Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkisti 5800 Navigation Editionin - mukana ilmainen navigointi eliniäksi

18
Markus Lehtiniitty

Nokia julkisti 5800 Navigation Editionin - mukana ilmainen navigointi eliniäksi
Nokia on julkistanut 5800 XpressMusic -puhelimestaan uuden 5800 Navigation Edition -erikoisversion. Uutuuden mukana seuraa elinikäinen Ovi Maps -navigointilisenssi, joka tarjoaa niin kävelysuunnistuksen kuin myös ääniohjatun ajonavigoinnin.

Navigointipuhelimen mukana toimitetaan myös useista eri osista koostuva autosarja. Sarjaan kuuluvat DC-4-autolaturi sekä CR-103-pidike, joka koostuu säädettävästä AD-69-varresta ja HH-17-puhelinpidikkeestä.
Ulkonäöltään 5800 Navigation Edition eroaa perusmallista puhelimen etupuolen reunan erilaisella värityksellä. 5800 XpressMusicin kiitävänmustan reunuksen sijaan 5800 Navigation Editionin reunus on harmaa/hopea, mikä antaa puhelimelle yksilöllisen ulkonäön. Ominaisuuksiltaan 5800 Navigation vastaa mukana tulevaa navigointilisenssiä lukuun ottamatta täysin 5800 XpressMusicia. Puhelimesta löytyy siis muun muassa 3,2 tuuman kosketusnäyttö, 3,2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, microSD-muistikorttipaikka, stereokaiuttimet ja 3G-, HSDPA- ja WLAN-yhteydet. Mukana toimitetaan XpressMusic-sisarmallin tavoin kahdeksan gigatavun muistikortti.

5800 Navigation Editionin toimitukset alkavat vuoden 2009 kolmannella neljänneksellä (eli viimeistään syyskuussa) ja hintaa sillä tulee olemaan 285 euroa ennen veroja.

Lisätietoa puhelimesta löytyy muun muassa Nokian oman Nokia Conversations -blogin merkinnästä, Nokia Press Bulletin Boardin merkinnästä sekä data sheet -dokumentista (linkki PDF:ään). Lisätietoa Nokian karttasovelluksen uusimmasta versiosta, Ovi Maps 3:sta, löytyy alla listatuista aiemmista uutisistamme:
-Nokian Ovi Maps -puhelinsovellus valmis
-Nokian Ovi Maps -puhelinkarttasovellus kohta valmis
-Nokia päivitti Ovi Mapsin
-Nokian Kartat uudistui ja laajeni myös tietokoneelle Ovin kautta

5800 XpressMusic on ollut suuri menestysmalli Nokialle. Vuoden 2009 toisen neljänneksen osavuosikatsauksen yhteydessä Nokia kertoi myyneensä ensimmäistä uuden aallon kosketuspuhelintaan yli miljoonan puhelimen kuukausitahtia ja toimittaneensa niitä tuolloin jo yli 6,8 miljoonaa kappaletta.

Alta löytyy YouTube-palvelusta liitettynä 5800 Navigation Edition -esittelyvideo:
Kuvassa CR-103-pidike, joka koostuu säädettävästä varsiosasta (AD-69) ja puhelinpidikkeestä (HH-17)

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

Skebe (vahvistamaton)

6

"ilmainen navigointi"..todellisuudessa datasiirrosta joutuu maksamaan koska kyseinen vempele käyttää google mapsia. No ehkä kyseisen puhelimen omistavilla myös on kiinteä datayhteys liittymän kylkiäisinä.

Vastaa
kikuu
kikuu

7

@7 Sinuna olisin hiljaa, jos en asiasta mitään tietäisi. Tuo kyseinen Nokian puhelin käyttää Nokia Ovi Mapsia eikä mitään Google Mapsia.. Ovi Mapsiin voi ladata kartat valmiiksi, mutta ainakaan itsellä ei toimi GPS muuten kuin A-GPS:ssänä :( Eli datasiirtoa tulisi jokaisella matkalla reilusti alle euron edestä. Taitaa siirtää dataa vain ensimmäisellä yhdistyksellä ja silloinkin alle 10kt

Vastaa
mikkis1
mikkis1

8

Ja minkähän ihmeen takia tällä karvalakki 5800:lla ei voi kääntää kartat -ohjelmaa vaakatasoon, ainakaan vielä.
Tuossa videossa likka kuitenkin niin teki.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

12

Argh:D Tuo videohan on kuin suoraan jostain ostosteeveestä:D Katsoin tosin ilman ääniä, mutta silti!

Vastaa
kak3
kak3

13

Toivottavasti edes hieman ohuenisi pari milliä normi 5800 XM:iin verrattuna, muuten ihan nätin näkönen

Vastaa
ryoz
ryoz

14

Tuon puhelinpidikkeen nokkaosa (HH-17-osa) on melko ihmeellisesti suunniteltu. Puhelin on siihen hankala sijoittaa ja lisäksi takakanteen tulee naarmuja pidikkeen keskellä olevista kahdesta tapista. Naarmut ei ihan heti tule, mutta muutaman käyttö kerran jälkee ne alkaa näkymään tosi selvästi. Ja sekin on ihmeellistä että näppäinlukon vetonappi tulee just tuon sivuosan kohdalle jos sitä on melko hankala käyttää! Pitää aina pitemälle reissulle ottaa automaaginen näppäinlukko pois käytöstä ja sitä ei sitten muista kytkeä päälle kun autosta poistuu puhelimen kanssa.

Muutama hyvä sanakin, teline on ihan jämerä ja hyvin säädettävissä. Eikä puhelin ainakaan tipu, siitä kiitos epäkäytännöllisen telineen ;)

Vastaa
Nonnak
Nonnak

15

Joo, toi youtube-video oli kyllä aika hulvaton. Itse olisin suosinut jotain vähän perinteisempää "lyhyt mutta iso budjetti" -pakettia, mielellään kauniiden naisten ja räjähdysten kanssa.

Vastaa
Puppek
Puppek

16

Ryoz,
Miksi käytät automaattista näppislukkoa? 5800:sen näppäinlukitus on kaikista yksinkertaisin - en ymmärrä miksi sen lisäksi pitäisi olla vielä automaattinen.

Kaikissa puhelimissa olen aina vihannut automaattilukitusta. Isän uudessa Samsungissa on led-taskulamppu: Pistät valon päälle ja kun yrität sammuttaa, niin näppis onkin jo mennyt lukkoon ja joudut avaamaan sen, että saat lampun pois päältä :D

Vastaa
ryoz
ryoz

17

Puppek,
Itse olen vain tottunut siihen automaagiseen lukitukseen. Edellinen puhelin itseasiassa soitti muutaman taskupuhelun. Muutaman kerran on tämä 5800 ollut jossain kalenterissa tai muistiinpanoissa kun sen taskusta ottaa kun ei ole ollut sitä autom. lukitusta päällä. Mutta taitaapa olla makuasia, mitäpä siitä kiistelemään...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja