Samsung esitteli taipuvalla näytöllä varustettua puhelinta

8
Markus Lehtiniitty

Samsung esitteli taipuvalla näytöllä varustettua puhelinta
Samsung on esitellyt yhdessä OLED Associationin kanssa CES-messuilla Yhdysvaltain Las Vegasissa taipuvalla OLED-näytöllä varustettua puhelinta. Asiasta kertoi Engadget-blogi, jonka artikkelista löytyy lisää kuvia sekä video Samsungin esittelemästä puhelimesta.

Samsungin esittelemässä puhelimessa suuri näyttö taittuu keskeltä, jolloin se saadaan mahtumaan puolet pienempään tilaan ja osaksi normaalin kokoista puhelinta. Esitelty puhelin tuskin tulee tällaisena koskaan tuotantoon vaan se on tehty vain esittelemään mahdollisuuksia näyttöjen tulevassa kehityksessä.

Taittuvien näyttöjen kehitys on saanut uutta tuulta alleen OLED-näyttöjen myötä ja niitä tultaneen näkemään markkinoillekin tulevissa puhelimissa seuraavan kahden vuoden aikana.

Taittuvat näytöt ovat tulevaisuuden tekniikkaa. Esimerkiksi Nokia on tehnyt patenttihakemuksen monimutkaisesta rakenteesta, joka käytännössä vaatisi myös taittuvan näytön. Taittuvat näytöt tarjoavat kaksi erittäin merkittävää etua perinteisiin verrattuna: ne mahdollistavat uudenlaiset rakenteet ja toisaalta aiempaa suurempien näyttöjen liittämisen osaksi puhelimia.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Realme C35 – hinta laskenut -25%

Realme C31 – hinta laskenut -24%

Realme C31
99 € Verkkokauppa.com
131 € CDON
151 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 131 €

Realme C21-Y – hinta laskenut -24%

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
Tuomas (vahvistamaton)

1

uskomatonta. enpä tiennytkään OLEDin mahdollistavan jo tuota taittuvan näytön tekniikkaa. Hullua.
Avaruusseikkailu 2001! WTF Back to future!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Oldie (vahvistamaton)

2

Vanha uutinen! Mutta asiaan. Hyvin mielenkiintonen konsepti on kuitenki. Hieman vaan epäilyttää tuo kuluminen, eli kuluuko toi sitten kuinka herkästi katki alituisesta suoristamisesta ja kasaamisesta. Vielä kun sais kosketusnäytön tuohon kytkettyä, niin avot!

Vastaa
Thor1993
Thor1993

6

Onhan toi kyllä aika hieno juttu et voi taivutella näyttöjä. Saa nähä mitä kaikkee käyttöö niille keksitään.
E:typo

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
blaah (vahvistamaton)

7

no joo siis tossahan selvästi on lyöty kaks erillistä näyttöä rinnakkain niin tiiviisti ettei saumaa huomaa... jos ois oikeesti taittuva, ni sillonhan sen vois kääriä rullalle. Vai olikohan taittuva sittenkin eri kuin taipuisa hmmm.. onhan tuossa jokatapaukses jotain tulevaisuuden tuulia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.