Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen iPhonesta paljastui sähköposteihin liittyvä ongelma

5
Markus Lehtiniitty

Applen iPhonesta paljastui sähköposteihin liittyvä ongelma
Applen iPhone-käyttöjärjestelmästä on paljastunut sähköposteihin liittyvä ongelma: Spotlight-hakutoiminto löytää myös iPhonesta jo poistettuja sähköpostiviestejä. Toistaiseksi ei siis ole mahdollista poistaa sähköposteja täysin laitteesta, mikä luo merkittävän turvallisuusongelman.

Joidenkin tietojen mukaan ongelma koskee sekä POP- että IMAP-sähköpostitilejä, kun taas toisten tietojen mukaan IMAP-tilit eivät ole alttiita ongelmalle. Poistettujen viestien avaaminen ei välttämättä myöskään onnistu aina ensimmäisellä kerralla vaan voi vaatia useamman yrityksen.
iPhone-käyttäjät voivat testata ongelmaa helposti: ensin tulee poistaa jokin sähköpostiviesti (myös Mailin poistettujen viestien Trash-kansiosta) ja tämän jälkeen kokeilla hakea viestiä viestin otsikolla puhelimen hakutoiminnolla. Yleensä koko viesti on tätä kautta yhä luettavissa.

Tietojen mukaan Apple on tietoinen ongelmasta ja aikoo korjata vian tulevassa iPhone OS 3.1 -ohjelmistoversiossa - tosin varmuutta tästä ei toistaiseksi ole sillä Apple ei ole virallisesti kommentoinut asiaa. Itse ongelman luova Spotlight-hakutoiminto on uusi ominaisuus iPhone 3.0 -käyttöjärjestelmässä, joten sähköpostiongelma ei koske vanhempia iPhone-ohjelmistoversioita.

Ongelmasta kertoi ensimmäisenä Cult of Mac -sivusto. Asiasta sivustolle kertonut Matt Janssen on myös ladannut YouTube-palveluun alta löytyvän videon, jolla ongelmaa esitellään:

Kommentit (5)

iPalm (vahvistamaton)

1

Mukavasti kolme neljästä viimeisestä uutisesta iPhonen kuvalla. Tosin 2 niistä varsinaisia iPhone uutisia ja molemmat näistä negatiivisia.

Kaikki julkisuus hyvästä.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

2

Tuohan on hyvä juttu jos vahingossa poistaa sähköposti viestin ;)
Toivottavasti korjataan päivityksessä tämä. Pikku hiljaa kohti täydellisyyttä ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja