Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: N900:lla pyörii nyt Starcraft

19
Matti Vähäkainu

Videolla: N900:lla pyörii nyt Starcraft
Olemme useaan otteeseen kertonut eri puhelimalleille ja -alustoille käännetyistä peliklassikoista. Muun muassa id Softwaren Wolfenstein 3D- ja Quake-pelejä on onnistuttu pelaamaan iPhonella, S60-puhelimilla, Palm Prellä ja N900:lla. Viimeiseksi mainitun vaikuttava laitteisto ja avoin alusta mahdollistavat nyt myös Blizzardin 90-luvun lopulla julkaiseman klassikopelin, Starcraftin pelaamisen.

Avointa Stratagus-pelimoottoria hyväksikäyttävä peli näyttää videolla pyörivän oikein mainiosti, mutta kaikkia ominaisuuksia ei nykyisessä versiossa nähdä -- ainakin kampanjapeli puuttuu toistaiseksi kokonaan. Stratagus-moottori tukee myös verkkoyhteyksiä, mutta varmuutta verkkopelien toimivuudesta tämän pelin ja alustan kohdalla ei ole. Samalla moottorilla on toteutettu myös muun muassa Warcraft-sarjan pelejä, jotka myös toimivat N900:lla.
Ohjeet pelin asentamiseen löytyvät maemo.org-sivuston Talk-osiosta.

Kommentit (19)

_kooma_
_kooma_

1

No jopas jopas.. Tästähän voisi oikeastaan saada ihan hyvänkin matkakumppanin pitkille junamatkoille. Kannettava on ihan jeez myös, mutta Nokialaisen mennessä pienenpään tilaan tää olis ihan kiva vaihtoehto myös..

Vastaa
Thor1993
Thor1993

2

Mitenköhän tollasta pelais kapasitiivisellä näytöllä, kun omissa suunnitelmissa olis ostaa maemo laite kunhan 6 versio tulee ja sittenhän mukana tulee kapasitiivinen multitouch näyttö.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

4

Tekopyhyyttä on monenlaista. Aina kun kirjoitetaan jotakin Applen iPhonelle valmistuneesta pelistä, tai jotakin ko. laitteen sovelluskaupasta, niin initetään ettei puhelimia ole tehty pelaamista varten ja että kuinka turhia pelit ovat puhelimissa. Nyt se sitten onkin todella kiva juttu kun sellaisia edes raapustellaan N900:lle.

Vastaa
poppah
poppah

5

Kyllä se pitää olla kunnolla luurin käyttöliittymälle suunniteltu. Ei tuota jaksais ilman hiirtä kauaa.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

6

@4

Huomasin juuri saman. Näin ns apple fanina vaikken Applen tuotteita omistakkaan. Hyvä että tehdään pelejä :) Omasta mielestäni Applen yksi parhaista ominaisuuksista on juuri pelit.

Vastaa
safy
safy

7

Jokukun modaisisi Age Of Empires 2 pelin tälle, niin olisi aivan mahtava! Tehojen puolesta ainakin N900 pyörittäisi kevyesti, koska vaatimukset ovat vain 166mhz ja 32mb ramia.

Vastaa
Cahde (vahvistamaton)

8

Nyt alkaa mennä oikeaan suuntaan. Vielä kun joku kehittelis esim C&C Red Alertin tuolle niin olis hyvää viihdettä matkoilla, töissä tms

Vastaa
muppis
muppis

9

Verkkopeli vielä tuohon, niin ei tarttis minunkaan sitten miettiä miksi luurissa ei akku riitä päivää pidemmälle.

Vastaa
akse
akse

10

Pelata ehtii kotonakin kunnon tietokoneella. Jaksa tommoselta pieneltä näytöltä tihrustaa paskoilla input laitteilla. Mielummin ton ajan mitä noita pelejä rämppää lukis forumeita/uutisia tai irkkais.

Ehkä jotain ADOM:ia tai nethack peliä vois pelata, se ei sentään grafiikaltaan ja pelattavuudeltaan ihan hirveesti poikkea tietokoneesta.

Vastaa
poingi
poingi

11

eikös n900:ssa ole kosketusnäyttö? jos on niin varmaan aika mahtavaa pelata starcraftia sillä xD
mitähän sitä kännyköihin seuraavaksi... warcraft 1&2???

Vastaa
Phiideer
Phiideer

13

@4 & @6
Pitänee muistaa, että kyseessä ei kuitenkaan välttämättä ole ne samat henkilöt, jotka sanovat, että "pelit iPhonessa = buu" ja "pelit N900 = jee".

Tuollaisessa pelissä tulee omasta mielestäni resistiivisen kosketusnäytön etu (eli tarkkuus) hyvin esille.

@5
Niin, tuki pienelle bluetooth-hiirelle.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

14

WoW kännykälle, niin n900:n myyntiin tulisi piikki, jolloin viikossa laitetta myytäisiin 10 000 000 kappaletta. Sen jälkeen katukuvassa lisääntyisikin lakananvalkoiset nörtit n900 kourassa huomattavasti.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

15

WoW kännykälle, niin n900:n myyntiin tulisi piikki, jolloin viikossa laitetta myytäisiin 10 000 000 kappaletta. Sen jälkeen katukuvassa lisääntyisikin lakananvalkoiset nörtit n900 kourassa huomattavasti.

Vastaa
_kooma_
_kooma_

16

Kommenttini ei ollut mitenkään tarkoitus sekoittaa Apple ihmisiä.. Tarkoitin että vihdoinkin kännylle jotain tekemistä, jos vaan ohjaustuntuma on hyvä. En ole seurannut Applen tekeleitä niiden törkeän hinnan vuoksi. Ja samasta syystä jäänee tämä N900:kin kaupan hyllylle. Toistaiseksi kannettava on hoitanut pelikoneen virkaa matkoilla (sen mitä nyt Sempronilla pelailee) ja netti jutut. Puhumiseen ja tekstittelyyn on sitten Serkki K850i.

Mutta siis hienoa että saadaan vihdoin pieniinkin laitteisiin sen verran vääntöä että mielenkiintoisetkin pelit pyörivät.

Vastaa
Cahde (vahvistamaton)

19

Heh. Just viime yönä pelailin Jagged Alliance 2:sta koneella. Kyl alkaa muuttua Iphone-suunnitelmat N900-suunnitelmiksi. Ainut mikä vaan mietityttää on tuo puhelimen koko =(

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja