Brittiläinen huippukoulu kieltää älypuhelimet

3
Petteri Pyyny

Yksi maailman arvostetuimmista kouluista aikoo kerätä teinien älypuhelimet pois ja antaa tilalle halvat Nokian perusluurit
Yksi maailman arvostetuimmista kouluista, brittiläinen Eton College on ottamassa tiukan linjan älypuhelinten käyttöön.

Eton College on sisäoppilaitos, jonka ovat käyneet useat brittien valtaapitävät: ministerit, kuninkaalliset ja liikemiehet. Koulu on tarkoitettu 13-18 -vuotiaille pojille.

Koulu suunnittelee (maksumuuri) ottavansa kaikilta ensimmäisen vuoden opiskelijoilta, eli 13-vuotiailta, koulun alkamisen yhteydessä pois heidän älypuhelimensa.

Tilalle on tarkoitus antaa Nokian valmistamat peruspuhelimet, joihin ei voi asentaa lainkaan sovelluksia, mutta joilla voidaan kuitenkin lähettää tekstiviestejä ja soittaa tavallisia puheluita. Nettiliittymää opiskelijoiden puhelimissa ei ole lainkaan.

Aivan ilman älylaitteita ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä peruskännykän lisäksi koulu antaa opiskelijoiden käyttöön myös iPadit, joita käytetään opiskeluun. Koulu ilmeisesti rajoittaa vahvasti sivustoja, joilla iPadilla voidaan käydä sekä sovelluksia, joita niihin voidaan asentaa.Toisen vuoden opiskelijat voivat käyttää jo älypuhelimia, mutta niihinkin asennetaan koulun vaatimat rajoitukset.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Realme C30s – hinta laskenut -37%

Realme C30s
65 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Oppo A79 – hinta laskenut -14%

Oppo A79
184 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 214 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentit (3)

keskonen
keskonen

1

Luulen että jos opiskelet Etonissa niin viikkoraha on semmoinen ettei välttämättä kirpaise ostaa tarvittaessa toista puhelinta. Mutta tärkeintähän ei ole tulokset vaan hyvesignalointi ja touhukkaalta näyttäminen.

Vastaa
dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keskonen:

Luulen että jos opiskelet Etonissa niin viikkoraha on semmoinen ettei välttämättä kirpaise ostaa tarvittaessa toista puhelinta. Mutta tärkeintähän ei ole tulokset vaan hyvesignalointi ja touhukkaalta näyttäminen.

Eikun ne opiskelijoiden omatkin älypuhelimet siis kerätään pois. Eli koulun säännöt kieltävät muiden kuin koulun sallimat älylaitteet - eli palikkapuhelin + koulun iPad.

Ja kyseessä on sisäoppilaitos, josta ei yleensä lähdetä edes viikonlopuksi kotiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.