HERE on nyt kaikkien Nokian paikkatietopalveluiden nimi

5
Teemu Laitila

HERE on nyt kaikkien Nokian paikkatietopalveluiden nimi
Tänään Barcelonassa Nokia esitteli uusien Lumia-puhelinten (720 ja 520) lisäksi uusia paikkatietoon perustuvia ominaisuuksia, joista kaikki on nyt siirretty saman HERE-nimen alle.

HERE-nimi lanseerattiin viime marraskuun lopulla, kun yhtiö julkaisi nettipohjaiset karttansa myös muille kuin Nokian omille laitteille. Nyt kaikki yhtiön paikkatietoon nojaavat palvelut on nimetty samalla kaavalla. Windows Phone 8 -puhelinten karttasovellus on nyt HERE Maps, navigaatio HERE Drive, joukkoliikenne löytyy HERE Transit -sovelluksesta ja ympäristöään voi tarkastella HERE City Lens -sovelluksella. Uusin lisäys paikkatietoa hyödyntäviin toimintoihin on Place Tag -linssisovellus, joka tallentaa kuvaa City Lens -tyyppiset tiedot ympäristön kaupoista, nähtävyyksistä ja vastaavista.Palvelut nivoutuvat yhteen Nokian Here.com-sivustolla, johon tallentuvat niin navigaattorin suosikkipaikat kuin Place Tag -linssillä otetut paikkatietoa sisältävät kuvatkin.

Palveluiden brändin yhdistämisen taustalla vaikuttaa Nokian ja Microsoftin jo aiemmin julkistama yhteistyö Nokian karttojen tuomiseksi myös muihin kuin Nokian Windows Phone -puhelimiin. Kartat, navigaatio ja joukkoliikenne ovat saapuneet Windows Phonen sovelluskauppaan, mutta ikävä kyllä niiden saatavuus on rajoitettu ainakin nykyisellään vain Pohjois-Amerikkaan, Meksikoon, Englantiin, Ranskaan, Saksaan, Italiaan sekä Espanjaan.

Vaikka Nokia vahvistaa koko Windows Phone 8 -alustaa tarjoamalla karttansa muidenkin käyttöön, yhtiö lupaa silti omille asiakkailleen uusimmat ja parhaimmat ominaisuudet ensimmäisinä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
365 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Samsung Galaxy S21 5G – hinta laskenut -29%

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
siipolainen (vahvistamaton)

3

Hieno palvelu ja osuva nimi. Googlen palveluja on syytä välttää viimeiseen asti.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

4

@2
Olet taas vaihteeksi aivan kujalla =) Google Mapsissa on navigaattori (toiminut jonkin aikaa täällä Suomessakin), mutta mites Google on parempi joukkoliikenteen aikataulujen kanssa?

Hilpeetä tommonen sättääminen. Sen vielä ymmärtää, ettei tajua mitään jostain mitä ylimielisesti haukkuu ja mollaa, mutta kun ei selkeesti käsitä edes hehkuttamaansa asiaa...

Vastaa
pain83
pain83

5

Ei hätää, jos nimi haittaa Nokia varmaan brädää taas uudestaan tämänkin kahden vuoden sisään. Aivan uskomatonta touhua kyllä johtoportaassa. Kaikki palvelut mitkä alkavat olla jo jollain tapaa tunnettuja maailmalla nimen perusteella, brändätään uusiksi ja sitten taas ihmetellään, että mikä on kun asiakkaat ei tunnista palveluita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.