Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N900:n odotus jatkuu - toimitukset jälleen parilla viikolla eteenpäin

26
Markus Lehtiniitty

Nokia N900:n odotus jatkuu - toimitukset jälleen parilla viikolla eteenpäin
Nokian laajasti odotetun, ensimmäisen myös puhelinominaisuuksilla varustetun Maemo-käyttöjärjestelmän laitteen, N900-mobiilitietokoneen, toimitusten arvioidaan nyt alkavan marraskuun viimeisellä viikolla ja joulukuun alussa.

Alun perin N900:n toimitusten piti alkaa "valituilla markkinoilla" jo lokakuun aikana. Tämän jälkeen toimitusten alkamisajankohdaksi arvioitiin lokakuun alkua, lokakuun puoliväliä sekä hieman pidempään realistisempaa loka-marraskuun vaihdetta, viikkoja 44 ja 45, kunnes Helsingin N900 meetup -tapahtuman yhteydessä toimitusten kerrottiin alkavan marraskuun aikana - ja tarkemmin puhuttiin marraskuun puolivälistä. Nyt tuoreimmat arviot N900:n saatavuudesta kuuluvat "marraskuun viimeisellä viikolla" ja "Suomen toimitukset alkavat joulukuun alkupuolella".Nokian oma verkkokauppa, Nokia Online Kauppa, on aiemmin kertonut aloittavansa N900:n toimitukset ensimmäisenä Suomessa. Matkapuhelinfoorumilla kaupan edustaja on kertonut kaupan aloittavan toimitukset marraskuun viimeisellä viikolla, joka tarkoittaa viikkoa 48.

Saunalahti-operaattori on myös tarjonnut tuoretta tietoa N900:n saatavuudesta. Saunalahden Palstalla-keskusteluosiossa operaattorin edustaja on kertonut Nokian arvioineen Suomen toimitusten alkavan joulukuun alussa.

Puhelinvertailu.comin testipenkkiinkään N900:aa ei vielä ole saatu, eikä tuloaikataulusta myöskään ole mitään tietoa. Olemme kuitenkin laitetta päässeet testaamaan ja julkaisseet jo N900-ensikokemuksemme.

Nokia ei ole kertonut N900:n myöhästymisen syistä tarkasti, vaan on viitannut vain kehitystyöhön, jota halutaan vielä tehdä ennen lanseerausta Maemo Summitiin osallistuneiden testikäyttäjien antaman palautteen perusteella. Alun perin N900 julkistettiin jo elokuun lopulla ja sitä esiteltiin syyskuun alussa Nokia World 09 -tapahtumassa.

N900:n merkittävin asia on sen Maemo-käyttöjärjestelmä, joka ennakkoarvioiden mukaan tarjoaa aivan eri tasolla olevan käyttökokemuksen Nokian aiempiin Symbianiin perustuneisiin kosketuspuhelimiin verrattuna. N900 on myös varustettu hyvillä ja kattavilla ominaisuuksilla: 3,5 tuuman resistiivinen kosketusnäyttö 480x800 pikselin tarkkuudella, esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kaksois-LED-kuvausvalolla, Mozillan tekniikkaan perustuva ja täyden Flash-tuen sisältävä verkkoselain, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka, 3G-, HSPA-, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet sekä 600 megahertsin ARM Cortex-A8 -prosessori ja PowerVR SGX530 -grafiikkapiiri.


Nokian on aiemmin arvioitu mahdollisesti aliarvioineen N900:n tulevan suosion, minkä myötä laitteeseen ja sen valmiuteen haluttaisiin nyt kiinnittää suunniteltua enemmän huomiota. Nokia on kommentoinut N900:n olevan neljäs Maemo-alustan viidestä kehitysvaiheesta - "valmista" Maemosta pitäisi tulla joskus vuoden päästä uuden Maemo 6 -version ja sitä tukevien laitteiden myötä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (26)

Yesse
Yesse

1

"
Nokian oma verkkokauppa, Nokia Online Kauppa, on aiemmin kertonut aloittavansa N900:n toimitukset ensimmäisenä Suomessa."

Näinhän sen aina pitäis olla!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
xbax (vahvistamaton)

3

Miksiköhän sitten jo kahdessa viimeisimmässä Gigantin mainoslappusessa on lukenut "Toimitukset ovat alkaneet"?

Vastaa
Nozu
Nozu

4

No prkl!
Itsekin jo aikaa sitten ennakkotilannut ko. puhelimen. Sen arvohan on pian pudonnut puoleen ja kohta maemo 6:kin markkinoilla ennenkuin saavat edes toimitettua mokoman vekottimen...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jonathan (vahvistamaton)

5

@4

Ennakkotilauksen voinee purkaa jos tuntuu siltä että se on järkevin ratkaisu.

Vastaa
Nozu
Nozu

6

@5
Voihan toki, mutta eipä ole markkinoille tullut vieläkään puhelinta joka mielestäni vaikuttaisi paremmalta tarpeisiini kuin N900. Toivoisin vain viimein saavani sen käsiini...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hen (vahvistamaton)

8

Odotettavissa on siis erittäin keskeneräinen puhelin, joka yritetään jotenkin saada tuupattua joulumarkkinoille. Sääli. :(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

9

@7
Mitens tuo nyt liittyi mitenkään uutiseen? Nokian taholta ilmoitettu, että laite myöhästyy koska käyttistä viilataan. Sekö on sitä betatestausta käyttäjillä? Se on kyllä kumma kun koskaan ei ole mikään hyvin: n97 tuli liian raakileena ulos ja oli paska ja buginen= huono juttu. n900 tulee myöhemmin ulos, koska halutaan viilata käyttistä kuntoon = huono juttu

Itsehän olen sitä mieltä, että nokia (jälleen kerran, valitettavasti) sahaa polttopuita omalta oksaltaan tällä. Laite pitäisi tuoda markkinoille silloin kun on luvattu EIKÄ se saisi olla raakile. Jos mitään suurempaa ei olla muokkaamassa, laitteen olisi pitänyt olla markkinoilla jo silloin kun 300 prototyyppiä jaettiin blogaajille.

Vastaa
stillborn
stillborn

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

Odotettavissa on siis erittäin keskeneräinen puhelin, joka yritetään jotenkin saada tuupattua joulumarkkinoille. Sääli. :(

Tilasin postiennakolla, eli jos tuntuu, että noutohetkellä saa luurin jostain halvemmalla, voin aina palauttaa sen kätevästi jättämällä sen postiin.

Vastaa
akse
akse

12

Jaaha, maksettu jo luotolla verkossa, ei jaksais renata takas eikä kyl kiinnostakkaan. Kai sitä sitte kuukauden voi odotella, on tää vanhakin puhelin jo yli 2 vuotta ollu niin kai sen kuukauden malttaa:) Ei kyl malttais! HALUAN

Vastaa
saaben
saaben

14

Onnistuuko Nokia kusemaan "pelastavan" mallinsakin? Jos ja kun tulee raakileena joulumarkkinoille, sahaa Nokia oman oksansa jo hyvin ohueksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

15

> Tuosta tulee tosin sanktiota, ei ole oikeatapa käyttää
> etämyynnin palautusoikeutta.

Etämyynissä on tarjottava kuluttajalle vähintään 14pv katumusaikaa (tietyin poikkeuksin), palauttamisella ei tarvita mitään syytä, eli jos saa muualta halvemmalla niin aivan hyvin voi perua kaupan - kustannuksitta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake (vahvistamaton)

16

Ei minusta pelkästään paha juttu, ei. Nyt ehtivät ja saavat fixattua sitä parempaan kuntoon ja käyttäjät ovat tyytyväisempiä hankkimaansa laitteeseen.

Siirtymään saatta toki vaikuttaa muiden valmistajien luurien julkituloaikataulut. Ei tuo SE:kään taida joulumyyntiin ehtiä - ainakaan Suomessa... samoin Motorolalan tännetulo on pitkän matkan ja monen mutkan takana.

Vastaa
SanteriO
SanteriO

17

Törmäsin tuossa Nokian kouluttajaan. Ne, jotka väittävät, että N900 tulee raakileena: Se on osittain totta. N900 sisältää mm. infrapunan, johon ei ollut laitteen protoissa vielä minkäänlaista sovellusta, vaan tuntuu, että Nokia odottaa, että maemon parissa pyörivät ihmiset tekevät lisää softaa, kuten internet tablettienkin kanssa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ëêýñûùúúñïîøôø (vahvistamaton)

18

jake, tietääkseni Suomi ei ole kovin merkittävä markkina-alue..

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

19

En oikein keksi miten laite voisi tulla raakileena, kun versio mitä itse pääsin kokeileen syyskuussa oli jo täysin toimiva paketti. Toive ajatteluna odotan, että tämä viimeinen valmiin laitteen viivästyttäminen liittyy jotenkin pystynäyttötilaan, eli suomeksi sen lisäämiseen muodossa tai toisessa...

@17
Sulla oli varmaan vähän hymiöö mukana.. :) Ei taida N900:nen olla ainoa laite, jossa on rautaa enemmän kuin softaa. Ja ei se laitteesta minusta raakiletta tee muutenkaan... Niin kauan kun ei esim. puhuta vaikka puhelinsovelluksesta. =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Petriiiiii (vahvistamaton)

21

Voi voi voi näitä ihme spekulointeja taas täällä. Käyttäkää hyvät ihmiset sitä pääkoppaanne kiitos. Tää on Nokian iha selvää taktikointii et saadaa ysisataset vast sinne joulupukin konttiin hehhe :) Mutta tosiaan juu olen tässä tapauksessa sitä mieltä, että hyvää kannattaa odottaa!

Vastaa
Terzzi
Terzzi

22

Nokiahan vasta ilmoitti jotain, että puhelinta joutuu hieomaan vielä käyttäjäpalautteen takia. Eli kannattee ennemmin odottaa kuin todeta sitten kapula kädessä, että onpas hidas ja turhanpäiväinen vehe.

Vastaa
Sokar80
Sokar80

23

Kai kaikki tietää että tuo ei ole puhelin vaan table pc tosi pienellä näytöllä saman lainen kun esim HTC X7500 ja fujitsu&siemens ym on jo myyneet vuosia

Tai tää N900 on N97 Linux käyttiksellä

Nokia N800 -> N810 -> N820 N830 -> N900 jossa Linnux pohjainen käyttis

Bisnes miehelle ehkä hyvä joka on kommarrin tai HTC malleihin kyllästynyt

Vastaa
Sokar80
Sokar80

24

Kai kaikki tietää että tuo ei ole puhelin vaan table pc tosi pienellä näytöllä saman lainen kun
esim HTC X7500 ja fujitsu&siemens ym on jo myyneet vuosia

Tai tää N900 on N97 Linux käyttiksellä

Nokia N800 -> N810 -> N820 N830 -> N900 jossa Linnux pohjainen käyttis

Bisnes miehelle ehkä hyvä joka on kommarrin tai HTC malleihin kyllästynyt

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.