DNA Varma -yritysliittymä suojaa työntekijät haitallisilta sivustoilta

Janne Yli-Korhonen

DNA Varma -yritysliittymä suojaa työntekijät haitallisilta sivustoilta
DNA toi yritysten saataville DNA Varma -yritysliittymän. DNA kertoo liittymän olevan sen yksi toimenpiteistä tietoturvallisempien yhteyksien puolesta.

DNA Varma -liittymässä on sisäänrakennettuna DNA Selausturva. Selausturva on DNA:n viime vuonna julkaisema liittymän lisäpalvelu, joka estää haitallisia verkkosivuja, tietojenkalasteluyrityksiä sekä haittaohjelmia.

DNA Selausturva toimii vain DNA:n matkapuhelinverkon liittymällä. Se toimii myös ulkomailla verkkovierailun aikana. Palvelu torjuu uhat silloinkin, kun kännykän verkkoyhteyttä jaetaan toiselle laitteelle. DNA Selausturvan hyödyntäminen edellyttää mobiilidatan käyttöä WiFin sijaan.

DNA Varma on 5G-liittymä, joka on saatavilla useammassa eri nopeusluokassa.

"Kyberhyökkäysten määrä on jatkuvassa kasvussa. Kuulemme koko ajan uusista organisaatioiden henkilöstöön kohdistuneista hyökkäyksistä, joilla tavoitellaan pääsyä organisaatioiden sisäverkkoihin. Traficomin Tietoturvan vuosi 2023 -raportissa arvioidaan uhkatason olevan jatkossakin koholla, joten jokaisen on pysyttävä valppaana", DNA:n yritysliiketoiminnan viestintäratkaisuista vastaava johtaja Mari Eklund kertoo.Huijarit käyttävät etenkin tietojenkalastelua apunaan huijauksissa. Työntekijälle esimerkiksi lähetetään sähköpostiviesti, joka näyttää tulevan luotettavalta taholta, kuten esihenkilöltä, IT-osastolta tai yhteistyökumppanilta, mutta viestin sisältämä linkki viekin huijaussivustolle.
Linkki voi johtaa esimerkiksi haittaohjelman asentumiseen yrityksen laitteille.

Tällaisia hyökkäyksiä vastaan Varma -liittymän ja Selausturvan luvataan auttavan. DNA kertoo, että Selausturva estää pääsyn tunnetuimmille haitallisille nettisivuille. Uusia huijaussivustoja kuitenkin luodaan jatkuvasti, joten välttämättä kaikkia sivustoja Selausturva ei kykene estämään.

Lisäksi Selausturva toimii vain, kun nettiä käytetään DNA:n mobiiliverkossa. Jos käytät paljon työpaikan nettiä laitteella, Selausturvasta ei ole juurikaan apua. Selausturva ei myöskään suojaa liikennettä VPN-yhteyden tavoin, eikä Selausturva toimi samanaikaisesti muun VPN-yhteyden kanssa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Motorola Edge 30 Fusion – hinta laskenut -40%

Motorola Edge 30 Fusion
362 € CDON
599 € Veikon Kone
649 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
130 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.