Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian kosketusnäyttöpuhelimesta virallinen kuva, julkaisu 2. lokakuuta?

35
Markus Lehtiniitty

Nokian kosketusnäyttöpuhelimesta virallinen kuva, julkaisu 2. lokakuuta?
Nokian tulevasta, ensimmäisestä S60-kosketusnäyttölaitteesta eli 5800 XpressMusicista on vuotanut verkkoon virallinen lehdistökuva (vasemmalla).

Lehdistökuva ei tarjoa uusia lisätietoja. Siinä 5800 XpressMusic kuitenkin luonnollisesti näyttää paremmalta ja viimeistellymmältä kuin lukuisissa aiemmissa kuvissa. Kuvassa näkyy myös aiempaa näyttävämpi käyttöliittymän värimaailma.

Tuoreimpien tietojen mukaan 5800 XpressMusicin julkistus tapahtuisi 2. lokakuuta eli ensi viikon torstaina. Nokia on aiemmin ilmoittanut tuovansa kosketusnäyttöpuhelimen markkinoille tämän vuoden aikana.

Julkistus tapahtuisi Lontoossa ja samaan aikaan julkaistaisiin tarkempia tietoja Nokian Comes with Music -palvelusta, josta olemme kertoneet jo aiemmin. Myös 5800 XpressMusicista saatetaan perusversion ohella julkaista myös Comes with Music -versio. Aivan varmoja julkaisupäivämäärästä ei vielä olla, mutta kaikkien lähteiden mukaan sen pitäisi tapahtua lokakuun aikana.


Olemme kertoneet Tube-koodinimellisestä uutuudesta aiemmin jo monia kertoja. 5800 XpressMusicin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat seuraavan sukupolven S60-käyttöliittymä, 3,2 tuuman kosketusnäyttö (tarkkuus 640x360 pikseliä), 3,2 megapikselin kamera, GPS-paikannus, WLAN-yhteys ja microSD-muistikorttipaikka. Mittojen tulisi olla 111 x 52 x 15,5 millimetriä ja 5800:n painaa 109 grammaa.

Nokia tulee mukaan kosketusnäyttöpuhelinten markkinoille viimeisenä suurena matkapuhelinvalmistajana. Kosketusnäyttövillityksen käynnisti reilu vuosi sitten Apple ensimmäisen sukupolven iPhonellaan.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (35)

Anonyymi käyttäjä
Pekka (vahvistamaton)

1

"Nokia tulee mukaan kosketusnäyttöpuhelinten markkinoille viimeisenä suurena matkapuhelinvalmistajana." Ilmeisesti mulla on mennyt Motorolan kosketusnäyttöpuhelimen julkaisu täysin ohi. Vai onko?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
-kkkkkkk- (vahvistamaton)

3

"Nokia tulee mukaan kosketusnäyttöpuhelinten markkinoille viimeisenä suurena matkapuhelinvalmistajana."

Eli ilmeisesti omistamani Nokia 7710 ei ollutkaan kosketusnäytöllinen puhelin, vaikka siinä oli kosketusnäyttö JA sillä saattoi soittaa puhelun jos toisenkin?

http://images.google.com/images?q=Nokia+7710
Taisi kuitenkin Nokia olla se ensimmäinen matkapuhelinvalmistaja kosketusnäyttöpuhelinten markkinoilla...aika vain ei ollut kypsä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
näyttö (vahvistamaton)

4

Mites kun jossain nokian mainoksissa oli juttua siitä kosketusnäytön fyysisestä palautteesta tjsp. Onko tuossa sitä tekniikkaa käytössä vielä? Luuri on kyllä aika komian näkönen kuvassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
EsaPekka (vahvistamaton)

5

Kovasti muuten muistuttaa erästä i:llä alkavaa puhelinta tuo 7710:n käyttöliittymä pyöreäreunaisine neliökuvakkeineen :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus Lehtiniitty

6

Kyllä, Nokia 7710:ä (ja 7700:a) ei saisi unohtaa. Käytännössä ne ovat kuitenkin aivan eri aikakauden tuotteita ja moneen vuoteen Nokialla ei kyllä ole ollut kosketusnäyttöistä puhelinta myynnissä, mobiililaitteita kylläkin on ollut...

Motorolalta löytyy paljon kosketusnäyttömalleja, kuten aikoinaan oli UIQ-mallit ja tuoreempia tapauksia ovat muutamat Linux-alustaan pohjautuvat (eivät varsinaisesti Euroopan markkinoilla).

Vastaa
hentriz
hentriz

8

Minusta siitä tuli loppujen lopuksi tyyllikäs... Saataisimpa siitä käyttöliittymästä kuvia, niin sitten voisi tehdä lopullisen arvion.
Jos kamera on yhtä hyvä, kuin N73 niin ainakin päihittää iPhonen sillä saralla... Tiedä sitten muusta :-P

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MOTO (vahvistamaton)

9

Motorolalla on noin 7 vuotta sitten kosketusnäyttö puhelin. Omistin aikonaan semmosen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
KLF (vahvistamaton)

10

Kosketusnäytöille tarkoitettua puhelinversiota Windows Mobilesta on saanut jo vuodesta 2000 alkaen, tosin vasta Pocket PC 2002 Phone editionin tultua markkinoille alkoi laitteitakin tulla myyntiin usealtakin eri valmistajalta. Nokia ensimmäinen? vain niiden mielestä jotka eivät muita valmistajia tunne... :)

Motorola? Tuosta kosketusnäyttöpuhelinta vuosimallia 2006:
http://www.electronista.com/articles/06/...a.e690.appears/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sarse (vahvistamaton)

13

Jooh taas yksi huononnäköinen iPhone kopio.. Mitä Apple edellä, sitä muut perässä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
koskettaja (vahvistamaton)

14

Jep! Nätti on, ulkonäöllään suorastaan kaunis. Mutta älkää ihmiset hätäilkö, tiedän että nokia tulee pitämään puhelimella niin kovaa hintaa, ettei sitä viitsi ostaa. Tosin, uskoisin, ettei puhelin tule niin paljoa maksamaan, että se identtisen kaksosen hintoihin yltäisi. Sitä odotellessa -> HTC TyTN.....

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kaakatus (vahvistamaton)

15

Itseasiassa jopa ihan tyylikkään näköinen, mutta samalla myös muovisen. Toivottavasti runko olisi tukeva eikä tyypillistä natina Nokiaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu (vahvistamaton)

18

Kuka muistaa, mikä malli Ericsonilla oli kosketusnäytöllä aikonaan? Kaverilla oli semmonen joskus 2000-luvun alkuvuosina.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jjjjjjjjjjjjj (vahvistamaton)

20

"keijo @ 25.9.2008 1:24

Liikaa muovia. Köyhän miehen iPhone."

No joo hintakin on yli puolet vähemmön mitä iphone maksaa. Vittu et ottaa päähän nää applehomofanit.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
yusa- (vahvistamaton)

21

"Jooh taas yksi huononnäköinen iPhone kopio.. Mitä Apple edellä, sitä muut perässä."

Tuollasesta Touch luurista ei kauhean paljon erinäköistä saa jos haluaa pitää napit ja koon minimissä vs. puhelimen näytön koko. Oikeastaan tuo on hyvinkin erinäköinen i-puhelimeen verrattuna

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jaahas (vahvistamaton)

22

Jos tulee ennen vk 43:a ja on parempi sijoitus kun Apple iphone 16 gb 300 eurolla niin sitten menee ostoon. Pitänee hommata matkalle wlan-luuri..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

23

Suosittelen kokeilemaan ennen ostoa, käyttöliittymää kun ei voi oikein arvioida *käyttämättä* sitä. Pelkät eivät kerro läheskään kaikkea.

Tietääkseni laitteen mukana tulee stylus ja se ei tue multitouchia, joten se on ihan eri paradigman laite verrattuna iPhoneen. Itse en ole koettanut sitä joten jätän tuomion vielä julistamatta, vähän pelonsekaisin tuntein sitä odotan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kveek (vahvistamaton)

26

Eiköhän olisi jo korkea aika luopua näistä yhdentekevistä kopiokeskusteluista. Aika harvat keksinnöt enää ovat todella uusia ja omaperäisiä, vaan kyse on alalla kuin alalla enemmänkin olemassa olevien ideoiden jalostamisesta.

Eihän iPodkaan ollut maailman ensimmäinen mp3-soitin, mutta niinpä vain onnistui valtaamaan markkinat hyvällä suunnittelulla, ohjelmistotuella ja markkinoinnilla. Samoin iPhone ei todellakaan ollut ensimmäinen kosketusnäytöllinen luuri, tai edes erityisen pätevä älypuhelin. Jo hinta ja saatavuus ovat rajoittaneet menestystä iPodien kaltaisiin bulkkituotteisiin verrattuna, mutta silti se onnistui hyvin mietityllä käyttöliittymällään vaikuttamaan markkinoihin. Kosketusnäyttöön perustuvaa puhelinta ei ollut aiemmin paketoitu yhtä päteväksi ja haluttavaksi kokonaisuudeksi. Se oli ja on edelleen Applen ansio, iPhonen puutteista huolimatta.

Sillä, millaisia luureja oli ennen tai ovatko kaikki iPhonen jälkeiset kosketusnäyttöpuhelimet iPhonen kopioita, ei loppujen lopuksi ole merkitystä. Meidän kuluttajien kannalta on vain hyvä asia, jos eri valmistajat soveltavat samoja hyviä ideoita yhä helppokäyttöisemmiksi laitteiksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kveek (vahvistamaton)

28

Nokia kärsii samasta ongelmasta kuin mikä tahansa markkinajohtaja, eli aseman säilyttäminen edellyttää laajaa tuotevalikoimaa, mutta toisaalta juuri tämän vuoksi yksittäisten tuotteiden nostaminen framille on vaikeaa.

Teknologiasta arkipäiväisellä tasolla kiinnostuneet (siis ei kiihkeimmät fanit, mutta kuitenkin asioista jonkin verran perillä olevat ihmiset) eivät yksinkertaisesti ehdi tai jaksa seurata Nokian loputonta mallikiertoa, vaikka kiinnostavia tuotteita silloin tällöin näköpiirissä pyrähtäisikin. Asiaa eivät auta luurien nimet, jotka eivät joitakin harvoja N95:n tapaisia poikkeuksia lukuun ottamatta jää mieleen. Harva tavallisempi käyttäjä muistaa edes oman puhelimensa mallinumeroa, ellei sitä sitten ole painettu näytön viereen.

Tämä selittää osaltaan Applen iPhonen saaman huomion. Yhdestä selkeästi nimetystä mallista ja sen päivitetystä 3G-versiosta on yksinkertaisesti helpompi keskustella, varsinkin kun sen käyttöliittymä eroaa valtavirrasta. Asiaan vaikuttaa tietysti sekin, että Apple osaa tunnetusti hypettää uutuuksiaan suurilla julkistustilaisuuksilla ja esittelyvideoilla, jotka nähtyään osaa jo suunnilleen käyttää tuotteen perustoimintoja.

Syystä tai toisesta esimerkiksi Nokia ei ole kyennyt samaan, vaan esittelytilaisuudet ovat harmittavan usein kankeita, niissä esitellään useita numerokoodeilla nimettyjä malleja, eikä sinänsä monipuolisia ominaisuuksiakaan oikein osata demota. Jossakin välissä näytetään ammattimaisesti tuotettuja, mutta tarkoitusperältään epämääräiseksi jääviä tunnelmavideoita, joissa vilisee trendikkäitä kaupunkilaisia musiikkimaton soljuessa taustalla.

Tällainen ei vain yksinkertaisesti toimi yhtä tehokkaasti kuin Applen suosima käytännönläheisempi lähestymistapa. Katsojille ei jää samalla tavalla mieleen, mistä mallista milloinkin oli puhe, tai miten keskeisimpiä ominaisuuksia käytetään. Esitellyt tuotteet hukkuvat massaan.

No juu, menipä pohdiskelevaksi, but that's my two cents. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
yusa- (vahvistamaton)

30

Tuossa puhelimessa on UIQ (samalla myös ainoa Nokia UIQ-luuri) ja tuossa UIQ:ssa on tainnut olla kosketusnäyttötuki jo kohtuu kauan. Tuo "Tube" on siis ensimmäinen S60 touch puhelin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
LameX (vahvistamaton)

32

Ne ohuista puhelimista tykkää, ketkä epäilee että housuissa puhelimen vierellä oleva kilpaileva kapula jää kakkoseks.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja