Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Hyppääkö HTC Hero suoraan Android 2.1:een?

6
Markus Lehtiniitty

Hyppääkö HTC Hero suoraan Android 2.1:een?
HTC:n suosittu, Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu Hero-puhelin saattaa hypätä suoraan sekä Android 1.6:n että Android 2.0:n yli Android 2.1 -versioon. Ranskalainen BeGeek-sivusto on vuotanut julkisuuteen HTC Herosta peräisin olevia kuvankaappauksia, joiden mukaan laitteessa olisi käytössä Android 2.1 -versio.

Aiemman HTC on ilmoittanut työskentelevänsä Android 2.0 -päivityksen parissa - yhtiön oman Sense-käyttöliittymän rakentaminen uuden version päälle sekä integroiminen vievät yhtiön mukaan aikaa. Nyt julkisuuteen vuotaneiden kuvien perusteella HTC saattaisi kuitenkin hypätä suoraan Android 2.1:een - tai ainakin se vaikuttaa mahdolliselta.
Android 2.0:aa ei ole vielä tuotu päivityksenä ainoaankaan puhelimeen, vaan se on toistaiseksi saatavilla ainoastaan Motorolan DROID:ina ja MILESTONE:na tunnetun puhelimen kautta esiasennettuna. Hiljattain Google sentään toi Android 2.0:n lähdekoodin julkisesti saataville. Google on ollut Android 2.0:n kehityksen ja saatavuuden osalta selvästi aiempaa "tiukkapipoisempi", mikä on herättänyt yleistä kummastusta.

Android 2.1:n mukanaan tuomista uudistuksista ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa - kyseessä on ilmeisesti seuraava, Flan-kehitysnimellä, tunnettu Android-päivitysversio, jonka ominaisuuksista ei juurikaan julkista tietoa vielä toistaiseksi ole. Myöskään uudet kuvankaappaukset eivät tietoja paljasta. Android 2.1:n odotetaan joka tapauksessa korjaavan monia Android 2.0:ssa esiintyneitä bugeja sekä muita ongelmia, ja olevan kokonaisuutena huomattavasti vakaampi.

HTC Hero on HTC:n järjestyksessään kolmas Android-alustalla varustettu puhelin Dreamin ja Magicin jatkoksi. Sen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 3,2 tuuman kosketusnäyttö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, digitaalinen kompassi sekä muun muassa 3G-, HSPA- ja WLAN-yhteydet. Lisätietoa Herosta löytyy jo aiemmin mainitun testiartikkelimme ohella myös julkistusuutisesta sekä myyntiintuloa Suomessa käsitelleestä jutusta.

Kommentit (6)

kerbo
kerbo

1

Näinhän siinä taitaa käydä... Prkl kun tälläisia huhuja pyörii, mutta htc:ltä ei anneta mitään varmaa tietoa. Kohta varmaan tulee taas uusi päivitys ja htc alkaa väsäämäänkin sitä ja sitten saadaan taas venailla.

Twitterissä joku jannu testaa Ndroid 2.1:stä herolla ja ilmeisesti muillakin htc:n android luureilla:

http://twitter.com/kingklick92

kingklick92

Lainaus:

"yah ull have hero 2.1 before the year end... no landscape rosie in tattoo. landscape rosie in 2.1"


Vastaa
Stonik
Stonik

2

Tuo epävarmuus päivityksistä on hieman harmillista, Androidista kun tuli aluksi jotenkin sellainen kuva, että päivitykset ovat saatavilla kuukauden sisällä lähes laitteeseen kuin laitteeseen.

Mutta näyttää siltä, että valmistajat eivät itse ole enää niin kiinnostuneita tuesta sen jälkeen, kun laite on saatu markkinoille ja uutta mallia on tulossa linjastolta ulos.

Itseäni kiinnostaisi esimerkiksi Samsungin edullinen Galaxy Spica, jossa on tosin alle 200 megatavua RAM-muistia, mutta tuo ARM7 on kellotettu 800 megahertsiin. Ja kapasitiivinen kosketusnäyttö luonnollisesti löytyy. Käyttiksenä on kuitenkin 1.5, eikä Samsung ole luvannut virallista päivitystä edes 1.6:een.

Vastaa
dodii (vahvistamaton)

3

Nii käy hienoille androille että maahan syöksy tulee heti kun on laitteen ostanut. Tukea ja ohjelmia löytyy n. puolenvuoden ajan kunnes on ostettava uusi malli jos uusia ohjelmia haluaa pyörittää laitteessa.

Vastaa
kerbo
kerbo

4

HTC:n päivityksessä luultavasti kestää sen takia, kun joutuvat htc:n oman sense käyttöliittymän koodaamaan uusiks.

Lainaus edellisestä uutisesta:

Lainaus:

Koska Eclair on merkittävästi parannettu julkaisu, vie Sense-käyttöliittymämme päivittäminen uudelle versiolle jonkin verran aikaa.

http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.c...ch_diamond2_lle

Lainaus:

Nii käy hienoille androille että maahan syöksy tulee heti kun on laitteen ostanut. Tukea ja ohjelmia löytyy n. puolenvuoden ajan kunnes on ostettava uusi malli jos uusia ohjelmia haluaa pyörittää laitteessa

.

HTC:n tapauksessa ei luultavasti käy noin, koska ovat jo luvanneet päivityksen (ainakin 2.0, mutta luultavasti se on 2.1) tulevan...

Samsungin tapaus on kyllä sitten vähän ikävämpi, jos eivät meinaa mitään päivityksiä luurille tuoda. HTC Herolle kyllä löytyy epävirallisia rommeja, joita tuolla matkapuhelinfoorumilla ovat innokkaasti testanneet. Onkohan sampalle mitään epävirallisia päivityksiä..?

Vastaa
Stonik
Stonik

5

@4:

Olet oikeassa, HTC on ollut ahkerampi ja siitä suuri plussa. Itselläni on TyTN ja tuohonhan tuotiin virallinen WM6.0-päivitys heti kun se oli saatavilla. Ja mukavasti WinMo 6.5:kin koneeseen meni kun löysi omaan makuun sopivan ROM-imagen XDA-developersista.

Samsungista on juttua tosiaaan myös tuolla matkapuhelinforumilla, ja jonkunlaista pientä huhua päivityksistä olisi 2010 maaliskuussa. Mutta tuo on kovin myöhään, eivätkä nämä ole edes virallista tietoa.

Samsungilla menee kuitenkin hyvin, ja malleja on aikamoisia määriä joten ehkäpä nuo tuotteiden päivitykset eivät ole prioriteettilistan kärkipäässä.

Vastaa
kerbo
kerbo

6

Lainaus:

Olet oikeassa, HTC on ollut ahkerampi ja siitä suuri plussa. Itselläni on TyTN ja tuohonhan tuotiin virallinen WM6.0-päivitys heti kun se oli saatavilla. Ja mukavasti WinMo 6.5:kin koneeseen meni kun löysi omaan makuun sopivan ROM-imagen XDA-developersista.Juuh, itsellä on Hero ja noita uusia päivityksiä tässä odottelen ;)

Lainaus:

Samsungilla menee kuitenkin hyvin, ja malleja on aikamoisia määriä joten ehkäpä nuo tuotteiden päivitykset eivät ole prioriteettilistan kärkipäässä.

Mikä on sinänsä surullista, että vanhoja asiakkaita ei oteta pahemmmin huomioon vaan syljetään uutta pihalle...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja