Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google osti Gizmo5-internetpuheluyhtiön

2
Markus Lehtiniitty

Google osti Gizmo5-internetpuheluyhtiön
Google on ilmoittanut ostaneensa internetpuheluratkaisuja tietokoneille ja puhelimille kehittävän Gizmo5-yhtiön. Huhuja kaupasta on liikkunut jo jonkin aikaa. Google kertoi nyt kaupasta Google Voice Blogin välityksellä.

Gizmo5-kaupalla Google tulee täydentämään aiempaa Google Voice -palveluaan - Gizmo5:n työntekijät siirtyvät jatkossa osaksi Google Voice -yksikköä. Itse Gizmo5:een ei enää hyväksytä uusia käyttäjiä, mutta vanhat käyttäjät voivat jatkaa palvelun käyttöä. Juuri muita tietoja ei Google itse ole kauppaan liittyen antanut. Myöskään esimerkiksi kauppahintaa ei ole paljastettu.
Google Voice on Yhdysvalloissa saatavilla oleva verkkoperustainen puhelujensiirtopalvelu, joka mahdollistaa yhden Google-puhelinnumeron käytön ja sen kautta puhelujen ohjaamiseen esimerkiksi kännykkään tai lankapuhelimeen. Gizmo5 tuo Googlen palveluihin lisänä Skypen tapaiset internetpuhelut.

Arvioiden mukaan Gizmo5:n toiminnot tullaan integroimaan Google Voicen ja Google Talk -sovelluksen yhteyteen. Näin Googlesta tulisi varteenotettava peluri myös varsinaisten internetpuhelujen saralla.

Google on rakentanut internetpuhelujen kokonaisuuttaan pikku hiljaa yritysostoin. Nykyisen Google Voice -sovelluksen perusta löytyy Googlen vuonna 2007 ostamasta GrandCentral-nimisestä yhtiöstä.

Google panostaa mobiiliin tietenkin myös oman Android-käyttöjärjestelmänsä kautta. Jatkossa Google Voicesta kasvanee merkittämpi osa myös Androidia. Google on yrittänyt tuoda Google Voicen myös Applen iPhonelle, mutta Apple ei ole sitä hyväksynyt App Store -sovelluskauppaansa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

kikuu
kikuu

1

Google se vain kasvaa ja kasvaa.

Eihän tässä kohta enää muita yrityksiä tarvitakkaan kun Google hoitaa kaiken. Sinänsä hyvä juttu, mutta tämä menee jo hieman epäreiluksi :D

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

2

Itse näen Googlen huomattavasti isompana uhkana kuin Microsoftin. Microsoftia vastaan firmat ovat pystyneet kilpailemaan vielä jotenkin, erityisesti hinnalla. Googlen ollessa näennäisesti ilmainen on sitä vastaan lähes mahdoton kilpailla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja