Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian kosketusnäyttöisestä Tubesta paljon lisäkuvia

17
Markus Lehtiniitty

Nokian kosketusnäyttöisestä Tubesta paljon lisäkuvia
Olemme jo monesti aiemmin kertoneet Nokian tulevasta, ensimmäisestä S60-käyttöliittymän kosketusnäyttölaitteesta, Tubesta, joka saanee mallinimekseen 5800 XpressMusic tai 5800 XpressMedia (uusimmissa kuvissa laitteessa lukee XpressMusic).

Tuben pitäisi olla tulossa markkinoille vielä loppuvuoden aikana eli julkaisun voisi olettaa tapahtuvan seuraavan kahden kuukauden aikana.
Nokia Tuben tärkeimmät ominaisuudetkin ovat jo varsin hyvin tiedossa:
-mitat 111 x 52 x 14,5 mm, painoa 104 g
-näytössä 640x360 pikseliä (kuvasuhde 16:9), tukee 16,7 miljoonaa väriä, TFT, koko 3,2 tuumaa
-viidennen sukupolven S60-käyttöliittymä
-3,2 megapikselin kamera Carl Zeiss -linssillä ja automaattitarkennuksella ja kaksois-LED-kuvausvalolla
-GPS
-140 Mt sisäistä muistia
-yhteyksinä GPRS, EDGE, WCDMA, HSDPA, WLAN ja Bluetooth
-3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä
-TV-ulostulo

Tuben kosketusnäyttöä voi käyttää osaltaan myös sormin, mutta mukana tulee myös stylus-kynä käyttöä varten.Melko perinteisen näköinen S60-valikko, nyt kuitenkin suurempikokoisena isommalla näytöllä. Lopullisen puhelimen teema väreineen eronnee aika paljon kuvassa olevasta.Kameran käyttöliittymään on tuotu suurikokoisia, sormella käytettävissä olevia, kuvakkeita.Tekstinsyöttöä näytöllä olevalla puhelinnäppäimistöllä.Laajakuvatilassa tekstinsyöttö kokonäppäimistön voimin. Jotenkin molemmat tekstinsyöttötilat näyttävät sekavilta.Takakuori on saanut pintaansa viimeistelysilausta.

Tube on kooltaan suunnilleen N82:aa vastaava.

BL-5J-akkuKommentit (17)

siishäh? (vahvistamaton)

1

Luulisi nyt että noksu pystyisi parempaan?? Siis tuo käyttöliittymähän näyttää aivan karseelta?!?
Missä se innovatiivisuus on? Milloin nokia alkaa tuomaan markkinoille jotain _uutta_ ?? Noita puhelimia nyt on jo satoja erinlaisia ulkokuoriltaan mutta itse sisältö on pysynyt aikalailla samana..

Turhauttavaa!

Vastaa
Ei hyvält näytä (vahvistamaton)

2

Ei kyl tollasel myydä mitää isoo määrää, tollasii näpläys näytöllisii on jo muutenki kaupois ihan tarpeeks, kyl olis vähä uudempaa pitäny pystyy, mut saa nähä millanen on sitte ihan käytännössä, mut noist kuvista päätellen ei mitään uutta tiedossa.

Vastaa
mokia (vahvistamaton)

3

Ei saakutti taas on Nokian insinöörit kattelleet puupölkkyä ja ajatelleet monistavansa sen.Iphone vie ton sata-nolla.Ei tollasta p.... kukaan kehtaa baarin pöydälle kyllä laittaa jos kaveri lyö Iphonen viereen :)

Vastaa
easton94
easton94

4

Puhelimen muotoilu vaikuttaa yksinkertaisen hyvältä, mutta käyttöliittymä voisi olla parempikin. Iphonessa on mielestäni paras käyttöliittymä kosketusnäytöllisistä puhelimista. Saisivat nokian pojat ottaa mallia Aplelta.

Vastaa
rmCowboy
rmCowboy

5

Eiköhän tohon saa uusia teemoja ja tuskin tuo ankea teema vakioksi päädy. Toivotaan että tulee yhtä kestävä kuin iPhonesta ja kilpailukykyinen hinta. Tuon ison resoluution takia leffakäytössä olisi todella hyvä. Tällä hetkellä katselen leffat 320x240resolla n93 puhelimella.

Vastaa
peruskosketuskänny (vahvistamaton)

6

No speksit on jo nyt vähintään iPhonen tasoa. Symbianiin pystyy tekemään omia softia, kun taas iPhoneen pelkkiä rajotettuja pikkukyhäilyjä. Hinta on varmasti kilpailukykyinen. Ja kaikenlisäksi tämä on vasta Nokian ensimmäinen peruskosketuskänny. Niitä tulee lisää joka hintaluokkaan joka puolelle maailmaa.

Vastaa
jama (vahvistamaton)

7

iDiootit taas vauhdissa. Nokian Haptikosta odotellessa, jää kuolleentuntuiset kosketusnäytöt lyhyeen historiaansa.

Vastaa
Turisija (vahvistamaton)

8

Eiköhän uutuuspuhelimen ennakkokuvissa haluttane salata sen lopullinen ulkonäkö samalla periaatteella, kuin autotehtaat varjelevat julkisuudelta tulevia korimallejaan? Onhan Nokialla muotoilijat, joiden käsialan voi odottaa näkevänsä lopputuotteissa.

Jama voi olla oikeassakin kosketusnäyttöjen tulevaisuuden ennusteessaan. Uutuus kiinnostaa aina ihmisiä, mutta idean käytännöllisyys ratkaisee sen tulevaisuuden.

Vastaa
Vierailija (vahvistamaton)

9

Nyt on Nokian kyllä korkea aika palkata joku kyvykäs muotoilija palkkalistoillensa. Kamalan näköisiä nämä Nokiat nykyään. Uusi N78 esimerkiksi. Ne näppäimet vai miksi niitä voisi kutsua. Ostan Nokialaisen kun sieltä vain tulee siisti ja litteä malli. En hanki sellaisia muka cooleja tiiliskiviä.

Vastaa
Aff... (vahvistamaton)

10

No joo kieltämättä N78 "viirunäppäimet" on syvältä, mutta tää Tube on kyllä tyylikäs. Eikä 14,5 mm tosiaankaan oo paksu.

Itse kyllä ootin vähä enemmän tältä Tubelta, kuten 5 megapikselin kameraa ja jotain uusia toimintoja...

Vastaa
Wautsi!

11

Saapa nähdä miten tämä pärjää "iPhone"-kisassa. Mielenkiintoinen puhelin tämä kyllä on.

Vastaa
Teemu (vahvistamaton)

12

3,2mp kamera kaksoisled kuvausvalolla, hohhoi! Millon puhelinvalmistajat tajuaa lopullisesti, että ei sillä hemmetin ledillä korvata mitään oikeata salamaa. Kuvat ovat vaan sinisiä ja kalpeita kiitos ledin. Toinen mitä alkaisi kaipailemaan pikkuhiljaa myös puhelimen kameroihin on optinen zoomi, samsungilla kait se jo on jossain mallissa.

Vastaa
Aff... (vahvistamaton)

13

Niin, mutta kai Teemu ymmärrät sen, että se "oikea salama" kuluttaisi melkolailla akkua videokuvauksessa. Paras ratkaisu olisi se, että ksenon ja ledi olisivat samassa paketissa normaaliin kuvaukseen ja videokuvaukseen, mutta molemmilla valoilla varustetut puhelimet ovat kyllä vielä harvassa. :S

Vastaa
veikka (vahvistamaton)

14

Yksi huomio ksenon salamaan, että se tarvitsee varmaankin kohtuullisen kokoisen kondensaattorin puhelimen sisälle. Veikkaisin, että tämä on yksi hankaluus akkukeston ohella lisätä salamaa aivan ohuimpiin laitemalleihin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja