Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google työskentelee jo Android 2.1 -päivityksen parissa

2
Markus Lehtiniitty

Google työskentelee jo Android 2.1 -päivityksen parissa
Google työskentelee jo Android-mobiilikäyttöjärjestelmänsä seuraavan päivityksen parissa. Uusi versio tunnetaan numerolla 2.1. Asiasta on kertonut Android and Me -sivusto, joka perustaa tietonsa sivustonsa analytiikkadataan.

Android 2.1 tulee olemaan melko pieni päivitys tuoreeseen Android 2.0:een ja tulee sisältämään ilmeisesti lähinnä vain bugikorjauksia eikä ainakaan näillä näkymin tule tuomaan mukanaan mitään merkittäviä uusia ominaisuuksia.
Androidin kehitys- ja päivitystahti on hurja: Android 1.5 nähtiin alkukesästä, Android 1.6 tuotiin esiin syys-lokakuussa ja Android 2.0 julkistettiin jo lokakuun lopulla ja tulee tarjolle huomenna ensimmäiseksi Motorolan uudessa DROID-puhelimessa Yhdysvalloissa. Edellä luetellut päivitykset toivat mukanaan myös uusia ominaisuuksia, mutta 2.1 ei siis näin tule välttämättä tekemään.

Android 2.1 ei ilmeisestikään edusta vielä Androidin seuraavaa suurempaa päivitystä, jota aiempien tietojen mukaan kehitetään Flan-projektinimellä. Nykyinen Android 2.0 tunnetaan myös Eclairina ja aiemmat Androidit Cupcakena ja Donutina.

Toisaalta edellä mainituista tiedoista poikkeavan tiedonpalasen esittää venäläisen Mobile-review.com-sivuston päätoimittaja Eldar Murtazin tweetissään - hänen mukaansa Flan ja Android 2.1 ovat sama asia, ja mukana on edellä mainitusta poiketen paljon nopeus- ja vakausparannuksia. Lisäksi Murtazinin kommentin perusteella erityisesti Androidin musiikkisoitintoimintoja voisi olettaa parannetun.

Googlen Android-käyttöjärjestelmän osuus älypuhelinmarkkinoista oli menneellä vuoden 2009 kolmannella neljänneksellä kivunnut jo 3,5 prosenttiin. Osuuden odotetaan lähivuosina moninkertaistuvan monien valmistajien tuodessa kymmeniä Android-puhelimia markkinoille. Erittäin vahvasti Androidin takana seisovat merkittävistä puhelinvalmistajista HTC ja Motorola, lisäksi rajoitetummin mukana ovat myös Samsung, LG sekä Sony Ericsson.

Kommentit (2)

Abexi
Abexi

1

Onko missään kerrottu että onko näissä androideissa ollut suuria bugeja. Meinaan vain että kun aikamoisella tahdilla päivittelevät versioita ja ovatko uudistukset olleet niin suuria todellisuudessa esimerkiksi v1.x -> v2.x.
Mutta täytyy sanoa, ihan kiitettävää haipakkaa päivittävät.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja