Apple ei ole enää maailman myydyin kännykkämerkki

Petteri Pyyny

Apple menetti asemansa, ei ole enää maailman myydyin kännykkämerkki - nelossijalla oleva valmistaja on todella yllättävä
Apple on menettänyt asemansa maailman suosituimpana kännykkävalmistajana vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Amerikkalaisyhtiö kipusi ykkössijalle ensimmäistä kertaa ikinä vuoden 2023 aikana, joten piikkipaikan hallussapito ei kestänyt tällä kertaa kuin vuoden verran.

Ykköseksi nousi vanhaan tuttuun tapaan Samsung, joka piti ykkössijaa käsissään hurjat 12 vuotta kunnes Apple ohitti korealaisyhtiön vuonna 2023.

Luonnollisesti kyseessä on kappalemääräinen myynti, joten konkreettisella rahalla mitattuna Applen kaula kilpailijoihinsa nähden on todennäköisesti valtava, vaikka IDC:n raportti ei liikevaihtoon otakaan kantaa. Samsung myy kännykkämalleja alle satasen hintaluokasta aina 2000 euron hintahaarukkaan saakka, kun Apple keskittyy käytännössä pelkästään kaikkein kalleimpiin puhelinmalleihin.

IDC:n mukaan Applen iPhonejen myyntiä haittasi etenkin Kiinan myynnin tyrehtyminen. Inflaatio on rokottanut Kiinaakin ja lisäksi maan hallitus on alkanut suosimaan entistä enemmän kotimaisia valmistajia länsimaisten yritysten sijaan, myös kännyköissä.Mutta myös kärkikaksikon ulkopuolella listalta löytyy mielenkiintoisia lukuja. Maailman kolmanneksi suurin kännykkävalmistaja on tätä nykyä kiinalainen Xiaomi, etenkin vahvan kotimarkkinansa ansiosta.

Kenties suurin yllätys on kuitenkin listan nelonen, Transsion. Firmasta harva suomalainen on koskan edes kuullut - eikä ihme. Kiinalainen Transsion on kaapannut itselleen käytännössä koko maailman kehittyvien maiden markkinat ja myy puhelimia useilla eri brändeillä. Transsionin kännykkäperheeseen kuuluvat Tecno, Infinix ja itel. Monissa Afrikan maissa Androidia käyttöjärjestelmänään käyttävä Tecno on kiivennyt ylivoimaisesti suosituimmaksi kännykkämerkiksi.

Viidennen sijan IDC:n listalta nappaa itselleen kiinalainen OPPO, jonka alle lasketaan myös sen tytäryhtiö OnePlus.

IDC:n mukaan vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana maailmassa myytiin 289,4 miljoonaa älypuhelinta, jossa on kasvua edellisvuoden vastaavaan jaksoon 7,8%.

Lue myös: Missä maassa eri kännykkämerkit tehdään? Mistä maasta mikäkin kännykkämerkki on kotoisin?


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -35%

Honor 90 Smart
149 € Telia
179 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.