi pikaviestin ei myöskään kerää käyttäjästään käytännössä mitään tietoja.

Signal jopa vahvisti salaustaan hiljattain, varautumalla ns. "salausmaailmanloppuun" eli kvanttitietokoneiden saapumiseen.

Mutta palvelussa on silti yksityisyyden kannalta yksi ongelmallinen seikka. Se on tietysti puhelinnumero. Eli vaikka viestiminen on tietoturvallista, on viestimisen vuoksi kuitenkin pakko jakaa puhelinnumero vastapuolen kanssa. Tällöin täysin anonyymia viestimistä ei voida taata, kun puhelinnumero pitää kuitenkin hankkia jotain kautta - ja se voidaan useimmissa maissa yhdistää ihmiseen. Suomessa pre-paid -liittymissäkin vaaditaan henkilöllisyyden selvittäminen ennen liittymän avaamista.Etenkin diktatuureissa toimivien toisinajattelijoiden tai toimittajien kannalta vaatimus julkisesta puhelinnumerosta on vaikea.

Nyt Signal on vihdoin korjaamassa asian ja tuomassa puhelinnumeron rinnalle myös käyttäjänimet. Käyttäjänimen voisi jakaa vapaammin ja käyttäjänimeä käytettäessä, Signalin asetuksista saa kytkettyä kokonaan pois oman puhelinnumeron näkymisen keskustelukumppanille.

Uuden Signal-käyttäjätunnuksen luonti


Toistaiseksi ominaisuus on käytössä vain Signalin kokeellisissa versioissa, joita testataan tuotantojärjestelmän ulkopuolella.

Halukkaat voivat kuitenkin osallistua niiden testaamiseen jo nyt, mikäli käytössä on Android-puhelin, Linux-tietokone, Windows-tietokone tai macOS-tietokone.

Signalin käyttäjänimiin liittyviä asetuksia sovelluksessa


Signalin käyttöönottoon vaaditaan edelleen puhelinnumero, mutta uuden ominaisuuden tultua käyttöön, sitä ei tarvitse enää jakaa kenellekään - ja halutessaan sen avulla ei myöskään löydy Signalista. Käyttäjänimen voi joko jakaa sellaisenaan kontakteilleen, mutta myös yhteystietoon linkkaavien QR-koodien luonti on mahdollista.

Käyttäjänimet ovat tulossa Signalin vakaaseen tuotantoversioon "joskus lähitulevaisuudessa".


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M4 5G – hinta laskenut -37%

Xiaomi Poco M4 5G
146 € CDON
228 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Nokia C02 – hinta laskenut -15%

Nokia C02
74 € Hobby Hall
105 € Proshop
107 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Anon Muumi (vahvistamaton)

1

Kyllä minun ostamani prepaid meni heittämällä verkkoon ilman mitään tunnistautumisia. Ärrältä sellainen "sisältää 5,. puheaikaa" ja maksoi 4,90

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.