Androidin epävirallisten ohjelmien asentaminen helpottuu

Petteri Pyyny

Androidiin iso muutos, Googlelle takaisku oikeudessa - Ohjelmien asentaminen Play-kaupan ulkopuolelta helpottuu
Google sovitteli sitä vastaan Yhdysvalloissa nostetun joukkokanteen syyskuussa, jossa siä syytettiin Androidin sovellusmarkkinan vääristämisestä ja määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä.

Tänään yhtiö kertoi sovun ehdoista. Ensinnäkin se maksaa yhteensä 700 miljoonaa dollaria korvauksia joukkokanteeseen osallistuneille tahoille ja viranomaisille. Summasta, joka vastaa noin 637 miljoonaa euroa, menee 90 prosenttia joukkokanteeseen osallistuneille kuluttajille ja loput 10 prosenttia korvaussummasta siirtyy Yhdyvaltain osavaltioille.

Tavallisen Android-käyttäjän näkökulmasta isompi merkitys on kuitenkin se, että Google aikoo sovun seurauksena yksinkertaistaa niin kutsuttua sideloadingia Androidille. Kysymyksessä on siis yksinkertaisesti mekanismi, jolla Android-puhelimeen asennetaan sovelluksia Googlen oman Play-kaupan ulkopuolelta.

Olemme oppaassamme ohjeistaneet miten Androidiin voi asentaa Play-kaupan ulkopuolisesta lähteestä sovelluksia, mutta kuten oppaastakin selviää, on prosessi hieman monimutkainen.Nyt sitä siis yksinkertaistetaan.

Tarkalleen ottaen prosessi yksinkertaistuu siten, että "ulkopuolisesta lähteestä" eli sovelluskaupan ulkopuolelta sovellusta asennettaessa

Ohessa kuva siitä, mitä muuttuu, vasemmalla vanha kysely, oikealla uusi:Eli aiemmin käyttäjää peloteltiin enemmän ja ulkopuolisesta lähteestä lataaminen vaati asetuksiin siirtymistä, joka aiheutti pientä edestakaisin pomppimista eri näkymissä. Jatkossa esiin aukeaa vain yksi kysymys, jossa asetuksen voi asettaa pysyväksi.

Google myös sitoutuu pitämään uusitun asennusprosessin vähintään yhtä yksinkertaisena viiden vuoden ajan siitä, kun uusittu asennusprosessi tuodaan käyttöön.

Tarkkaa aikaa sille, milloin uudistus tulee Androidille, ei ole vielä kerrottu.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.