K-Ruoka-sovellus laskee nyt ruokaostosten vitamiinit

Janne Yli-Korhonen

K-Ruoka-sovellus laskee nyt ruokaostosten vitamiinit
K-ryhmän K-Ruoka-sovellus on saanut uuden ominaisuuden: vitamiinilaskenta. Se näyttää, sisältävätkö K-Plussa-kortilla tehdyt ruokaostokset tarpeeksi yleisimpiä vitamiineja. K-ryhmän mukaan K-Ruoka-sovellus on ainoa suomenkielinen sovellus, joka tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden tällaiseen vitamiinilaskentaan.

Uuden vitamiinilaskennan idea on, että se näyttää, sisältävätkö K-ruokakaupoista K-Plussa-kortilla tehdyt ruokaostokset tarpeeksi yleisimpiä vitamiineja verrattuna kansallisiin ravitsemussuosituksiin. Lisäksi sovellus tarjoaa vinkkejä, millaisesta ravinnosta yleisimpiä vitamiineja voi saada.

​Sovellus laskee esimerkiksi A-, C- ja D-vitamiinien pitoisuuksia. Vitamiinilaskennassa tuotteiden vitamiinitiedot perustuvat eri tavarantoimittajien ilmoittamiin tietoihin tai Finelin tuotetietoihin. Tuotedataa kehitetään jatkuvasti.



"Vitamiinilaskenta avaa uuden ulottuvuuden omien ruokaostosten tarkasteluun. Se monipuolistaa jo aiemmin sovelluksesta löytyneitä 12 terveellisen ravinnon suositusta," kertoo K-Ruoka-sovelluksen kehityksessä mukana ollut lääkärikeskus Aavan ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.



Vitamiinilaskennassa haastavuutta tuottaa monimutkaiset tuotteet. Esimerkiksi monesta raaka-aineesta valmistetun mikroaterian vitamiinitiedot ovat vähemmän tarkkoja kuin vaikkapa yksittäisen hedelmän. Tällaisten tuotteiden kohdalla tieto on lähinnä suuntaa-antava.

"Hyvinvointia edistävä syöminen on monen tavoite, mutta se voidaan kokea samalla haastavaksi. Haluamme auttaa asiakkaitamme tekemään terveellisiä ja omien arvojen mukaisia valintoja helposti jo kaupassa. Siksi kehitämme K-Ruoka-sovellusta jatkuvasti. Vitamiinilaskenta on uusin esimerkki tästä," ​sanoo K-ryhmän datasta, analytiikasta ja kanta-asiakkuuksista vastaava johtaja Minna Vakkilainen.



Vitamiinilaskenta täydentyy kevään aikana kivennäisainelaskennalla, joka näyttää, sisältääkö oma ostoskori tarpeeksi yleisimpiä kivennäisaineita.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 12T – hinta laskenut -39%

Xiaomi 12T
394 € CDON
406 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 648 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Realme C30 – hinta laskenut -31%

Realme C30
99 € CDON
149 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.