Arvostelussa Samsung Galaxy S7 – Tämän hetken älypuhelinkuningas

Manu Pitkänen
27. maaliskuuta, 2016 14:43

Hyväksi todettua kaavaa kannattaa harvemmin lähteä kamalasti muuttamaan, sillä sellaisten löytäminen on työn ja tuskan takana. Senpä takia Samsungin muotoilijat saivat pitää Galaxy S7:n kohdalla hieman tuumaustaukoa, kun Galaxy S6:n kohdalla osuttiin jo nappiin.
Galaxy S7 on muotoilun näkökulmasta käytännössä vuoden 2015 toisintoa – niin hyvässä kuin pahassakin. Puhelimen etu- ja takapuoli on päällystetty lasilla, minkä ansiosta puhelimen ulkonäköä ei tarvitse pilata rumilla antenniratkaisuilla. Lasista takakuorta on kuitenkin hankala pitää sormenjäljistä ja rasvajäljistä puhtaana, minkä lisäksi lasilla on taipumus mennä rikki herkemmin kuin vaikkapa metallilla. Sormenpäillä saa kuitenkin varmemman otteen lasisesta takakuoresta, kuin vaikkapa liukkaasta metallipinnasta. Kullakin materiaalilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Suojakuoren hankkiminen voi olla hyvä vaihtoehto jos lasin huonot puolet häiritsevät.



Vaikka puhelimen ulkonäkö on oleellisesti sama kuin viime vuoden mallissakin, niin ei Galaxy S7:n ole silti täysin identtinen Galaxy S6:n kanssa. Näkyvin ero on maltillisesti kaarevoitettu takakuoren lasi, joka Galaxy S6:n tapauksessa oli täysin tasainen. Galaxy S7:n metalliset reunukset ovat näin ollen ohuemmat kuin edeltäjässään, vaikka paksuutta onkin tullut millimetri lisää. Reunoilta kaareva takakuori helpottaa puhelimen noukkimista pöydältä, mutta toisaalta ote on myös epävarmempi.
Galaxy S6:n muotoilu keräsi paljon kehuja, mutta samalla sitä kritisoitiin ankarasti muistikorttipaikan ja vedenkestävyyden puuttumisesta. Molemmat puutteet on korjattu Galaxy S7:ssä. Muistikorttipaikka lisättiin osaksi SIM-korttipaikkaa ja puhelimen aukot tiivistettiin IP68-sertifikaatin täyttämiseksi. Irrotettavaa akkua ei kuitenkaan lisätty, vaikka senkin puuttumisesta pidettiin vuosi sitten meteliä.
Kokonaisuutena arvostellen Galaxy S7 on helppo nostaa tämän hetken parhaimmaksi Android-älypuhelimeksi. Erinomaisen kameran ansiosta sen voisi arvostella myös jopa tämän hetken parhaimmaksi älypuhelimeksi. Aina löytyy kuitenkin parantamisen varaa, joten tyydymme antamaan puhelimelle arvosanan 4,5 / 5.
Galaxy S7:n kameraan, suorituskykyyn, akkukestoon ja Always On -näyttöön liittyvät arvosteluartikkelimme löytyvät alta:

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S7 edge
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.