Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokiaa syytetään patenttirikkomuksista

3
Matti Vähäkainu

Nokiaa syytetään patenttirikkomuksista
Viimeaikoina on taistellut patenttirikkomuksiin liittyen lähinnä Applen kanssa, mutta nyt syytteitä suomalaisjättiä kohtaan osoitetaan Koreasta. Etelä-Korean elektroniikka- ja telealan tutkimuslaitos ETRI syyttää Nokiaa, Motorolaa ja 20 muuta mobiilialan laitevalmistajaa patenttirikkomuksista.

ETRIn mukaan yritykset ovat rikkoneet heidän 3G-standardeja, joihin lukeutuu wideband code division multiple access eli WCDMA. Korealaislaitos toivoo saavansa 22 yritykseltä hyvityksinä yhteensä 300 miljardia wonia eli noin 184 miljoonaa euroa. Kaksi nimeltämainitsematonta yritystä on jo hyväksynyt noin 12 miljoonan euron hyvitykset.
ETRIllä on hallussaan 170 patenttia erilaisiin maailmanlaajuisiin standardeihin ja sitä pidetään erityisesti CDMA-teknologian pioneerina.

Kommentit (3)

-JHS-
-JHS-

2

Mie en ymmärrä tätä Iltalehti otsikointi ja uutiskirjoitus tyyliä... Aina pitää mustamaalata jokin firma jotta uutisesta saataisiin kiinnostava.

Eikös tämäkin uutinen olisi voitu otsikoida "ETRI syyttää valmistajia patenttirikkomuksista"? Kun sehän tämänkin uutisen sisältö on.

Uutisten kirjoittajat voisivat tarkistaa ettei uutisesta paista läpi kirjoittajan omat mielipiteet. En tarkoita että tätä uutista olisi kirjoittamassa henkilö joka ei pidä Nokia:sta taikka Motorolasta. Mutta hyvä esimerkki kuinka mustamaalataan Nokia taikka Motorolaa...

Jätetään se mustamaalaaminen lukijoille ja tänne kommentteihin!

Vastaa
Phiideer
Phiideer

3

@-JHS-

Ei tuossa nyt mitenkään mustamaalata, vaikka siltä voikin tuntua. Tuossa nostetaan vain esiin se firma, joka ehkä eniten suomalaisia kiinnostaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja