Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Quake pyörii Palm Prellä

13
Matti Vähäkainu

Videolla: Quake pyörii Palm Prellä
Tietokonepelejen kääntäminen puhelinalustoille on ollut suosittua puuhaa viimeaikoina. Erityisesti id Softwaren räiskintäpeleillä on esitelty eri puhelinmallien kyvykkyyttä. Wolfenstein 3D nähtiin jo lähes vuosi sitten iPhonella, Quake III Arena puolestaan on nähty S60-puhelimilla ja N900:lla. Joukkoon on nyt liittynyt webOS-alustaa käyttävä Palm Pre, jonka Doom-peliä esiteltiin uudenvuodenaattona.

Pre hyppäsi kuitenkin heti askeleen eteenpäin, sillä nyt pari päivää myöhemmin kännykkään on portattu jo Quake-sarjan ensimmäinen peli 3D-kiihdytyksen kanssa. Pelien porttaamisen mahdollistaa webOS:n uuden 1.3.5-version SDL-kirjasto. Quake toimii toistaiseksi Prellä hieman töksähdellen ja videon lopussa peli kaatuu, mutta kehittäjä lupaa, että kaatumisongelma on jo korjattu.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

MEGAZERO
MEGAZERO

1

Muistan kun joskus vuonna 2001-2002 nokian 9210 kommunikaattorilla pelailtiin id:n Doom ja Doom 2 pelejä ja siitä vähän eteenpäin niin Duke nukem 3d:kin käännettiin 9210:lle(muistaakseni joku suomalainen harrastelija käänsi doomit ). ja pelattavuus oli vielä todella mahtavaa. :D

Mun mielestä voitaisiin siirtyä jo peleissä hieman eteen päin. xD

Vastaa
nervuli
nervuli

3

On nämä ihan hauskoja teknologia demoja, mutta muuta virkaa näillä ei ole.

Doom (ja eritoten Quake) ovat vaikeita pelejä kunnollisella tietokoneen näppäimistölläkin, saati sitten puhelimen nappuloilla/kosketusnäytöllä.

Ohjattavuus on näissä peleissä kaikki kaikessa ja näkeehän tuosta demostakin, että hankalaa on... nopeat käännökset, strafe+ampuminen, aseen vaihdot, vaikeammat kentät...täyttä tuskaa puhelimella.

p.s saisi rantautua Palm Pre jo Suomeenkin!

Vastaa
Tomppa12
Tomppa12

4

Onko tuossa Pressä liiketunnistimia (vai miksi niitä kutsutaan), joilla voisi ohjata tuota kallistelemalla puhelinta? Se on yllättävän kätevää tuollaisissa peleissa (testattu FreeRunnerilla).

Vastaa
tila
tila

5

joskus pelasin E50:sellä doomia. sitä oli ihan hyvä pelata sillä ku sai ampumisnapin laitettua toiselle kädelle..

Vastaa
D00mer
D00mer

8

@3

On kännykällä hyvä pelata, kunhan on hyvä näppis, esim. nokia 6670 oli erittäin hyvä pelata, mutta ainoa ongelma oli se, ettei s60v2 tue kahen nuolinäppäimen samaanaikaan painamista, ainakaan random wolfestein 3d porttauksessa ei pysynyt, mutta muuten toimi hyvin.

harmi vaan että nyky kännyköissä(ei kosketusnäytöllisissä) ei ole kunnolista d-padia, n-gage qd:ella oli hyvä pelata, mutta muuta en voi kehua ko. mallista

Vastaa
McTre
McTre

9

Tiesittekös että siihen kosketus luuriin voi laittaa Bluetooth näppuksen ? johan alkaa peli luistamaan kun logitechiä hakkaa ha ruutua tökkii.

Vastaa
Abexi
Abexi

10

@9 ja yleisesti
Mutta eihän tätä nyt pelikoneeksi ole tarkoitettu, itse omistan nokialaisen langattoman bt-näppiksen (täysin turha) mutta voin sanoa että en tiedä mistä johtuu mutta ainakin puhelimessa viive näppäimen painallukseen bluetoothin välityksellä on varsin suuri ja autopelien pelaaminen on/oli melko tuskaista. Eli tuskinpa sitä nyt erillistä näppäimistöä tarvita/haluta puhelimeen.

Vastaa
__int64
__int64

11

Doom näyttää hyvältä, mutta pitäisi pystyä strafettamaan. Eikä noita samoja episodeja jaksa muutenkaan enään pelata (ellei siihen saa custom wadeja).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jonijfd (vahvistamaton)

12

ööh iphnelle on ollut kanssa jo päälle vuoden quake 3 :p

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja