HERE on nyt kaikkien Nokian paikkatietopalveluiden nimi

5
Teemu Laitila

HERE on nyt kaikkien Nokian paikkatietopalveluiden nimi
Tänään Barcelonassa Nokia esitteli uusien Lumia-puhelinten (720 ja 520) lisäksi uusia paikkatietoon perustuvia ominaisuuksia, joista kaikki on nyt siirretty saman HERE-nimen alle.

HERE-nimi lanseerattiin viime marraskuun lopulla, kun yhtiö julkaisi nettipohjaiset karttansa myös muille kuin Nokian omille laitteille. Nyt kaikki yhtiön paikkatietoon nojaavat palvelut on nimetty samalla kaavalla. Windows Phone 8 -puhelinten karttasovellus on nyt HERE Maps, navigaatio HERE Drive, joukkoliikenne löytyy HERE Transit -sovelluksesta ja ympäristöään voi tarkastella HERE City Lens -sovelluksella. Uusin lisäys paikkatietoa hyödyntäviin toimintoihin on Place Tag -linssisovellus, joka tallentaa kuvaa City Lens -tyyppiset tiedot ympäristön kaupoista, nähtävyyksistä ja vastaavista.



Palvelut nivoutuvat yhteen Nokian Here.com-sivustolla, johon tallentuvat niin navigaattorin suosikkipaikat kuin Place Tag -linssillä otetut paikkatietoa sisältävät kuvatkin.

Palveluiden brändin yhdistämisen taustalla vaikuttaa Nokian ja Microsoftin jo aiemmin julkistama yhteistyö Nokian karttojen tuomiseksi myös muihin kuin Nokian Windows Phone -puhelimiin. Kartat, navigaatio ja joukkoliikenne ovat saapuneet Windows Phonen sovelluskauppaan, mutta ikävä kyllä niiden saatavuus on rajoitettu ainakin nykyisellään vain Pohjois-Amerikkaan, Meksikoon, Englantiin, Ranskaan, Saksaan, Italiaan sekä Espanjaan.

Vaikka Nokia vahvistaa koko Windows Phone 8 -alustaa tarjoamalla karttansa muidenkin käyttöön, yhtiö lupaa silti omille asiakkailleen uusimmat ja parhaimmat ominaisuudet ensimmäisinä.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
siipolainen (vahvistamaton)

3

Hieno palvelu ja osuva nimi. Googlen palveluja on syytä välttää viimeiseen asti.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

4

@2
Olet taas vaihteeksi aivan kujalla =) Google Mapsissa on navigaattori (toiminut jonkin aikaa täällä Suomessakin), mutta mites Google on parempi joukkoliikenteen aikataulujen kanssa?

Hilpeetä tommonen sättääminen. Sen vielä ymmärtää, ettei tajua mitään jostain mitä ylimielisesti haukkuu ja mollaa, mutta kun ei selkeesti käsitä edes hehkuttamaansa asiaa...

Vastaa
pain83
pain83

5

Ei hätää, jos nimi haittaa Nokia varmaan brädää taas uudestaan tämänkin kahden vuoden sisään. Aivan uskomatonta touhua kyllä johtoportaassa. Kaikki palvelut mitkä alkavat olla jo jollain tapaa tunnettuja maailmalla nimen perusteella, brändätään uusiksi ja sitten taas ihmetellään, että mikä on kun asiakkaat ei tunnista palveluita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.