Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Alvin-kehitysnimellisestä puhelimesta tietoja julkisuuteen

9
Markus Lehtiniitty

Nokian Alvin-kehitysnimellisestä puhelimesta tietoja julkisuuteen
Nokian aiemmin tuntematon, Alvin-kehitysnimellä ja RM-559-tyyppikoodilla nyt toistaiseksi tunnettu puhelin on käynyt Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n testattavana. Toistaiseksi tiedot puhelimesta ovat melko niukkoja.

Alvinista tai RM-559:stä ei ole ennen tätä kuultu mitään. Toistaiseksi sen tiedetään sisältävän tuen neljälle GSM-taajuudelle, kolmelle 3G-taajuudelle (WCDMA 900/1900/2100 MHz), Bluetooth- ja WLAN-yhteydet sekä 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia. Alvinissa käytetään lisäksi BL-5J-akkua, jonka kapasiteetti on 1320 milliampeerituntia. Mitä luultavimmin Alvinissa tullaan käyttämään Symbian S60 -käyttöjärjestelmää - Maemo-laite se ei missään nimessä ole ja 32 gigatavun muistia tuskin Series 40 -puhelimessa ainakaan vielä nähdään.
Vasemmalla olevan kaaviokuvan lisäksi Alvinin ulkomuodosta ei ole mitään tietoa. Toistaiseksi ei siis myöskään ole tietoa siitä, tuleeko Alvin olemaan esimerkiksi kosketusnäytöllä varustettu vai onko kyseessä perinteisellä puhelinnäppäimistöllä varustettu malli.

32 gigatavun tallennusmuisti antaisi olettaa, että kyseessä ei ole aivan edullisimman hintaluokan laite. Toistaiseksi 32 gigatavua muistia löytyy vain N97:stä ja N900:sta, jotka edustavat Nokian malliston tämän hetken huippua

Arvailujen mukaan kyseessä on uusi kosketusnäyttöpuhelin ja julkistus voisi tapahtua jo huomenna Nokia World 09 -tapahtumassa. Nämä ovat kuitenkin toistaiseksi pelkkiä veikkauksia, mutta huomenna olemme varmasti viisaampia tämänkin osalta.

Alvinin/RM-559:n ohella FCC:n testeissä ovat viime aikoina käyneet myös 3710a, joka tulee olemaan jenkkiversio 3710 foldista, sekä RM-511-tyyppikoodilla toistaiseksi tunnettu simpukkapuhelin. RM-511 saattaa jäädä ainoastaan Pohjois-Amerikan markkinoille tarkoitetuksi malliksi.

Kommentit (9)

ake (vahvistamaton)

1

Yay, taas yks Symbianilla ja sillä ihanalla resistiivisellä kosketusnäytöllä. Kiitos Nokia<3

Vastaa
grinx
grinx

2

Tullaan julkistamaan nokia worldissa ja kosketusnäytöllinen kännykkä tää on. Ehkä kapasitiivinen. Huono vaa ettei ole maemo.

Vastaa
ake (vahvistamaton)

3

Ja vieläpä Made in Hungary joten kyseessä lienee keskikastin puhelin.

Vastaa
investori
investori

5

Kyllä itse veikkaisin että olis uus E-sarjan luuri maemolla... Tai sitten N920 josta on huhuttu.

No huomenna se selviää.

Vastaa
msly
msly

7

@4. ja @6.

Tuohon myös itse perustin väitteeni.

Tietojen mukaan seuraava Maemo-laite, RX-56/N920 ehkäpä, olisi tulossa vasta joskus 2010 kesällä. Joten tarkempiin huhuihinkin siitä lienee vielä jonkin aikaa.

Eseries-sarjan puhelin tuo voi kyllä olla - sitä ei mikään estä. Veikkauksia kuitenkin kaikki ovat toistaiseksi, joten laitan myös oman veikkaukseni kehiin: Nseriesiin kuuluva full touch -puhelin.

Vastaa
eli (vahvistamaton)

8

Hmm.. mielenkiintoisia veikkauksia. E-sarja on korkkaamatta kosketusnäyttöjen suhteen.

Mitähän tämä full touch tarkoittaa? Ei mitään perinteisiä nappuloita? Kuten N900 kannessa.

Vastaa
msly
msly

9

@8.

Full touchilla tarkoitetaan siis puhelinta jossa ei ole kosketusnäytön lisäksi erillistä näppäimistöä - muutama toimintonäppäin voi kyllä olla. Esimerkiksi 5800 XpressMusic on full touch -puhelin, ei siis mitään uutta auringon alla.

Eseriesin ensimmäisen kosketusnäyttöpuhelimen uskon kyllä sisältävän myös QWERTY-näppäimistön ja en usko, että muistia tulee olemaan 32 gigatavua. En siis hirveästi usko Alvinin olevan Eseriesiin kuuluva laite.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja