Esittelyssä Windows 10: ilmoituskeskus

Valtteri Ahonen

Esittelyssä Windows 10: ilmoituskeskus
Ilmoituskeskuksen puuttumista pidettiin aikanaan Windows Phonen suurena heikkoutena. Päivityksen mukana se kuitenkin lopulta saatiin alustalle. Windows 10:n myötä ilmoituskeskus saa hieman uutta ilmettä ja enemmän toimintoja, joskin perusperiaatteet pysyvät paikallaan.

Uusi ilmoituskeskus muistuttaa päällisin puolin lähes täysin edellisen järjestelmäversion vastaavaa, ja sen käyttö on vanhoille käyttäjille tuttua. Keskus aukeaa ruudun yläreunasta vetämällä ja näyttää yläreunassa pikakäynnistyspainikkeet. Oletuksena niitä näkyy neljä, mutta näkymän voi nyt laajentaa, jolloin saataville tulee enemmän kontrolleja. Neljä pikatoimintoa voi vaihtaa haluamikseen. Laajennetussa näkymässä on tarjolla esimerkiksi kamera, virransäästö ja uudemmassa järjestelmäversiossa kuuleman mukaan myös taskulamppu.

Painikkeiden alapuolelle listautuvat itse ilmoitukset, joita voi Windows 10:ssä käsitellä hieman aiempaa monipuolisemmin. Nyt yksittäisen ohjelman yksittäisiä viestejä voi pyyhkäistä pois näkyvistä, kun aiemmassa versiossa koko ohjelman alla oleva rykelmä lähti pois kerralla. Pitkät viestit näkyvät myös ensin lyhempinä, mutta ne saa sivussa näkyvällä painikkeella laajennettua.



Ilmoituskeskusta voi jonkin verran muokata asetuksista. Asetukset liittyvät lähinnä ilmoitusten käytökseen puhelimen ollessa lukittuna sekä siihen, mitkä sovellukset ylipäätään näyttävät ilmoituksia. Ilmoituskeskuksen värimaailma mukailee koko puhelimen valittua teemaa.

Windowsin ilmoituskeskuksella on jonkin verran kirittävää, sillä Lollipop-päivitys laajensi merkittävästi ilmoitusten mahdollisuuksia Androidilla. Tätä monimuotoisuutta Microsoft ei ole Windows 10:n ilmoituskeskuksessa aivan ottanut kiinni.



Testin käyttöjärjestelmäversio: 10.0.10149.0
Testin laite: Lumia 630


Osa 1: Edge-selain
Osa 3: yleisilme


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -34%

Samsung Galaxy A23 5G
129 € DNA
149 € Power
197 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 196 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.