Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Dellin ensimmäinen puhelin julki: Mini 3i

4
Markus Lehtiniitty

Dellin ensimmäinen puhelin julki: Mini 3i
Dellin ensimmäinen puhelin, ainakin toistaiseksi vain Kiinan markkinoille tarkoitettu, Mini 3i on nyt virallisesti julkistettu. Julkistus tapahtui yhdessä puhelimen tulevan myyjän China Mobilen kanssa.

Olemme viime aikoina kertoneet Dellin ensimmäisestä puhelimesta useampaan otteeseen. Aiempien tietojen mukaisesti Dell Mini 3i:ssä käytetään China Mobilen Open Mobile System -alustaa, joka on vahvasti muokattu versio Android-käyttöjärjestelmästä. Dellin puhelimen kanssa samanaikaisesti julkistettiin myös China Mobilen oma ohjelmistokauppa, jonka nimi tulee olemaan yksinkertaisesti Mobile Market.

Mini 3i:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 3,5 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö (tarkuus 360x640 pikseliä) monikosketustuella, kolmen megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja kuvausvalo, Bluetooth-yhteys sekä microSD-muistikorttipaikka. Tarjoamiensa yhteyksien osalta Mini 3i pettää odotukset: se ei ole 3G-puhelin, vaan tukee vain toisen sukupolven GSM-verkkoja neljällä taajuudella GPRS- ja EDGE-datayhteyksien kera. Myöskään WLAN-yhteyttä ei puhelimesta löydy, mutta sen puute johtunee Kiinan viranomaismääräyksistä.


Toistaiseksi ei vielä ole tietoa, koska Dell Mini 3i on tulossa saataville tai millainen sen hinta tulee olemaan. Myöskään Dell Mini 3i:n tai joidenkin tulevien Dellin muiden puhelinten saatavuuden laajentumisesta Kiinan lisäksi myös muille markkinoille ei ole tietoa. Aiemmin on kerrottu, että operaattorit eivät innostuneet Dellin niille esittelemistä puhelimista.

Dellin puhelimen julkistuksesta on kertonut muun muassa kiinalainen 163.com-sivusto, jonka artikkelista löytyy puhelimesta muutamia live-kuvia.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
JiM Beam (vahvistamaton)

1

Isolla näytöllä varustettu puhelin jolla ei kunnolla pääse nettiin. Only in China?

Vastaa
ilaiho
ilaiho

2

Kiinassa ei vielä pahemmin ole 3G-verkkoja joten sellainen toiminnallisuus puhelimessa olisi varsin turha.

Vastaa
msly
msly

3

@2.

Pikku hiljaa alkaa olemaan. Esimerkiksi ensimmäiset TD-SCDMA-puhelimet tulevat markkinoille tämän vuoden puolella (Vielä ei taida olla yhtään? Vai onko?)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nirb (vahvistamaton)

4

Eikö kyse ole aina verkkojen tai teknologian riittävyydestä, hallitus määräilee myös mitä tehdään ja milloin...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja