Black Weekin aikana MobilePayn kautta maksettiin ostoksia yhteensä yli 43 miljoonalla eurolla - kasvu yli 43% edellisvuoteen verrattuna

Janne Yli-Korhonen

Black Weekin aikana MobilePayn kautta maksettiin ostoksia yhteensä yli 43 miljoonalla eurolla - kasvu yli 43% edellisvuoteen verrattuna
MobilePay kertoo tiedotteessaan, että se saavutti vuoden 2023 Black Week -alennusviikon aikana uuden ennätyksen.

Black Week päättyi sunnuntaina 26.11. ja euromääräinen kasvu viime vuoteen verrattuna (tarkasteluvälillä 20.11. – 26.11.) oli 43 % MobilePayn kautta maksetuissa verkko-ostoksissa.

Yhteensä ostoksia maksettiin MobilePayn kautta viikon aikana yli 43 miljoonalla eurolla Suomessa.

Myös varsinaisen Black Friday -perjantain rahaliikenteen osalta päästiin jälleen uuteen ennätykseen.

Perjantain, 24.11.2023, aikana MobilePaylla maksettujen verkkokauppaostojen volyymi oli yli 10,5 miljoonaa euroa, kasvua tuli viime vuoteen nähden 39%. Transaktioiden määrä kasvoi viime vuoteen verrattuna 28%.

Korkein yksittäinen piikki maksuvolyymin osalta verkkokaupoissa kuitenkin nähtiin sunnuntaina.

MobilePayn suomalaisten käyttäjien maksuvolyymi verkkokaupoissa tuntitrendinä

MobilePayn mukaan sillä on yli 2,5 miljoonaa käyttäjää Suomessa ja MobilePay on maksutapana Suomessa jo yli 17 500 verkkokaupassa. MobilePay on tarjonnut mobiilimaksua verkkokauppaan vuodesta 2016 lähtien.Yhteensä Vippsin kanssa yhdistyneellä MobilePaylla on 11 miljoonaa käyttäjää Pohjoismaissa.

"Tänäkin vuonna voi selvästi nähdä, että yhä useampi suomalainen on valinnut MobilePayn maksutavaksi Black Weekin aikana tekemissään verkko-ostoksissa. Haluamme tehdä maksamisesta helpon helppoa ja on vuosi toisensa jälkeen ilo huomata, että yhä useampi luottaa meihin", sanoo Sirpa Nordlund, Vipps MobilePay A/S, Suomen sivuliikkeen maajohtaja.Samaan aikaan maksuratkaisujen toimittajana Nets on julkaissut Pohjoismainen maksuraportti 2023 -raportin, joka paljastaa maksamisen trendit Suomessa.

Netsin mukaan MobilePayn asema Suomessa on vahva. Se on huomattavasti suositumpi kuin kansalliset mobiilimaksuratkaisut. 29 prosenttia suomalaisista käyttää MobilePayta. Myös Apple Payn (6 %) ja Google Payn (5 %) osuus on suurempi kuin suomalaisten mobiilimaksupalvelujen Pivo (4 %) ja Siirto (2 %).

Suomessa kuitenkin kortilla maksaminen on selvä ykkönen. 94 prosenttia suomalaisista maksaa sillä päivittäin tai viikoittain fyysisessä kaupassa.

Kortin lähimaksua käyttää 77 prosenttia suomalaisista kuluttajista. Tämän odotetaan kasvavan, sillä ensi vuonna Suomessa 50 euron katto lähimaksuissa poistuu.Nets myös kertoo käteisen rahan olevan edelleen suosittu Suomessa. 60 prosenttia suomalaisista piti vuonna 2023 käteistä tärkeänä tai hyvin tärkeänä, kun vuotta aiemmin osuus oli 55 prosenttia.

20 prosenttia suomalaisista maksaa kaupassa käteisellä päivittäin tai viikoittain.

MobilePaylla on tähän asti voinut myös maksaa kauppojen maksupäätteellä, mutta alkuvuodesta lähtien se ei enää ole mahdollista.

Lisäksi MobilePay uudistuu tammikuun aikana turvallisuuden osalta ja luvassa on kolme merkittävää uudistusta.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Motorola Razr 40 – hinta laskenut -24%

Motorola Razr 40
682 € CDON
894 € Verkkokauppa.com
899 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 894 €

Nokia XR21 – hinta laskenut -21%

Nokia XR21
399 € DNA
454 € Dustin Home
509 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 506 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.