Samsungin Galaxy Watch Ultra tuo vaihtoehdon urheilukelloille

Janne Yli-Korhonen

Samsungin Galaxy Watch Ultra tuo vaihtoehdon urheilukelloille
Samsung julkaisi Unpacked -tilaisuudessaan puhelinten lisäksi uudet älykellot. Uusia kelloja ovat Galaxy Watch7 -mallit sekä täysin uusi Galaxy Watch Ultra.

Galaxy Watch7 jatkaa tutulla linjalla. Se on muotoilultaan pyöreä ja kyljessä on pari painiketta. Watch6 Classicissa nähtyä pyöritettävää kehystä ei ole tarjolla. Watch7:sta löytyy kaksi kokoa: 40 ja 44 millimetriä.

Watch7 on saanut pari merkittävää uudistusta.

Suorituskyvystä vastaa uusi 3 nanometrin Exynos W1000 -piiri, jonka parina on 2 gigatavua RAMia ja 32 gigatavua tallennustilaa. Pikaisella kokeilulla Wear OS 5 -käyttöjärjestelmään perustuva One UI 6 Watch -käyttöliittymä toimi rivakasti.

Kellon pohjassa on nyt toisen sukupolven Samsung BioActive -sensori mittaamassa sykettä ja muita toimintoja. Se on Samsungin mukaan aiempaa tarkempi mittauksessa. Uuden sensorin avulla voi Samsungin kellolla ensimmäistä kertaa seurata kehittyneitä glykaation lopputuotteita (advanced glycation end-product, AGE) suoraan ranteesta AGEs Index -toiminnon avulla.AGE:t, joihin ruokavalio ja elämäntapa vaikuttavat voimakkaasti, heijastavat yleistä biologista ikääntymisprosessia ja antavat viitteitä metabolisesta hyvinvoinnista, Samsung kertoo.

Lisäksi Watch7 -kelloissa paikannus toimii kahdella taajuudella, joka parantaa GPS:än tarkkuutta.Galaxy Watch Ultra on suunnattu urheilijoille, ja se haastaa esimerkiksi Garminin vaihtoehdot.

Kellossa on edelleen pyöreä näyttö, mutta runko on neliömäinen. Näin se tarjoaa parempaa suojausta. Kello on saanut 10 ATM -luokituksen vedenkestävyydelle sekä IP68-luokituksen. Näytön kirkkaus yltää jopa 3000 nitiin ja yöllä näyttö muuttuu punaiseksi tarjoamaan parempaa luettavuutta pimeällä.

Kellon kyljessä on kolme painiketta, kun esimerkiksi Watch 7:ssa on kaksi. Uusi, kolmas painike avaa nopeasti valitun toiminnon. Tarjolla on myös korkeaa ääntä soittava hätäsireeni.

Ultralla voi esimerkiksi seurata triathlonia uudella Multi-sports-laatalla ja pyöräilijöille suunnattu FTP-toiminto mittaa maksimipyöräilytehon vain 4 minuutissa.

Galaxy Watch 7:n hinnat alkavat 319 eurosta 40 mm:n mallin osalta ja 349 eurosta 44 mm:n mallin kohdalla. Ultran saa itselleen 699 eurolla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Realme C30s – hinta laskenut -37%

Realme C30s
65 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Oppo A79 – hinta laskenut -14%

Oppo A79
184 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 214 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.