Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google vahvisti: oma puhelin olemassa - tässä kaikki tiedot

40
Markus Lehtiniitty

Google vahvisti: oma puhelin olemassa - tässä kaikki tiedot
Googlen omalla brändillä varustettu, ja sen itse suoraan kuluttajille myymä puhelin on jo virallisestikin totta. Google on itse vahvistanut asian Google Mobile Blogissaan, vaikkei virallisesti puhelinta vielä julkistakaan tai tarjoa virallisesti lisätietoja siitä. Nyt Googlen puhelimesta on kuitenkin epävirallisesti saatu huomattavasti uusia lisätietoja, joiden myötä uudesta laitteesta voi jo muodostaa selkeän kokonaiskuvan.

Tämä tulevasta Google-puhelimesta tiedetään toistaiseksi:
 • nimi Nexus One, Google-brändätty
 • käyttöjärjestelmänä Googlen Android, käytössä oleva versio on Android 2.1, jonka uudistuksiin kuuluu muun muassa työpöydän animoidut taustakuvat ja muita visuaalisia parannuksia
 • aito puhelin, joka tukee perinteisiä puhelinverkon puhelujakin, ei siis vain internetpuheluja
 • valmistuksesta huolehtii taiwanilainen HTC, mutta sen nimi ei näy laitteessa, ja laitteen ominaisuuksien suunnittelussa Googlella on ollut keskeinen rooli
 • puhelimessa tulee olemaan korkeatarkkuuksinen, kapasitiivinen OLED-kosketusnäyttö, Qualcommin Snapdragon-alusta tehokkaalla suorittimella, viiden megapikselin kamera sekä kaksi mikrofonia hälyn poistamiseksi ja kehittyneiden puheentunnistustoimintojen avuksi
 • puhelin tulee olemaan yhteensopiva ainakin yhdysvaltalaisen T-Mobile-operaattorin, ja mahdollisesti myös AT&T:n, puhelinverkkojen kanssa, mikä tarkoittaa, että kyseessä on GSM- ja WCDMA-verkkojen puhelin
 • ilmeisesti hieman HTC Heroa sekä Apple iPhonea ohuempi, ei fyysistä näppäimistöä, monista aiemmista Android-puhelimista tuttu pallo-ohjain kuitenkin löytyy
 • kyseessä tulee olemaan muokattu versio HTC:n aiemmin julkisuuteen vuotaneesta Passionista - tämän jutun lopussa on kuva, jossa väitetysti esiintyy Googlen uusi puhelin

 • markkinoille alkuvuodesta 2010, luultavasti jo tammikuussa
 • puhelin tulee olemaan operaattorilukitsematon ja myynnistä suoraan kuluttajille vastaa pääasiassa Google verkon kautta, ei operaattorit, ja käyttäjien tulee hankkia mobiililiittymänsä laitteesta erikseen
 • Google-puhelin on mahdollisesti kuitenkin tulossa myös operaattorien valikoimiin, mutta tällöinkin se tulee olemaan lukitsematon
 • oman verkkomyyntinsä ohella Google-puhelin tulee myyntiin myös valittujen jälleenmyyjäkumppanien, kuten Yhdysvalloissa Best Buyn, kautta
 • markkinoilletulo myös Yhdysvaltojen ulkopuolella on toistaiseksi kenties suurin kysymysmerkki, eikä tämän suhteen vielä toistaiseksi ole juuri tietoja saatavilla
 • Google jakoi puhelimia työntekijöilleen testikäyttöön tällä viikolla, ja toistaiseksi Googlen mukaan tämä onkin uuden puhelimen päätarkoitus - auttaa Googlea arvioimaan Androidia, Android-sovelluksia sekä kokeilemaan uusia toimintoja ja ominaisuuksia

Aiemmin olemme kertoneet Google-puhelimesta pariin otteeseen huhuihin perustuen. Nyt näille huhuille on saatu huomattavasti lisävahvistusta, ja voidaan todeta, että ne olivat alusta asti varsin oikeaan osuneita.

Jatkossa on mielenkiintoista seurata, miten Googlen rantautuminen puhelinmarkkinoille omalla laitteellaan tulee vaikuttamaan sen suhteisiin muihin valmistajakumppaneihin, kuten Motorolaan, Samsungiin tai LG:hen. Ja kuten aiemminkin on todettu, on Googlen lähtö suoraan itse laiteliiketoimintaan jo hyvin mielenkiintoista itsessäänkin - varsinkin Googlen Android-johtajan Andy Rubinin kiistettyä väitteet laitepuolelle laajenemisesta vain vähän aikaa sitten.Yllä olevan kuvan julkaisi Cory O'Brien Twitterin kautta.

Kommentit (40)

oppa (vahvistamaton)

1

Googlen pystyessä vielä tarjoamaan tämän lähestulkoon nollakatteella, tulee Nokialle (ja miksei Samsungillekin) ahtaat paikat Euroopassa, mikäli nyt tänne asti ko. laite edes rantautuu.

Vastaa
cosmoretro
cosmoretro

2

Jos ois kerranki hyvä KAMERA näissä. HTC:llä on kaikki muu reilassa, mutta jätkien kamerat ei ole nyt yhtään vakuuttanut... Nokiat, SE, Samsung pieksee kameroissa mennen tullen ja palatessaan. Eihän voi suuria odottaa kännykkäkameralta, mutta kuiteski.

Muutki statsit saavat minut ostamaan tämän jos hinta ei ole yli 600e kytkyttömänä.

Vastaa
cyka
cyka

4

Mielenkiitoinen myyntikanava: "operaattorilukitsematon ja myynnistä suoraan kuluttajille vastaa pääasiassa Google verkon kautta"
Hyvä niin, jos laite onnistuis saamaan operaattorien sananarvoa pienemmäks. Hyvä idea Googlella puolustaa avoimuutta operaattorin vaihdossa/kilpailuttamisessa jne.

Kohta ajamma google -autolla google -kotiin ja syödään googlen esivalmistettua illallista. Vähäsen näyttää pelottavalle jopa niiden meininki.

Vastaa
poppah
poppah

5

Onnistuukohan Google tuossa myyntikanavassaan siinä missä Nokia ei ainakaan vielä ole saanut operattoreita kunnolla sivuutettua. Niilläkin toki backup plan et saa operaattoreidenkin kautta.

Vastaa
Stonik
Stonik

6

Johan on älypuhelinpuolella tapahtumia.

Google on ehkä todennut sen valtavan kasvupotentiaalin mikä mobiilissa internetissä on edelleen olemassa. Mobiililaitteet kehittyvät sitä vauhtia, että perinteinen internet-käyttö pöytäkoneella alkaa jäämään yhä vähemmälle. Google haluaa tähän mukaan tosissaan.

Android-leiriä Googlen tulo älypuhelinbisnekseen sekoittaa entisestään. Ensin 2.0-versio tuotiin vain ja ainoastaan Motorolalle, ja esimerkiksi Samsung käyttää edelleen Androidin 1.5-versiota.

Nyt Motorola ilmeisesti puuhailee omaa sovelluskauppaansa Androidille, HTC on kimpassa Googlen kanssa valmistajana, ja Sony Ericsson ja LG eivät tunnu saavan sitä ensimmäistäkään Android-laitetta ulos. Ja kun saavat, miten ne pystyvät kilpailemaan Google Nexus Onen kanssa, joka on todennäköisesti edullisempi, vähintään yhtä nopea ja toimii uudemmalla ohjelmistoversiolla?

Kaiken lisäksi Google on ilmeisesti kirjoittanut käyttöliittymän ja softat uusiksi omaa laitettaan varten, eikä siis käytä esimerkiksi Milestonesta tuttua "vakiokäyttöliittymää". Toisin sanoen Google ei ole enää pelkästään käyttöjärjestelmän takana, vaan heillä on tuote iPhonen tapaan jossa paketoidaan tiiviisti hardware ja softat.

Jälkikäteen voikin miettiä onko Samsung kuitenkin tiennyt Googlen aikeista jotain, ja alkanut siksi luomaan omaa Bada-käyttöjärjestelmäänsä? Onko Google esimerkiksi kysynyt Samsungia laitteensa valmistajaksi? Samsungin Android-julkistuksethan ovat toistaiseksi olleet melko vaisuja esityksiä.

Google elää mainoksista. Mikä on mainosten osuus tässä? Lukeeko Nexus One tekstiviestisi, ja sijoittaa sisällön perusteella adwords-mainoksia ruudun alalaitaan tai viestien sekaan? Lähettääkö laite käyttäjätietoja sovelluksistasi, sähköposteistasi, karttasijainnistasi ja nettisivuistasi?

Mielenkiintoiseksi menee. Suuret pärjäävät, mutta ne pienet valmistajat jotka vielä hetki sitten kuvittelivat tekevänsä hyvän tilin Android-laitteita valmistamalla joutuvat nyt selkeästi ahtaammalle.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

7

@6

"Android-leiriä Googlen tulo älypuhelinbisnekseen sekoittaa entisestään. Ensin 2.0-versio tuotiin vain ja ainoastaan Motorolalle, ja esimerkiksi Samsung käyttää edelleen Androidin 1.5-versiota."

Höpöhöpöä. On tietysti totta, että Motorola sai ensimmäisen Android 2.0 puhelimen uunista ulos, mutta se ei todellakaan tarkoita, että 2.0 olisi tuotu vain ja ainoastaan Motorolalle. Samsung on vain halunnut varata Android puhelintensa päivitysvastuun itselleen. Samoin kuin esimerkiksi Htc on tehnyt Heron kanssa. Ja Samsunghan tunnetusti antaa firmispäivityksiä lievästi sanottuna hitaasti.

Ja vielä Htc:stä, Herolle on tulossa Android 2.0. Siinä vain vähän ilmeisesti kestää, kun siihen pitää iskeä omat sörsselit päälle. 1.6:n meinasivat Herolta jättää välistä, mikä on kyllä oikein päätös.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

8

jos google laittaa android luureja markkinoille nollakatteella niin se tarkoittaa sitä että motorolan ja sonye:n android strategiat muuttuivat tragedioiksi. nokian kulut on sellaisella tasolla että marginaalit on ihan ok tasolla vielä siinä vaiheessa kun muut ovat pakkasella. ja googlen androidhan on suorin kilpailija nimenomaan motorolan android tarjonnalle.

Vastaa
SJobs
SJobs

9

@3 Symbian Foundation arvo hypähti juuri selvästi..

Pitää paikkansa. Androidiin tulevaisuutensa laittaneilta valmistajilta vedettiin nyt matto alta.

Android alustana ja app market sen sijaan saavat tästä melkoisen lisäpotkun.

Vaikka gPhonessa ei olisikaan mainoksia itse käyttiksessä niin AdWordseja varmasti vilisee ohjelma puolella (haku, kartat, navigointi, app market yms.).

Nokian pitäisi nyt aika vauhdilla saada tuo Ovi kuntoon ja uudet Symbian^3 ja ^4 versiot ihmisten käsiin ettei iso G saa turhaa etumatkaa. Varsinkin jos gPhone tulee ulos jo tammikuussa.

Vastaa
mainosmies (vahvistamaton)

10

Google tavoittelee puhelimeen pukattavilla mainoksilla tuottoja. Haluaisitko sinä että puhelimesi piippaa ja lähettää mainoksen kun kuljet paikallisen pizzerian ohi - "esitä tämä mainos saat pizzan puoleen hintaan". Mahdollista paikannustietojen perusteella...
Yritykset tekevät sopimuksia Evil 3.0 kanssa ja ihmisille pukataan lisää mainoksia että kulutettais lisää. Se on sitä kestävää kehitystä :)

Vastaa
Perho92
Perho92

11

Toivotaan, että tämä tappaa iphonen joka osa-alueella (mikä ei pitäis olla vaikeaa jos vähänkin yrittää) sekä tulee omaamaan samanlaisen appstoren tapaisen kaupan parilla lisäominaisuudella, mitä muilla ei ole.

Vastaa
Abexi
Abexi

12

Itse en halua kyseiseen luuriin koskea, koska en halua että google tietää kaiken minusta ja mitä puhelimella teen. Varmasti tuo lähettää jotain tietoja googlelle.

Vastaa
Perho92
Perho92

14

@12
Foliohatut päähän, kohta sataa happosadetta ja ufot tulee.

Koska te apinat tajuatte, että teitä vakoillaan muutenkin kokoajan. Poliisi, valtio ja muut virkahenkilöt tarkkailee teitä niin netissä, kuin oikeassa elämässä. Kaiken lisäksi, Goolen nykyinen sopimus ei edes anna googlelle lupaa kerätä yksityistietoja, varsinkaa julkaista niitä.

Taidat olla näitä applen fanipoikia, joiden riveistä löytyy usein tämän tasoista argumentointia (ei koske kaikkia, älkää suuttuko) kun huomataan, ettei se oman leirin tuotos ole naapuria hassumpaa. :)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

15

14.
Kerro toki, miksei poliisi tai muut valtion virkamiehet sitten estä rikoksia ja jo tapahtuneita koulusurmia, jos kerran kaikkia seurataa kokoajan jo nyt?

Vastaa
Perho92
Perho92

16

@15
Mahdoinkohan tarkoittaa, että kaikkia seurataan reaaliajassa? Ehken tarkoittanut, että kaikkialla on kameroita ja virkamiehiä, vaan mm. vuorokauden ympäri oleva poliisien päivystys, poliisipartiot kaupungilla, sosiaalityöntekijöiden kotikäynnit, yms.

Google toimii vähän kuin marketit, se kerää tietoja siitä mistä ihmiset keskimäärin pitää. Googlehan ei missään vaiheessa ole järjestelmällisesti kerännyt henkilötietoja, yms.

Ja ottakaahan huomioon, että mm. Microsoftin Windowsit sisältää vastaavanlaista tekniikkaa ja ilmoittelee kotiin (XP sisältää ainakin alexan vakoiluevästeitä ja muistaakseni 2K sisälsi muistaakseni "super cookien"), kuitenkaan keräämättä henkilötietoja. Samaa tekee varmasti myös muut suuret yritykset.

ottakaa foliohatut pois päästä ja menkää kotiinne äidin helmaan, jos isojen yritysten "vakoilu" pelottaa.

[/offtopic]

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

17

@16
Sanoinko sitten minä, että seurataan reaaliajassa? Sitä paitsi, tottakai poliisilla oltaisiin kyseisessä tilanteessa ns. valmiustilassa ja kyseistä henkilöä seurattaisiin erittäin suurella prioriteetillä, koska on käynyt ilmi kyseisen henkilön verkkovierailut ja epäilykset suunnitelmista jo hyvä tovi etukäteen.

Ja tuo foliohattu-viittaus ei toimi enää kolmannessa peräkkäisessä viestissä, saatika se ei liity aiheeseen millään tavalla.

Vastaa
Perho92
Perho92

18

@17
Puutu ny lisää yksityiskohtiin kun faktaa ei löydy "Ja tuo foliohattu-viittaus ei toimi enää kolmannessa peräkkäisessä viestissä".

Ja totuus on se, että sillä ei ole paskaakaan väliä, jos joku firma kerää tilastotietoja parantaakseen palveluitansa, varsinkaan kun ne julkaistaan open sourcena ja kaikki foliohatut (sori) voi itse poistaa ne "vakoilijat" koodista, siinä missä monet muut julkaisee koodin suljettuna ja eivät ilmoita näistä vakoilukoodeistaan.

Jos ei ole mitään asiallista kommentoitavaa, niin offtopic päättyy tähän.

ja aiheesta: mielenkiinnolla odotellaan tätä puhelinta. Jos tämä täyttää muiden puhelimien puitteet ja on ns. jeesuspuhelin (mitä markkinoilla ei vielä ole), niin omaan postiluukkuun kyseinen puhelin kilahtaa.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

19

@18
Sinulla ei ainakaan riitä tieto asioista, TOTTAKAI sillä on väliä! Senkun menet ostamaan puhelimen joka seuraa jokaista liikettäsi.

Vastaa
Perho92
Perho92

20

@19
Ei jumalauta. Ensinnäkin, Google ei seuraa jokaista liikettä, vaan kerää/keräsi tilastotietoja, mitä ihmiset tekee koneilla. Se EI tarkoita sitä, että iso paha firma vakoilee jokaista liikettä. Open sourceen kun on vitun vaikea piilottaa mitään haittakoodia, toisin kuin suljettuun koodiin. Ihan jo siksi, kun joku rasvalettinörtti kuitenkin penkoo sen koodin läpi ja ilmoittaa jokaiselle sivustolle.

Ja mistäköhän ei tieto riitä? Apple fanipoikien propagandastako? :O

Vastaa
Perho92
Perho92

21

@19
Lisäyksenä: missään ei lue, että yksikään ANDROID puhelin vakoilisi käyttäjäänsä. iPhone OS taas voi olla jopa vakavempi vaihtoehto vakoiluepäilyjen kannalta, kun se on osittain suljettu.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

22

@21
Eivät kai ne nyt ilmoita sitä, vahingottaisi myyntiä. Voisi moni jättää puhelimen ostamisen, mikäli asiasta ilmoitettaisiin suurin kirjaimin.

Vastaa
R31N4R
R31N4R

23

No jos google kerran tekee niin niin mita se haittaa sinua, vai harrastatko kovan luokan laittomuuksia etka halua jaada kiinni?

Vastaa
user (vahvistamaton)

24

> No jos google kerran tekee niin niin mita se haittaa sinua, vai
> harrastatko kovan luokan laittomuuksia etka halua jaada kiinni?

Miten tähän liittyy rikollisuus ?

Se että joku tahoa luo ihmisestä profiilia, kerää yksityiskohtaista dataa ei ole mikään leikinasia. mitä enemmän näitä tahoja sitä suuremmaksi riskit kasvata rehellisen yksilön kannalta.

Rikollisille nuo ovat mahdollisuus.

18@
> ja kaikki foliohatut (sori) voi itse poistaa ne "vakoilijat"
> koodista, siinä missä monet muut julkaisee koodin suljettuna ja
> eivät ilmoita näistä vakoilukoodeistaan.

Kuinka moni on kääntänyt android puhelimen koodin itse ? kuinka se tehdään, siis loppukäyttäjä tasolla.
Puhelin softa ei kuitenkaan kerro mitä palvelunpäässä tehdää ja käyttäjä ei voi palvelin päänsoftia itse korjata ja kääntää.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

25

@23
Heh. On näköjään mennyt propaganda perille. Kyseinen kortti on lähes yhtä toimiva kuin esim rasistikortti yms. valttikortit.

Vastaa
Perho92
Perho92

26

Mutta totuus on se, että androidin koodi on avointa, eli voit itse käydä koodin läpi.

Totuus on myös se, että google julkaisi avoimesti mm. chromen koodin, missä oli kyseinen "vakoilija" ominaisuus (eli keräsi anonyymisti tilastotietoja käyttäjien suosimista palveluista, eli kerännyt MITÄÄN henkilötietoja) kun muut, kuten microsoft integroi kyseiset palvelut väkisin.

Totuus on myös se, että rikollisten on vaikea hyötyä tilastotiedoista, paitsi jos aikovat kehittää mm. huijaussivustoja, milloin ihmisten oletettua mielenkiintoa asiaa kohtaan voidaan käyttää hyötynä. Kuitenkin totuus on se, että rikolliset on muutenkin hyvin perillä ihmisten mielenkiinnosta, eikä googlen palvelimien hakkerointi ole varmasti tehokkain keino (lue: turvallisin keino rikollisille hankkia tietoa)

iFanit voivat perustella väitteensä, mm. lähteitä sille, että Google olisi vuotanut yksityistietoja tai android puhelimissa olisi muutenkaan mitään kuluttajille epämiellyttävää.

Vastaa
Perho92
Perho92

27

Ennemmin olisin huolissani suljettujen ohjelmistojen käyttäjistä. :)

"VAROKAA, IPHONE VAKOILEE TEITÄ, TAI SIIS VOIHA SE VAKOILLA, EI MUL OO TODISTEITA KYLLÄKÄÄ MUT SILTI KU NAAPURIN PENA KERTO!!1!1!"

Vastaa
Perho92
Perho92

29

@28
Kaikki mitä sanoin oli faktaa (mikä ei välttämättä fanipojille uppoa, mutta olkoot uppoamatta), vaikkakin keskustelu oli täysin aiheen vierestä. Jatkakaamme siis keskustelua aiheesta.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

30

Luuletko todella, että tavalliset kuluttajat haluavat jonkun tahon tai yrityksen keräävän tietoa kuluttajasta, oli sitten aivan minkälaisia tietoja tahansa? Olet todella naiivi, jos edelleen uskot näin. Suurinta osaa kuluttajista moinen toiminta voisi ahdistaa tai haitata. Yhteiskunta on jo nyt aivan tarpeeksi holhoavainen. Jos asia kerran on sinulle ok, niin miksi sinä täällä valitat asiasta?

Edelleenkään en ole minkään sortin fanipoika (naurettava termi, jota vain naurettavat ihmiset käyttävät) saatika varmaan kukaan muukaan joka asiaa täällä on kommentoinut.

Vastaa
Perho92
Perho92

31

Ei toki ole fanipoikia. Ton yhden nimi on iKnow (viitaten iPhoneen) ja sinä jaksoit muuten vaan toisessa uutisessa kommentoida samanlaista sontaa, "Speksit on enemmän kuin hyvät, mutta kieltäydyn edelleen hankkimasta mitään Android -laitetta, koska en halua Googlen keräävän tietoja jokaisesta liikkeestäni." vaikkei missään lue, että android kerää yhtään mitään sen enempää, kuin vaikka iPhone OS, maemo tai symbian.

Ja jos et tiennyt, niin tietokoneesi lähettää hommistas tietoja, hakukoneet kerää tietoja jatkuvasti ja käytännössä melkein jokainen isompi sivusto kerää tietoja mitä teet. Jos vielä waretat jotain, niin jopa sada yliopistot/yritykset tai jopa poliisit voi ottaa sun koneeseen yhteyttä yhden illan aikana ja tämän paljastaa mm. sellainen softa kuin Peerguardian kun pistät sen päälle. Kai olet jo suojautunut? Et?

Vastaa
Stonik
Stonik

32

@30

Off-topiciksi menee osittain, mutta tavallisia kuluttajia seurataan jatkuvasti muutenkin. Esimerkkinä vaikkapa S-etukortit, Plussakortit ja vastaavat. Kuluttajalle kortit myydään etujen ja bonusten muodossa, mutta todellisuudessa niillä pystytään seuraamaan erittäin tarkasti ostoskäyttäytymistä, mitä ruokaa syöt perjantaisin, tankkaatko dieseliä, ostatko mielummin keskiolutta vai siideriä, omistatko lemmikkieläimiä ja käytätkö energiansäästölamppuja.

Googlen keräämät tiedot ovat vain murunen siitä kaikesta mitä yksittäisestä kuluttajasta tiedetään.

Lohduttautua voi sillä, että loppujen lopuksi sitä on vain yksi numero miljoonien muiden numeroiden joukossa, eikä se oikeasti kiinnosta ketään. Ellei passissa lue Britney Spears.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

33

@32
Tuo esimerkki menee taas aivan heittämällä asian vierestä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

34

@31
Eikä se _tietenkään_ lue missään, eikö polla säteile kun olen asiaa jo monesti joutunut selittelemään? Se on fakta, että Google kerää Androidin käyttäjien tiedot pysyvään talteen, muut eivät näin tee.

Voit kertoa toki (aiheeseen liittyen sitten), mitä minun tekemiä "hommia" tietokone lähettää eteenpäin, ja mille tahoille?

Vastaa
Perho92
Perho92

35

@33,34

Oikeasti, alat kuullostaa säälittävältä.

Tuo stonikin esimerkki oli aivan hyvä ja osoittaa, että tätä sinun käyttäjien tietojen talteenottoa tapahtuu myös sinulla joka päivä, vaikkei nyt suoraan liittynyt tietotekniikkaan.

Ja android ei missään vaiheessa ole kerännyt mitään tietoa, ei vaikka sinun iAivot väittää niin. Ja et pysty mitenkään todistamaan, että suljettuun koodiin pohjautuvista puhelimista ei joku keräisi tietoa.

Ja tuo tietokoneen tietojen lähetys riippuu käyttiksestä. Windowsit lähettää tilastotietoja säännöllisesti: http://www.google.fi/search?hl=fi&source...&meta=&aq=f&oq=

ainakin jollain linuxeilla (mm. debian) on mahdollista (= ei pakollista) osallistua ns. pakettimittariin. Unixeissa ei tälläistä juttua vissiin ole, paitsi ehkä Mac OS X kilauttaa kotiin välillä kun kyseessä on kaupallinen tuote (100% mutua)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

36

@35
Sinä aloit kuulostamaan jo kauan sitten säälittävältä.

Painotan jo ties kuinka monennen kerran, että K-Kaupan etukortti ja käyttäjän datatietojen kerääminen puhelimesta on täysin eri asia. Ja Android on kerännyt alusta asti tietoja, Google -hakupalvelu on ystäväsi tässä asiassa, löydät varmasti monta artikkelia. Microsoftin toimet taasen liittyvät ko. yrityksen piraattitoiminnanestotoimintaan, se ei kerää mitään varsinaista käyttäjään suoraan liittyvää dataa.

Tuo viittaaminen siihen, että olisin Apple fanipoika (iAivot) menee kyllä pahasti metsään. Minulla on aina ollut Nokian puhelin, eikä seuraavakaan tule olemaan Apple.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

38

@37
Katsos olenko sanonut vihaavani Nokiaa? Teet taas päätelmiä, jotka ovat vääriä.

Vastaa
user (vahvistamaton)

39

@34
>Eikä se _tietenkään_ lue missään, eikö polla säteile kun olen asiaa
>jo monesti joutunut selittelemään? Se on fakta, että Google kerää
>Androidin käyttäjien tiedot pysyvään talteen, muut eivät näin tee.

Olet oikeilla jäljillä, tosin kerää muutkin tietoja, mutta yleensä vähemmän jo monen osalla voi estää ilman käytön kohtuutonta kärsimistä.

Eräs Jenkki valmistaja on intoutunut kovasti jopa reksiteröimään laitteiden käyttäjät, jopa niin paljon että käyttöön otto voi olla konstikasta ilman tietojen luovutusta.

Vastaa
Perho92
Perho92

40

@36
Linkkiä kun vielä sais tohon androidin tiedonkeruuseen. Niin ja mitään wehateandroidandloveiphone.tk sivuston kaltaisia sivustoja on turha antaa.

Ja myös olis kiva tietää, MITEN se puhelin lähetää tietoja.

>K-Kaupan etukortti ja käyttäjän datatietojen kerääminen >puhelimesta on täysin eri asia.

Niin, on ne periaatteessa. K-Kaupan systeemi kirjaa ylös todellisia asioita. Tietokoneet (ja puhelimet?) kerää asioita, mitä teet virtuaalimaailmassa... Kumpikohan on "vakavempaa".

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja